Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020

Ποιοι είναι οι τρόποι για να έχετε πάντα καθαρό μπαλκόνι;

Γρήγορα και εύκολα!

18 Μαΐου 2019 20:07
Ποιοι είναι οι τρόποι για να έχετε πάντα καθαρό μπαλκόνι;

Αγανακτείτε κάθε φορά που είναι να καθαρίσετε το μπαλκόνι σας και ειδικά αν έχετε πολλά πράγματα; Δεν θέλετε να χάνετε χρόνο από τις άλλες σας δραστηριότητες; Τότε σας βρήκαμε τη λύση! Διαβάστε ποιοι είναι οι τρόποι για να έχετε πάντα καθαρό μπαλκόνι!

Κίτρινες ή καφέ κηλίδες στα πλακάκια

Αρχικά, θα πρέπει πρώτα να σκουπίσετε καλά τα πλακάκια για να απομακρύνετε τα φύλλα και τη σκόνη που έχει συσσωρευτεί. Προτιμήστε, ωστόσο, μια μαλακιά σκούπα που δεν θα τα γδάρει.

Μπαλκόνι

Στη συνέχεια, ρίξτε στον κουβά 3 λίτρα νερό (αν είναι λίγο ζεστό ακόμα καλύτερα) και μισή κούπα λευκό ξύδι. Σφουγγαρίστε καλά την επίμαχη περιοχή και αφού τελειώσετε, περάστε την με ένα στεγνό και καθαρό πανί. Θα πρέπει επίσης να φροντίσετε το ξύδι να μην έρθει σ’ επαφή με τα φυτά – η σύσταση του είναι επιβλαβής γι’ αυτά.

Η συνταγή αυτή είναι ιδανική για να ξεφορτωθείτε τις κιτρινίλες και τις καφέ κηλίδες που αφήνει το βρώμικο νερό κάτω απ’ τις γλάστρες.

Εναλλακτικά, μπορείτε να επιστρατεύσετε την κλασική χλωρίνη. Προσοχή όμως: φροντίστε να την χρησιμοποιείτε πάντα μόνη της! Ποτέ μην την αναμίξετε με οποιοδήποτε άλλο υλικο ούτε με το ξύδι.

Σκουριά, η ανεπιθύμητη

Αν η σκουριά ακόμα δεν έχει επεκταθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό, μπορείτε να την απομακρύνετε από τα κάγκελα και τις καρέκλες (αν είναι σιδερένιες), μ’ αυτά τα απλά τρικ:

Με σόδα: Αναμίξτε ένα μίγμα από ίσα μέρη σόδας και νερού, ανακατέψτε το μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα και στη συνέχεια απλώστε την στις σκουριασμένες επιφάνειες. Αφήστε τη να δράσει για 1 λεπτό και απομακρύνετέ την με ένα πανί ή με βούρτσα (σε περίπτωση που το πρόβλημα είναι μεγάλο, χρησιμοποιήστε μεταλλική βούρτσα για καλύτερα αποτελέσματα).

Με λεμόνι και αλάτι: Στίψτε ένα λεμόνι για να φτιάξετε μια πάστα από τον χυμό του και από αλάτι. Απλώστε την στη σκουριά και έπειτα αφαιρέστε την με ένα πανί. Ξεπλύνετε με νερό και στεγνώστε με ένα καινούριο, καθαρό πανί.

Κουτσουλιές

Καταρχάς, θα πρέπει να φορέσετε γάντια για να προστατευθείτε από τα μικρόβια τους. Στη συνέχεια, θα πρέπει να απομακρύνετε όλες τις ξεραμένες κουτσουλιές απλώς σκουπίζοντάς τις. Έτσι, το έργο σας θα γίνει πιο εύκολο μετά. Έπειτα, ρίξτε σε 3 λίτρα νερό, μια κουταλιά της σούπας υγρό απορρυπαντικό για τα πιάτα. Βυθίστε μια βούρτσα, όπως αυτή εδώ, σε λίγη μαγειρική σόδα και αρχίστε να τρίβετε τους επίμονους λεκέδες. Αφαιρέστε τα «χοντρά» υπολείμματα με ένα νωπό πανί (το οποίο μετά θα πετάξετε) και στο τέλος ρίξτε έναν κουβά νερό στο μπαλκόνι για να ξεπλυθεί καλά. Εναλλακτικά, σφουγγαρίστε με καθαρό νερό.

