Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πως να οργανώσετε σωστά την ντουλάπα σας για πιο εύκολη χρήση!

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα!

7 Ιουνίου 2019 21:10
Πως να οργανώσετε σωστά την ντουλάπα σας για πιο εύκολη χρήση!

Το να οργανώσετε μια ντουλάπα δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Μην το το αμελήσετε για πολύ καιρό, διότι την επόμενη φορά που θα επιχειρήσετε να το κάνετε θα είναι απίστευτα χρονοβόρο.

Πρώτα απ’όλα πριν ξεκινήσετε θα πρέπει να αφαιρέσετε τα ρούχα που δεν φοράτε και να τα δωρίσετε.

Στη συνέχεια ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για μια οργανωμένη ντουλάπα,ώστε να μπορείτε ανά πάσα στιγμή να βρείτε αυτό που ψάχνετε, χωρίς να χάνετε καθόλου χρόνο.

1. Αδειάστε τη ντουλάπα σας και τοποθετήστε τα ρούχα στις κρεμάστρες, ανά είδος ή ανά χρώμα και δίπλα δίπλα, τα παντελόνια όλα μαζί, οι ζακέτες το ίδιο και πάει λέγοντας...

2. Βάλτε τα ρούχα που φοράτε πιο συχνά σε μια άκρη που να μην επηρεάζει τα υπόλοιπα ρούχα ώστε αυτα που δεν έχετε φορέσει να μένουν πάντα τακτοποιημένα...

3. Τα αξεσουάρ σας αποθηκεύστε τα κάπου αλλού. Σε κάποιο συρτάρι ίσως και αν αυτό είναι αδύνατο χρησιμοποιείστε κουτιά και τοποθετήστε τα ανά είδος τα Μαντίλια, τις ζώνες, τις τσάντες,τα κασκόλ και τις γραβάτες σας...

4. Ανακυκλώστε τα ρούχα σας.Για κάθε καινούργιο κομμάτι που προσθέτετε στην ντουλάπα σας φροντίστε να το βάλετε στη θέση κάποιου άλλου που δεν φέρατε συχνά κ εκείνο δωρίστε το. Μη γεμίζετε τη ντουλάπα σας με ρούχα που δεν έχετε σκοπό να φορέσετε ποτέ ξανά .

5. Μην βάζετε φορεμένα ρούχα ξανά μέσα στην ντουλάπα, θα αλοιωθεί η φρεσκάδα των ρούχων που δεν έχετε φορέσει.

6. Όσο κουραστικό και ακούγεται διπλώστε καλά τα ρούχα σας γιατί εκτός από μια συμμαζεμένη ντουλάπα βοηθούν και στην εξοικονόμηση του χώρου.

7. Αφού καθαρίσετε καλά τη ντουλάπα σας προσθέστε αρωματικά και αντισκωριακά για να δώσετε μια φρέσκα τα στη ντουλάπα σας...

8. Τέλος πολύ σημαντικό είναι να διατηρήσετε τη ντουλάπα σας σε αυτή την κατάσταση για να το καταφέρετε αυτό θα πρέπει κάθε φορά που χρησιμοποιείτε κάποιο ρούχο να το ξανά βάζετε στη θέση του για να γίνει η σχέση σας με τα ρούχα σας πιο εύκολη και πιο εύχρηστη.

4+1 τρόποι να οργανώσετε σωστά την ντουλάπα σας τώρα που ήρθε η άνοιξη!

Έφτασε η εποχή που πρέπει να κάνετε την αλλαγή από τα χειμερινά σας ρούχα στα καλοκαιρινά! Ποιοι είναι όμως οι σωστοί τρόποι για να οργανώσετε σωστά την ντουλάπα σας και να γλιτώσετε χρόνο;

Η Άνοιξη πάντα επιβάλλει αλλαγές και κούραση για αυτούς που ασχολούνται με το να φτιάξουν τις ντουλάπες!

