Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Έτσι θα εξαφανίσετε τα κουνούπια από το σπίτι σας!

Πανεύκολο!

11 Ιουνίου 2019 20:05
Έτσι θα εξαφανίσετε τα κουνούπια από το σπίτι σας!

Η θερμοκρασία έχει ανέβει και τα κουνούπια κάνουν αισθητή την παρουσία τους τα βράδια του καλοκαιριού μέσα στα σπίτια!

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα αντιμετωπίζουμε περιστατικά λοιμώξεων που μεταδίδονται με κουνούπια. Από το 2009 και μετά έχουν παρουσιαστεί κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, αλλά και κάποια κρούσματα ελονοσίας σε αγροτικές κυρίως περιοχές οι οποίες θεωρούνται ευάλωτες.

Στα κουνούπια μεταδίδουν επίσης μια σειρά επικίνδυνων ιών, όπως ο Ζίκα και ο ιός του Δυτικού Νείλου, αλλά και ο Δάγκειος Πυρετός: η λίστα μεγαλώνει με τεράστιες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές παγκοσμίως.

Έτσι, θα σας δώσουμε μια συνταγή για να εξαφανίσετε τα κουνούπια μέσα από τον χώρο σας!

Τι χρειάζεστε:

Γυάλινα βαζάκια
Λεμόνια
Μοσχολέμονα (λάιμ)
Νερό
Φρέσκο δενδρολίβανο
Κεράκια ρεσό
Έλαια λεβάντας, κεδρόξυλου, θυμαριού και λεμονιού.
Πώς το φτιάχνετε:

Κόβετε τα λεμόνια και τα λάιμ σε φέτες και βάζετε από δύο σε κάθε βαζάκι.
Προσθέστε δυό κλαράκια δενδρολίβανο.
Βάλτε νερό στα βαζάκι μέχρι εκεί που στενεύουν.
Προσθέστε 10 σταγόνες από κάθε αιθέριο έλαιο στα βάζα και βάλτε ακόμα ένα κλαράκι δενδρολίβανο.
Βάλτε από ένα ρεσό σε κάθε βάζο.
Ανάψτε το ρεσό και τα αποχαιρετήστε τα κουνούπια.

Απίστευτο και όμως αληθινό: Η ζάχαρη μας προστατεύει από τα κουνούπια!

Το καλοκαίρι δεν είναι μόνο ζέστη, παραλίες, διακοπές αλλά φέρνει και κάτι που μας αρέσει πολύ....

Πεινασμένα κουνούπια που δεν μπορούν να μας αντισταθούν! Οι συνηθισμένες μέθοδοι για να προστατευτούμε από αυτά, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αντικουνουπικές ταμπλέτες, φιδάκια, κλπ. Πλέον, ένα ακόμα «όπλο» μπορεί να συμπεριληφθεί στη «μάχη» κατά των κουνουπιών. Ποιο είναι αυτό;

Η ζάχαρη.

Νέα έρευνα επιστημόνων έδειξε ότι είναι εφικτό να επηρεάσουμε τα κουνούπια για να... αποσπάται η προσοχή τους από το ανθρώπινο αίμα, με το να τα «ταΐσουμε» ζάχαρη.

«Μειώνοντας την έλξη που ασκεί στα κουνούπια το ανθρώπινο αίμα, μειώνεις τα τσιμπήματα και άρα μειώνεις το πόσο οι άνθρωποι ασθενούν από ιούς που μεταφέρουν τα κουνούπια» δήλωσε ο Πάολο Γκαμπριέλι, ζωολόγος στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου στην Ιταλία και ένας από τους συγγραφείς της μελέτης που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «PLOS Biology».

Έχοντας κάνει αναλύσεις σε συγκεκριμένους ιστούς, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ζάχαρη προκαλεί ένα αίσθημα πληρότητας που μοιάζει με εκείνο που ακολουθεί ενός γεύματος με ανθρώπινο αίμα.

Οι ερευνητές εστίασαν στα θηλυκά κουνούπια-τίγρεις, που έλκονται ειδικά από ανθρώπους που ζουν σε αστικές περιοχές, και τα οποία μεταφέρουν αρκετούς επικίνδυνους ιούς.

Τα θηλυκά κουνούπια - τίγρεις κερδίζουν την απαραίτητη ενέργεια για να γεννήσουν τα αβγά τους ρουφώντας αίμα, αλλά επίσης τρεφόμενα με ζάχαρη που βρίσκουν στο νέκταρ των φυτών.

Στα πειράματά τους, οι ερευνητές εξέτασαν αν σε ένα κουνούπι το οποίο είχε καταναλώσει ζάχαρη, μειωνόταν η επιθυμία για ανθρώπινο αίμα.

Το αποτέλεσμα έδειξε ότι τα κουνούπια αυτά που ήταν «γεμάτα» ζάχαρη, δεν ενδιαφέρονταν καθόλου για το ανθρώπινο αίμα.

Όπως επεσήμανε ο κ. Γκαμπριέλι, ωστόσο, η τεχνική αυτή μπορεί να αποδίδει για μικρό διάστημα, καθώς διαπιστώθηκε πως η «όρεξη» των κουνουπιών για ανθρώπινο αίμα μειώθηκε για περίπου μία εβδομάδα μετά την κατανάλωση ζάχαρης.

TAGS
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share