Τα έπιπλα του μπαλκονιού

Εδώ τα πάντα κρίνονται από το υλικό τους. Αφού, λοιπόν, απομακρύνετε τα υφάσματα και τα μαξιλαράκια που μπορούν στην πλειοψηφία τους να μπουν στο πλυντήριο δείτε πώς θα καθαρίσετε τα έπιπλα:

Ξύλινα έπιπλα: Αφού τα ξεσκονίσετε, χρησιμοποιήστε ένα ειδικό προϊόν του εμπορίου για τον καθαρισμό του ξύλου εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις οδηγίες της συσκευασίας (να θυμάστε ότι το ξύλο είναι αρκετά ευαίσθητο). Η ασφαλέστερη λύση είναι να φτιάξετε ένα μίγμα από νερό και υγρό απορρυπαντικό πιάτων ή κρεμοσάπουνο και να τα περάσετε με ένα πανί. Στο τέλος, θα πρέπει να τα σκουπίσετε για να μείνουν πάνω τους υπολείμματα και φθείρουν τα έπιπλα.

Πλαστικά έπιπλα: Ρίξτε μαγειρική σόδα πάνω τους και αρχίστε να τρίβετε με ένα βρεγμένο σφουγγάρι. Μετά, ξεβγάλτε τα με το λάστιχο και αφήστε τα να στεγνώσουν στον ήλιο.

Μεταλλικά και σιδερένια έπιπλα: Σε ένα μπολ αναμίξτε ζεστό νερό και υγρό απορρυπαντικό πιάτων. Με μια μαλακιά βούρτσα, τρίψτε απαλά τα έπιπλα και στο τέλος, ξεπλύνετε με νερό. Στην περίπτωση της σκουριάς, εφαρμόζετε όσα διαβάσατε στην αρχή του κειμένου.

Μυρίζουν άσχημα ποτήρια σας ενώ τα έχετε πλύνει; Δείτε πως θα απαλλαγείτε!

Σπίτι μυρωδιά

Κυριακή συνδυάζεται με πλουσιοπάροχο πρωινό. Τόσο που δε νιώθεις την ανάγκη να φας και μεσημεριανό και πηγαίνεις κατευθείαν στο βραδινό. Τις καθημερινές χρόνος δεν υπάρχει για αυτό κι ένα τοστ με μία κούπα καφέ είναι αρκετό. Τα Σαββατοκύριακα όμως; Δίνεις το κάτι παραπάνω, όπως αυτό κι αν μεταφράζεται. Κατά κύριο λόγο το brunch περιλαμβάνει αυγά σε οποιαδήποτε μορφή. Μαζί με τη γεύση έρχεται και η πολύ έντονη μυρωδιά που αφήνει στα ποτήρια και τα πιάτα. Τι θα κάνεις για να απαλλαγείς από την αυγίλα; Υπάρχουν λύσεις.
Ξύδι

Πλένεις τα ποτήρια όπως θα έκανες και πάντα με κρύο νερό. Μόλις λοιπόν τελειώσεις θα αφήσεις τα ποτήρια να μουλιάσουν στο ξύδι. Τα ξεπλένεις και είναι έτοιμα.

Λεμόνι

Το λεμόνι αφαιρεί τη μυρωδιά του αυγού από πιάτα και ποτήρια. Τα απορρυπαντικά με άρωμα λεμόνι είναι καλά αλλά το φυσικό θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο το αποτέλεσμα.

Μαγειρική σόδα

Σε ένα διάλυμα με νερό και μαγειρική σόδα μουλιάζεις για λίγη ώρα τα ποτήρια και τις κούπες σου και μετά τα πλένεις κανονικά με σαπούνι (πάντα κρύο) και νερό.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share