Ποια είναι τα βήματα που θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε γρηγορότερα την ντουλάπα του σπιτιού σας; Πώς θα κάνετε όμως να μυρίζει πάντα υπέροχα;

Άδειαστε ολόκληρη τη ντουλάπα σας

Αδείαστε την ντουλάπα σας και χωρίστε τα ρούχα σε τρεις κατηγορίες:
1. Αυτά που κρατάμε (τα φοράμε αυτή την περίοδο,είναι κλασικά ρούχα που φοράμε όλο το χρόνο κλπ)
2. Αυτά που αποθηκεύουμε (π.χ. άλλης εποχής)
3. Αυτά που θα δωρίσουμε (ότι δεν έχουμε φορέσει εδώ και 2 ή περισσότερα χρόνια, είτε επειδή δεν μας κάνουν είτε επειδή δεν ταιριάζουν πια στο στυλ μας)

Κατηγοριοποίηση ρούχων

Χωρίστε τα ρούχα που κρατήσατε ανά είδος ή χρωματικά. Κάνοντας αυτόν τον διαχωρισμό κρατάτε μια τάξη και αρμονία στην ντουλάπα σας και βρίσκεται ευκολότερα τα ρούχα σας.

Τοποθετήστε τα ρούχα στην ντουλάπα

Τοποθετήστε τα ρούχα στην ντουλάπα εκ νέου. Δημιουργήστε χώρο μέσα στη ντουλάπα αφαιρώντας τα κουτιά αποθήκευσης που υπάρχει πιθανότητα να έχετε και τοποθετήστε τα είτε πάνω από την κύρια ντουλάπα, είτε κάτω από το κρεβάτι σας.

Κρατήστε τα ρούχα που φοράτε συχνότερα σε σημείο που ανοιγοκλείνετε συνεχώς και που δεν θα αλλιώνουν το γύρω στήσιμο που έχετε κάνει. Ότι φοράτε περισσότερο αποθηκεύστε το σε χαμηλότερα σημεία μέσα στην ντουλάπα.

Τα αξεσουάρ μέσα στην ντουλάπα

Μαντίλια, ζώνες, τσάντες, κασκόλ, γάντια, σκουφιά, γραβάτες! Χρησιμοποιήστε κρίκους από κουρτίνα μπάνιου και τοποθετήστε τους στο οριζόντιο μέρος μιας ξύλινης κρεμάστρας όπως στη φωτογραφία. Εκεί μπορείτε να κρεμάσετε μαντίλια, γραβάτες, κασκόλ, και ζώνες.

Τι μικρές σας τσάντες μπορείτε να τις κρεμάσετε σε γάτζους. Τοποθετήστε τα κολιέ και τα μπιζού σας είτε σε μεταλλικό πανελ με γατζάκια είτε σε θήκη που κρεμιέται με πολλές μικρές τσέπες. Οργανώστε ακόμα και τα εσώρουχα στα συρτάρια σας με διαχωριστικά πλέγματα.

Οργανώστε τα παπούτσια σας

Χρσιμοποιήστε κουτιά ή ράφια ή θήκες που κρέμονται για να οργανώσετε τα παπούτσια σας. Βάλτε στις μπότες σας περιοδικά ή άδεια μπουκάλια νερού για να μην τσακίσει το δέρμα ή χαλάσει.

Υπάρχουν και tips που θα σας λύσουν τα χέρια!

Ξύλινες κρεμάστρες

Χρησιμοποιούνται για σακάκια, κουστούμια, παντελόνια και δερμάτινα μπουφάν για να μην χαλάει ο φόρμα του ρούχου και για να κρατούν καλά το βάρος του.

Πλαστικές κρεμάστρες

Χρησιμοποιούνται για πουκάμισα κυρίως ή για μλουζάκια με κουμπιά.

Υφασμάτινες κρεμάστρες

Χρησιμοποιούνται για ευαίσθητα υφάσματα που θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share