Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019

Το απίστευτο καλό που κάνει στην υγεία σου το πλύσιμο των πιάτων!

Εσείς το ξέρατε;

14 Ιουνίου 2019 15:56
Το απίστευτο καλό που κάνει στην υγεία σου το πλύσιμο των πιάτων!

Βαριέσαι να πλύνεις τα πιάτα. Το θεωρείς χάσιμο χρόνου, αγγαρεία. Κι όμως, η νέα αναπάντεχη διάσταση που δίνει μια έρευνα του πανεπιστημίου της Φλόριντα στο καταναγκαστικό έργο του πλύσιμου των πιάτων, θα σε κάνει να δεις το νεροχύτη και τα λερωμένα, τ' άπλυτα τα παραπεταμένα με άλλο μάτι. Είναι θέμα ψυχολογίας.
Σύμφωνα με τους Αμερικανούς ερευνητές το πλύσιμο των πιάτων έχει το ίδιο καλό αποτέλεσμα για τον εγκέφαλό μας με τον διαλογισμό. Ζντόινγκ.

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Mindfulness και κατόπιν στην Wall Street Journal είχε δείγμα 50 ατόμων. Στους μισούς ζητήθηκε να συγκεντρωθούν στο πλύσιμο των πιάτων, δηλαδή στην θερμοκρασία του νερού, στην εικόνα του αφρού, στο σχέδιο των πιάτων, στη μυρωδιά του σαπουνιού. Οι άλλοι μισοί έπρεπε απλά να τελειώσουν τη δουλειά ανόρεχτα, αυτοματοποιημένα, με τον γνωστό τρόπο δηλαδή, που δεν αναζητά κάποιο νόημα ή χαρά στο τρίψε- τρίψε της πιατέλας και του πιρουνιού.

πλύσιμο των πιάτων!

Ε, οι φοιτητές που έκαναν focus σημείωσαν μείωση του άγχους κατά 27% και 25% αύξηση της νοητικής λειτουργίας. Το πόρισμα της ερευνητικής ομάδας αναφέρει λοιπόν πως όταν το πλύσιμο των πιάτων γίνεται συνειδητά λειτουργεί ως αγχολυτικό, αυξάνει τη διάθεση, ακόμα και το ανοσοποιητικό μας ωφελείται.

"Η ενσυναίσθηση είναι ένα σημαντικό εργαλείο και οι καθημερινές επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν προς αυτό το σκοπό ώστε να αυξήσουν την αίσθηση ευεξίας που αισθανόμαστε”, αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας.

Ξέβαψαν τα ρούχα σου στο πλυντήριο; - Πώς θα τα σώσεις με 2 εύκολους τρόπους!

Ξέβαψαν τα ρούχα σου στο πλυντήριο; - Πώς θα τα σώσεις με 2 εύκολους τρόπους!

Σε όλους μας έχει συμβεί να ξεβάψει κάποιο ρούχο στο πλυντήριο ρούχων.

Μια ξεχασμένη κόκκινη κάλτσα μπορεί να μπλεχτεί με τα λευκά σας ρούχα ή μπορεί πολύ απλά να ξεχάσατε να προσθέσετε χρωμοπαγίδα. Μην αγχώνεστε, σας έχουμε τη λύση.

Δεν χρειάζεται να πετάξετε τα ξεβαμμένα ρούχα σας καθώς υπάρχει τρόπος να τα επαναφέρετε στην αρχική τους κατάσταση.

1ος τρόπος

Τι θα χρειαστείτε Με λίγη μαγειρική σόδα μπορείτε να σώσετε τα ρούχα που μόλις ξέβαψαν στο πλυντήριο ρούχων.

Τι πρέπει να κάνετε Πάρτε τα ξεβαμμένα ρούχα και βάλτε τα ξανά για πλύσιμο σε πιο χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέστε στο απορρυπαντικό που χρησιμοποιείτε συνήθως λίγη μαγειρική σόδα.

2ος τρόπος

Τι θα χρειαστείτε Το απλό λευκό ξίδι είναι θαυματουργό σε τέτοιες περιπτώσεις.

Τι πρέπει να κάνετε Πριν στεγνώσουν τα ρούχα βάλτε τα πάλι στο πλυντήριο και προσθέστε 1/2 ποτήρι ξίδι στη θήκη που βάζετε το απορρυπαντικό. Μόλις ολοκληρωθεί η πλύση πάρτε τα ρούχα (όσο ακόμα είναι υγρά) και βάλτε τα σε μια λεκάνη με νερό και φυσικό χυμό λεμονιού. Αφήστε τα μέσα στη λεκάνη για 24 ώρες και βάλτε τα και πάλι στο πλυντήριο.

Προσοχή Μην ρίξετε χλωρίνη σε λευκά ρούχα που ξέβαψαν γιατί η χλωρίνη θα τα κιτρινίσει αντί να τα επαναφέρει στην αρχική τους κατάσταση.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share