Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019

Πως να διακοσμήσετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας γρήγορα και οικονομικά!

Δεν είναι απαραίτητο να ξοδέψετε μια περιουσία!

24 Μαΐου 2019 17:07
Πως να διακοσμήσετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας γρήγορα και οικονομικά!

Για να διακοσμήσετε το σπίτι σας με το προσωπικό σας γούστο,μπορείτε πολύ απλά να αξιοποιήσετε τα ήδη υπάρχοντα αντικείμενα και έπιπλα του σπιτιού σας, χωρίς κανένα κόστος.

Υπάρχουν λοιπόν, μερικά έξυπνα κόλπα που θα σας βοηθήσουν.

1.Αν έχετε μαζέψει κάποια ενθύμια από τα ταξίδια σας μπορείτε να τα συγκεντρώσετε σε μια γωνία, ίσως σε ένα τραπεζάκι ή σε ένα ράφι, ώστε να σας θυμίζουν πόσο όμορφα είχατε περάσει αλλά και να διακομίσουν όμορφα τον χώρο σας.

2. Μαζέψτε όλα σας τα βιβλία σε ένα ράφι ή ένα έπιπλο και δημιουργήστε μια μικρή βιβλιοθήκη αν δεν έχετε ήδη ,θα δώσει στυλ σε ένα απλό βαρετό έπιπλο...

3. Προσθέστε περισσότερα μαξιλάρια, είτε στον καναπέ σας, είτε στον κρεβάτι σας...Θα το κάνει να φαίνεται πιο ‘’πλούσιο’’.

Πως να διακοσμήσετε και να ανανεώσετε  το σπίτι σας γρήγορα και οικονομικά!

4. Χρησιμοποιήστε τα μπουκάλια που ήδη έχετε στο σπίτι σας. Αν ταιριάζουν χρωματικά βάλτε τα το ένα δίπλα στο άλλο και χρησιμοποιήστε τα ως βάζα για λουλούδια.

5. Βάψτε τα ήδη ξύλινα έπιπλα σας, στο χρώμα που σας αρέσει και αλλάξτε τους τελείως την εμφάνιση. Μπορείτε επίσης,να δημιουργήσετε ξύλινα ράφια για να διακοσμήσετε τον τοίχο σας σε ότι σχήμα εσείς θέλετε.

6.Χρησιμοποιήστε έπιπλα αντίκες για να δώσετε μια ρετρό αίσθηση στον χώρο σας. Είναι διαχρονικά και Vintage! Αν έχετε, χρησιμοποιήστε και άλλα παρόμοια διακοσμητικά ώστε να ολοκληρώσουν το στυλ του σπιτιού σας.

Δείτε τους εύκολους τρόπους για να αντικαταστήσετε το τραπεζάκι του σαλονιού σας!

Οι διακοσμητικές ιδέες είναι ανεξάντλητες, το ίδιο και οι δυνατότητες να αλλάξουμε τους χώρους ενός μικρού διαμερίσματος, έξυπνα και οικονομικά.

Αν τα τετραγωνικά του σπιτιού σας είναι περιορισμένα, τότε είναι καιρός να δώσετε μια ευκαιρία σε ευέλικτες deco επιλογές που έρχονται από κατευθείαν από design σπίτια του εξωτερικού.

Αυτό που θέλουμε είναι να αξιοποιήσουμε λειτουργικά κάθε γωνιά του σπιτιού.

Αν το καθιστικό σας κοσμούν ένα ή περισσότερα μικρά τραπεζάκια (συνήθως τα συναντάμε δίπλα από την πολυθρόνα ή τον καναπέ, στο κέντρο ή σε κάποια γωνιά του δωματίου) τότε, αξίζει να δώσετε μια ευκαιρία στις παρακάτω alternative διακοσμητικές ιδέες.

Αυτές οι ιδέες αντικαθιστούν αυτό το μικρό τραπεζάκι και δίνουν ανάσα στο χώρο.

Το interior design δίνει πλέον την δυνατότητα να αντικαταστήσουμε κάθε ογκώδες ή όχι τόσο λειτουργικό έπιπλο, σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού.

Τις παρακάτω ιδέες μπορείτε να τις αξιοποιήσετε και στο υπνοδωμάτιο και στο γραφείο του σπιτιού.

Mπορείτε να απομακρύνετε το τραπεζάκι αντικαθιστώντας το με…

1) Eνα τρόλεϊ μπαρ: Ενα πολυχρηστικό έπιπλο που, καταλαμβάνοντας ελάχιστο χώρο στο σαλόνι, μπορεί να φιλοξενήσει οποιοδήποτε αντικείμενο θα κοσμούσε το τραπεζάκι, αλλά και οτιδήποτε άλλο χρειάζεστε προκειμένου να κεράσετε τους καλεσμένους σας.

2) Ράφια: Τα ανοιχτά ράφια εξοικονομούν απίστευτο χώρο σε όποιο δωμάτιο κι αν τοποθετηθούν.

3) Μια μικρή σκάλα: Σε προηγούμενο άρθρο έχουμε μιλήσει για την διακοσμητική πρόταση της ξύλινης σκάλας. Η σκάλα μπορεί να λειτουργήσει ως ραφιέρα σε καθιστικό, μπάνιο, κουζιίνα, υπνοδωμάτιο.

4) Mια μοντέρνα καρέκλα: Οταν τα τετραγωνικά του καθιστικού είναι περιορισμένα, μια design καρέκλα με άποψη κάλλιστα μπορεί να αντικαταστήσει το μικρό τραπεζάκι.

5) Ενα πουφ: Μια ιδέα που συναντάμε σε μοντέρνα διαμερίσματα του εξωτερικού. Το πουφ μπορεί να λειτουργήσει κι ως τραπεζάκι, εκτός από κάθισμα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share