Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Πώς να εξαφανίσετε τον λεκέ από καφέ!

Δείτε τον τρόπο!

13 Ιουνίου 2019 14:13
Πώς να εξαφανίσετε τον λεκέ από καφέ!

Ο λεκές από καφέ είναι από τους πιο συνηθισμένους που καλείται κάποιος να αντιμετωπίσει.

Αν συμβεί και σε εσάς δεν χρειάζεται να πανικοβληθείτε καθώς είναι ένας λεκές που μπορείτε να αντιμετωπίσετε εύκολα.

Το ιδανικό είναι να βουτήξετε άμεσα το ρούχο που λερώθηκε σε ένα λεκανάκι στο οποίο θα έχετε ρίξει ξίδι. Αφήστε το εκεί για 3-4 λεπτά.

 Πώς να εξαφανίσετε τον λεκέ από καφέ!

Στη συνέχεια πάρτε μια παλιά οδοντόβουρσα που δεν χρησιμοποιείτε πια και βουτήξτε την σε ένα μείγμα νερού και αλατιού.

Τρίψτε τον λεκέ και δείτε τον λεκέ από καφέ να εξαφανίζεται στο λεπτό. Ξεπλύνετε στο χέρι με σκέτο νερό και το ρούχο σας είναι έτοιμο.

Ιδιαίτερα αποτελεσματικό είναι και το αναψυκτικό σόδας. Με λίγη ποσότητα και ελαφρύ τρίψιμο πάνω στο λεκέ θα τον δείτε να εξαφανίζεται γρήγορα από το ύφασμα που λερώθηκε.

Πώς να αφαιρέσεις λεκέδες φαγητού από τα καθίσματα του αυτοκινήτου!

Τίποτα όμως τόσο δύσκολο, που να μην μπορεί να αφαιρεθεί σε 5 απλά βήματα.

1. Εάν υπάρχουν μεγάλα κομμάτια φαγητού, που μπορούν να αφαιρεθούν με το χέρι, απομάκρυνε τα προσεχτικά για να μην πασαλείψεις περισσότερο το κάθισμα. Στη συνέχεια, σκούπισε το λεκέ με μία χαρτοπετσέτα ή ένα υγρό μαντηλάκι, για να αφαιρέσεις όσα περισσότερα υπολείμματα γίνεται.

2. Φτιάξε ένα διάλυμα από υγρό απορρυπαντικό πιάτων και νερό, σε αναλογία 50/50. Εάν έχεις δερμάτινα καθίσματα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσεις ένα εξειδικευμένο απορρυπαντικό, που βρίσκεις στην αγορά.

3. Βούτηξε το βουρτσάκι καθαρισμού στο μίγμα, και καθάρισε καλά το λεκέ. Προσοχή μόνο μην σου πέσει πολύ υγρό πάνω στο σημείο και κάνει στάμπα.

4. Βούτηξε ένα πανάκι με μικροΐνες σε καθαρό νερό, στύψε το καλά και τρίψε το κάθισμα για να απομακρύνεις το καθαριστικό. Εάν είναι απαραίτητο επανέλαβε τη διαδικασία, φροντίζοντας να στύβεις πολύ καλά το πανί.

5. Τέλος, όταν ο λεκές έχει εξαφανιστεί, στέγνωσε το κάθισμα με το σεσουάρ για τα μαλλιά.

Extra tip
Εάν πιστεύεις ότι σου έχει πέσει πολύ νερό στο κάθισμα και μπορεί να δημιουργηθεί στάμπα, τρίψε όλο το κάθισμα με το βρεγμένο πανί και μετά στέγνωσε καλά.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share