Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Τι πρέπει να κάνετε για να μη βουλώσει ποτέ ο νεροχύτης σας!

Συμβουλές για καθαρό σπίτι!

15 Μαΐου 2019 15:29
Τι πρέπει να κάνετε για να μη βουλώσει ποτέ ο νεροχύτης σας!

Μία φορά το μήνα (τουλάχιστον) παλεύεις να ξεβουλώσεις τον νεροχύτη με κάθε τρόπο. Δεν είναι λύση αυτό. Πρέπει να δοκιμάσεις τη συνταγή που θα σου προτείνουμε και θα δεις άμεσα αποτελέσματα.
Τι θα χρειαστείς

1/2 φλ. μαγειρική σόδα

1/4 φλ. αλάτι

1 φλ. ζεστό ξίδι

Θα ανακατέψεις πρώτα το αλάτι με την μαγειρική σόδα.

Μετά σε μία λεκάνη θα τα αναμείξεις με το ξύδι. Πρέπει να είναι βαθύ το σκεύος που θα τα τοποθετήσεις γιατί αμέσως θα η σόδα θα φουσκώσει.

Μετά θα ρίξεις το μείγμα μέσα στον νεροχύτη και θα περιμένεις 15 λεπτά για να δράσει.

Αν το πρόβλημα είναι μεγάλο καλό θα ήταν να επαναλάβεις τη διαδικασία δύο φορές την εβδομάδα.

Μετά τα 15 λεπτά άνοιξε τη βρύση στο ζεστό κι άφησέ την να τρέξει για 2 λεπτά

Αυτά είναι τα λάθη που κάνουμε και δεν μπορούμε να ξεφορτωθούμε τη σκόνη από το σπίτι!

Αυτά είναι τα λάθη που κάνουμε και δεν μπορούμε να ξεφορτωθούμε τη σκόνη από το σπίτι!

Λένε πως τίποτα στη ζωή δεν είνα σίγουρο, αλλά μάλλον δεν έχουν σκεφτεί απλά πράγματα. Τη σκόνη για παράδειγμα. Αν περάσουν κάποιες ημέρες, χωρίς να πιάσεις ξεσκονόπανο ή σκούπα, το σπίτι θα βρομίσει με πρώτο και εμφανέστερο σημάδι τη σκόνη. Τι γίνεται όμως αν, ενώ όντως καθαρίζεις, πάλι η σκόνη σε κοιτάει από την επιφάνεια του τραπεζιού;

Δεν φταις εσύ εξ' ολοκλήρου, αλλά ο τρόπος που μπορεί να το κάνεις. Εκεί είναι που γίνονται και 2 συγκεκριμένα λάθη στα οποία οφείλεται η γρήγορη επανεμφάνιση της σκόνης.

1. Ξεσκονίζεις από κάτω προς τα πάνω
Λάθος. Η σωστή σειρά είναι από πάνω προς τα κάτω. Δηλαδή από τα πιο ψηλά ράφια και επίπεδα στα πιο χαμηλά. Παράδειγμα: Σε μια βιβλιοθήκη πρώτα θα αρχίσεις από το πιο ψηλό ράφι. Μια σκάλα θα τη σκουπίσεις από το πιο ψηλό προς το πιο χαμηλό σκαλοπάτι.

Αν καθαρίζεις όλο το σπίτι συνολικά, πρώτα θα ξεκινήσεις από τα ράφια στους τοίχους (ή τον ανεμιστήρα ή το φωτιστικό αν είσαι αποφασισμένη να κάνεις γενική καθαριότητα) και σταδιακά θα φτάσεις στα χαμηλότερα επίπεδα όπως τα τραπέζια και τέλος το πάτωμα το οποίο θα σκουπίσεις και θα σφουγγαρίσεις.

undefined

2. Ξεσκονίζεις με αντικείμενα που δεν «εγκλωβίζουν» τη σκόνη
Αντικείμενα όπως το φτερό ξεσκονίσματος, ακόμα και μερικά πανιά χειρός μπορεί να κάνουν τη διαδικασία πιο γρήγορη, σίγουρα όμως δεν έχουν αποτέλεσμα. Γιατί; Επειδή, στην πραγματικότητα, διανέμουν τη σκόνη στον αέρα και, αργά ή γρήγορα, αυτή ξανακάθεται στις επιφάνειες. Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα πανί με μικροΐνες ή ένα ελαφρώς βρεγμένα

9+1 μυστικά για ένα λαμπερό και καθαρό σπίτι!

9+1 μυστικά για ένα λαμπερό και καθαρό σπίτι!

Θέλετε το σπίτι σας να είναι πάντα λαμπερό και καθαρό; Να μην έχετε το άγχος να κάνετε δουλειές; Τότε σας βρήκαμε τα 9+1 μυστικά για ένα λαμπερό και καθαρό σπίτι!

Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε:

1)Δεν έχουμε ψύχωση με την καθαριότητα. Ναι, πολύ σωστά διαβάζετε! Αυτό μεταφράζετε ώς εξής: θέτουμε προτεραιότητες τις οποίες τις τηρούμε με ευλάβεια και χαμηλώνουμε λίγο τον πήχη… Για μένα είναι σημαντικό να διατηρώ καθαρά το μπάνιο και την κουζίνα του σπιτιού μας. Είναι τα δύο δωμάτια που ασχολούμαι λίγο παραπάνω μαζί τους κάθε μέρα.

Σπίτι

2)Μην κρατάτε τα άχρηστα παιχνίδια.

Όταν λέω άχρηστα εννοώ τα παιχνίδια που πλέον τα παιδιά μας δεν παίζουν είτε γιατί έχουν μεγαλώσει (οπότε και τα δωρίζουμε σε μικρότερα παιδιά φίλων ή σε κάποιο σύλλογο/ίδρυμα), είτε γιατί είναι χαλασμένα (σε αυτήν την περίπτωση ή ανακυκλώνουμε στους μπλε κάδους ή σαν μικροσυσκεύες αν έχουμε παιχνίδια που δουλεύουν με μπαταρίες).

3)Μην υπερφορτώνετε το σπίτι σας με πράγματα και διακοσμητικά. Αυτά τα σπίτια είναι δύσκολο να καθαριστούν (η σκόνη χώνεται παντού…) και φαίνονται πάντα ακατάστατα. Ειδικά τώρα με τα παιδια στο σπίτι προτιμήστε μια πιο Minimal εκδοχή του γούστου σας!

4)Φροντίστε να έχετε διαθέσιμους χώρους και δοχεία. Αυτό τι σημαίνει με απλά λόγια; Στο δικό μας σπίτι υπάρχει το μαγικό συρτάρι όπου μπαίνουν όλα αυτά τα μικροπράγματα όπως: κλειδιά, χαρτιά προς αρχειοθέτηση, φορτιστές, στυλό, είδη ζωγραφικής κτλ και δοχεία για τα σκόρπια παιχνίδια του σαλονιού. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε την ακαταστασία στις επιφάνειες των επίπλων και στο χώρο γενικά. Απλά να θυμάστε ότι το μαγικό σας συρτάρι ή κουτί πρέπει να το αδειάζετε συχνά…

5)Βάλτε το ηλεκτρικό σκουπάκι στη ζωή σας. Το να έχετε την ηλεκτρική σκούπα πάντα διαθέσιμη είναι αδύνατον. Να αποφύγετε τις μικροζημιές όπως ψίχουλα, είναι επίσης αδύνατον. Το σκουπάκι θα μαζέψει τα ίχνη και θα κάνει το καθάρισμα ευκολάκι. Τέρμα τα άσπρα σημάδια στη μοκέτα της κουζίνας!

6)Μαθαίνουμε στα παιδιά να μαζεύουν τα πράγματά τους. Μη βάζετε τις φωνές, ξέρω! Κανένα παιδί δε μαζεύει τα πράγματά του. Αλλά, αν από μικρούλι του λέτε «έλα, τώρα να μαζέψουμε τα παιχνίδια σου» και πάντα να το βοηθάτε τότε αυτό θα γίνει συνήθεια και εκείνα πολύτιμοι βοηθοί σας.

7)Συμμαζεύουμε όταν τα παιδιά κοιμούνται. Με αυτόν τον τρόπο μένετε συγκεντρωμένοι στο στόχο σας και δεν κάνετε τσαπατσουλιές. Εγώ για παράδειγμα, όταν τα παιδιά πάνε για ύπνο βάζω τάξη στο σαλόνι και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους, ώστε την άλλη μέρα να είναι όλα στη θέση τους και έτοιμα για νέο γύρο… αναταράξεων.

8)Μαθαίνουμε στα παιδιά μας τη σπουδαιότητα της καθαριότητας. Αρχίστε με την προσωπική τους καθαριότητα και μετά θα έρθουν όλα τα άλλα.

9)Βάζουμε όλα τα μέλη στο κόλπο. Όλα, ναι! Ζητάμε (ή επιβάλλουμε) από τον καλό μας να τηρεί τους κανόνες τάξης (και ηθικής), αναθέτουμε δουλειές ανάλογα με την ηλικία (αναμείνετε σχετικό άρθρο εντός των ημερών) και γενικά γινόμαστε οι μεγάλοι το καλό παράδειγμα.

10)Υπομονή! Ναι, αγαπημένοι μου, υπομονη! Θα κουραστείτε, θα εκνευριστείτε, αλλά πρέπει να είστε αυστηροί και να επαναλαμβάνεστε συχνά ώστε να τηρήσετε το πρόγραμμα και να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Όλα τα παραπάνω τα γνωρίζουμε και ίσως τα κάνουμε χωρίς να το καταλαβαίνουμε…. Μα τι όμορφη που είναι η ζωή στο σπίτι!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share