Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019

Πώς να απομακρύνετε τη μυρωδιά του αυγού από τα πιάτα σας;

Σας μυρίζουν άσχημα τα πιάτα;

14 Ιουνίου 2019 15:13
Πώς να απομακρύνετε τη μυρωδιά του αυγού από τα πιάτα σας;

Σας μυρίζουν τα πιάτα σας και δεν ξέρετε πως να απομακρύνετε την άσχημη μυρωδιά; Ειδικά όταν τυχαίνει να μυρίζει το πιάτο από αυγό δεν υπάρχει χειρότερο!

Τα αυγά είναι νόστιμα και προσφέρουν πολλά θετικά στον οργανισμό μας, σωστά; Δυστυχώς όμως αφήνουν μια έντονη μυρωδιά στα πιάτα και τα ποτήρια μας. Πώς θα απαλλαγούμε από αυτήν;

Υπάρχουν ορισμένοι τρόποι που μας βοηθούν να ξεφορτωθούμε την έντονη “αυγουλίλα” και εμείς σας τους παρουσιάζουμε! Αρχικά, να θυμάστε ότι καλό είναι να μην αφήνετε τα πιάτα που είχαν αυγό να έρθουν σε επαφή με τα υπόλοιπα για να αποφύγετε την μεταφορά των οσμών και ότι το καυτό νερό δεν κάνει πάντα τη δουλειά που θέλουμε!

Αυγό πιάτα

Λεμόνι: Βυθίστε τα πιάτα σας σε χυμό λεμονιού και ξεχάστε μια και καλή την μυρωδιά του αυγού. Αν χρησιμοποιείτε και απορρυπαντικό για τα πιάτα με άρωμα λεμόνι, ακόμα καλύτερα!

Μαγειρική σόδα: Δε θα μπορούσε φυσικά να λείπει από τις προτάσεις για την καθαριότητά των πιάτων μας! Σε ένα διάλυμα με νερό και μαγειρική σόδα μουλιάστε τα πιάτα σας και έπειτα πλύντε τα κανονικά.

Καφές: Χρησιμοποιείτε αρκετά συχνά για να καταπολεμήσει μυρωδιές μούχλας και υγρασίας, αλλά όπως φαίνεται αν τρίψετε ένα πιάτο με λίγους κόκκους καφέ και στη συνέχεια το πλύνετε όπως θα κάνατε κανονικά θα απαλλαγείτε και από την μυρωδιά του αυγού.

Ξύδι: Πλένετε τα πιάτα σας κανονικά με το σαπούνι και στη συνέχεια τα αφήνετε για λίγο να μουλιάσουν σε ξύδι. Τα ξεπλένετε και έτοιμα. Μπορείτε, επίσης, να μουλιάσετε τα πιάτα σας σε νερό με ξύδι και έπειτα να συνεχίσετε την διαδικασία πλυσίματος!

Αλεύρι: Αυτό τον τρόπο δεν τον είχα ξανακούσει, αλλά μια φίλη με διαφώτισε! Τρίβεις λίγα γραμμάρια αλεύρι στο πιάτο που θέλεις να καθαρίσεις, το αφήνεις για λίγο στην άκρη και συνεχίζεις με το κανονικό πλύσιμο. Θα ξεφορτωθείς την μυρωδιά του αυγού αμέσως…

Αυτό είναι το μυστικό για να καθαρίσεις τα επίμονα λίπη από τα πιάτα σου

Πιάτα σπίτι

Υπάρχει ένα κόλπο που θα κάνει τη ζωή σου στην κουζίνα εύκολη. Πόσες φορές έχεις μαραζώσει πάνω από τον νεροχύτη κοιτώντας τη στοίβα με τα άπλυτα πιάτα. Πάνε αυτά. Θεώρησέ τα ήδη παρελθόν. Ξέρουμε τον τρόπο και είναι τόσο απλός που θα πεις ''τι έκανα λάθος τόσο καιρό;''

Τα δύσκολα λίπη δε φεύγουν έτσι απλά και δε θέλουν τρίψιμο. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι τα τοποθετήσεις όλα στον νεροχύτη και να τα σκεπάσεις με νερό. Στη συνέχεια θα ρίξεις μέσα 2-3 φακελάκια τσαγιού και θα τα αφήσει όλο το βράδυ.

Το επόμενο πρωί θα τα τρίψεις ελαφρά με το σφουγγάρι και θα τα ξεπλύνεις με νερό. Το τσάι θα έχει κάνει τη δουλειά που θα ήσουν υποχρεωμένη να κάνεις εσύ.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share