Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

4+1 πράγματα που θα έπρεπε να καθαρίζουμε πιο συχνά και δεν το κάνουμε!

Μήπως πρέπει να αρχίσουμε;

10 Μαΐου 2019 14:45
4+1 πράγματα που θα έπρεπε να καθαρίζουμε πιο συχνά και δεν το κάνουμε!

Το να έχεις ένα καθαρό σπίτι είναι βασικό όχι για να μην σε κακολογήσουν οι καλεσμένοι (εντάξει, και γι' αυτό), αλλά βασικά για την υγεία σου. Τα μικρόβια και τα βακτήρια που βρίσκονται στα πιο απίθανα μέρη του σπιτιού μπορούν να σου δημιουργήσουν πολλά προβλήματα υγείας, ενώ εσύ δε θα είσαι ικανή να δεις ούτε την αιτία. Γι΄αυτό ακολούθησε τις συμβουλές μας και καθάρισε καλά τα παρακάτω αντικείμενα - παρόλο που μέχρι τώρα δεν τους έδινες ιδιαίτερη σημασία όταν έκανες γενική.

1. Τα κλειδιά σου
Τα κλειδιά είναι πιο βρώμικα κι από το καπάκι της τουαλέτας: τα κρατάς στο χέρι, τα πετάς στην τσάντα σου και γενικά δεν προσέχεις ιδιαίτερα πού τα βάζεις. Καθάρισέ τα τώρα.

2. Το κινητό σου
Το πασπατεύεις όλη μέρα με τα βρώμικα χέρια σου (μη μου πεις πως πλένεσαι πριν απαντήσεις μια κλήση), το ακουμπάς στο πρόσωπό σου και εκπνέεις στην επιφάνειά του τα μικρόβια που περιέχονται στο στόμα σου. Καθάρισε τουλάχιστον μια φορά την ημέρα την συσκευή σου με τα ειδικά μαντηλάκια που κυκλοφορούν στο εμπόριο ή έστω με ένα αντισηπτικό μαντηλάκι.

3. Το τηλεκοντρόλ
Γυρίζεις απ' τη δουλειά, το πιάνεις. Τρως, το πιάνεις. Κάθε φορά που το αγγίζεις, τα χέρια σου πιθανότατα είναι γεμάτα μικρόβια τα οποία δε βλέπεις. Σύμφωνα με μια έρευνα του πανεπιστημίου της Αριζόνα, το τηλεκοντρόλ έχει τα περισσότερα βακτήρια από οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο στο σπίτι.

4. Το σφουγγάρι της κουζίνας
Μαζεύει σκουπίδια από τροφές, βακτήρια και άλλα αηδιαστικά πράγματα που μπορεί να δημιουργήσουν μούχλα. Πρέπει να το καθαρίζεις συχνά μόνο του, αφού το γεγονός ότι ρίχνεις καθημερινά πάνω του σαπούνι για να πλύνεις τα πιάτα δεν αρκεί. Βάλτο στο πλυντήριο πιάτων ή σε βραστό νερό προκειμένου να απολυμανθεί.

5. Διακόπτες και χερούλια
Οι διακόπτες των φώτων και τα χερούλια από τις πόρτες του σπιτιού πρέπει να καθαρίζονται εβδομαδιαία, αφού τα αγγίζεις όλη την ώρα με βρώμικα χέρια. Δε μπορείς να φανταστείς πόσα μικρόβια έχουν μαζευτεί εκεί.

Απλά βήματα για να καθαρίσετε τα ταψιά από το καμένα λίπη!

Μαγείρεψες τα αγαπημένα σου φαγητά και πήρες τα εύσημα από την οικογένεια και τους φίλους που βρέθηκαν στο τραπέζι σου.Όμως εκτός από τα πιάτα υπάρχουν και τρία ταψιά που περιμένουν να τα καθαρίσεις από τα καμένα λίπη. Ο τρόπος είναι απλός και δοκιμασμένος για να τα βγάλεις!

Τα απαραίτητα που χρειάζεσαι είναι αυτά:

Χαρτί κουζίνας

Ζεστό νερό

Μαγειρική σόδα

Ας ξεκινήσει το καθάρισμα

Βρέχεις το χαρτί κουζίνας με το ζεστό νερό και το απλώνεις πάνω στο ταψί.

Θα χρειαστεί αρκετή ώρα μέχρι να λιώσουν τα λίπη για αυτό έχε υπομονή.

Όσο περιμένεις φτιάχνεις μία πάστα με μαγειρική σόδα και νερό.

Αφαιρείς το χαρτί και απλώνεις στο ταψί την πάστα.

Την αφήνεις για μία ώρα ώστε να δράσει και μετά σειρά έχει το τρίψιμο.

Με ένα σφουγγαράκι τρίβεις τα σημεία με τα επίμονα λίπη προσέχοντας να μην χαράξεις το ταψί.

Πλένεις με ζεστό νερό και απορρυπαντικό πιάτων.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share