Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

4 tips για να να δώσεις στο σπίτι την φρεσκάδα της άνοιξης!

Για ένα τέλειο σπίτι!

8 Μαΐου 2019 13:20
4 tips για να  να δώσεις στο σπίτι την φρεσκάδα της άνοιξης!

Ήρθε αυτή η εποχή του χρόνου που αγαπάμε τόσο, η άνοιξη. Καλός ο χειμώνας, καλές οι ζεστές σοκολάτες δίπλα στο τζάκι, τα χουχουλιάρικα πουλόβερ και οι εξορμήσεις σε ονειρικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά η αλήθεια είναι ότι κάπου σε κουράζουν όλα αυτά. Μπορείς να χαρίσεις έναν "αέρα" ανανέωσης στον χώρο σου και να δώσεις την ευκαιρία στο σπίτι σου να "αναπνεύσει", δημιουργώντας ένα καθαρό, υγιεινό περιβάλλον.

Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές για να υποδεχθείς σωστά την άνοιξη.

Αποθήκευσε τα περιττά αντικείμενα
Η αλλαγή σεζόν είναι μια καλή ευκαιρία να βάλεις στο πατάρι/αποθήκη αντικείμενα που πλέον δεν έχουν καμία χρησιμότητα. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μπορεί να είναι μια σόμπα τώρα που ο καιρός ανοίγει ή το θερμαινόμενο υπόστρωμα που σε κράτησε ζεστή τα κρύα βράδια του χειμώνα.

Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να βρίσκονται στα πόδια σου, άσε που μπορείς να εξοικονομήσεις και χώρο.

Επιχείρηση "καθαριότητα"
Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά. Όσο κλισέ κι αν ακούγεται είναι μια μεγάλη αλήθεια. Ο ερχομός της άνοιξης είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να κάνεις το σπίτι σου να λάμπει, δημιουργώντας ένα καθαρό σπίτι με υγιεινό περιβάλλον κι έπειτα να το διαμορφώσεις όπως θες. Καθαρό περιβάλλον σημαίνει πρώτα απ' όλα καθαρό δάπεδο. H ηλεκτρική σκούπα Philips Performer Silent θα είναι σύμμαχός σου σε αυτό.

Διαθέτει εξαιρετικές λειτουργίες όπως η προηγμένη τεχνολογία πέλματος που εισχωρεί βαθιά στις ίνες των χαλιών "αιχμαλωτίζει" τέλεια την βρωμιά και το 99.9% της ψιλής σκόνης, συμπεριλαμβανομένων της γύρης, των τριχών των κατοικίδιων και των ακάρεων σκόνης. Αν ανήκεις σε αυτούς που υποφέρουν από αλλεργίες, με τη συγκεκριμένη σκούπα θα βρεις την υγειά σου, τουλάχιστον μέσα στο σπίτι σου. Με τα αντιαλλεργικά φίλτρα και τις αντιαλλεργικές σακούλες, δεν θα έχεις καμία επαφή με την βρωμιά, καθώς μπορείς εύκολα και υγιεινά να πετάξεις τη σακούλα μόλις τελειώσεις τον καθαρισμό.

Αν πάλι έχεις βγάλει τα χαλιά, το πέλμα για παρκέ θα κάνει το δάπεδο να λάμψει. Οι μαλακές τρίχες της βούρτσας καθαρίζουν, περιποιούνται και προστατεύουν τα σκληρά δάπεδα από γρατζουνιές. Με το ρύγχος για γωνίες μπορείς να φτάσεις μέχρι και στα πιο δύσκολα σημεία και να καθαρίσεις εύκολα τις κουρτίνες σου ή τον ανεμιστήρα οροφής.

Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος. Επειδή όλες και όλοι ξέρουμε πόσο ενοχλητικός είναι ο θόρυβος της σκούπας, η Philips Performer Silent έχει κατασκευαστεί για αθόρυβη λειτουργία, καθώς διαθέτει βελτιστοποιημένους αεραγωγούς, σιγαστήρες και αθόρυβο κινητήρα. Δεν πρόκειται ποτέ κανείς να παραπονεθεί για τον θόρυβο, αυτό μπορούμε να στο εγγυηθούμε.

Βγάλε τα βαριά υφάσματα
Χαλιά, βαριά υφάσματα σε κουρτίνες και καναπέδες. Όλα αυτά "ζεσταίνουν" το σπίτι τον χειμώνα και δημιουργούν μια cozy ατμόσφαιρα στον χώρο σου, όμως όταν μπαίνει η άνοιξη και ο καιρός ανοίγει, μπορείς να αφαιρέσεις τα χαλιά και να αντικαταστήσεις τα βαριά υφάσματα με άλλα, πιο "ελαφριά".

Έτσι θα έχεις διπλό κέρδος, αφού αφενός θα έχεις ανανεώσει τον χώρο σου, κάνοντάς τον πιο δροσερό και αφετέρου θα έχεις κάνει το σπίτι σου να "αναπνεύσει".

Οργάνωσε τις γωνιές του σπιτιού
Αφού λοιπόν θα έχεις καθαρίσει κάθε χώρο του σπιτιού, ήρθε η ώρα να βάλεις μια τάξη και να οργανώσεις τις διάφορες γωνιές του σπιτιού, τη βιβλιοθήκη και τα ντουλάπια σου. Μπορείς να κάνεις ένα ξεσκαρτάρισμα και να μείνουν όσα πραγματικά χρειάζεσαι, ενώ αγοράζοντας μερικά νέα, μοντέρνα διακοσμητικά ή εύκολες DIY κατασκευές θα "φρεσκάρεις" τα spots του σπιτιού σου που χρειάζονται έναν αέρα ανανέωσης.

Ένα καλό tip είναι να βάλεις μερικές πινελιές χρώματος με διάφορους τρόπους σε ορισμένα σημεία του σπιτιού. Υπάρχει καλύτερη ιδέα για να προετοιμάσεις τον χώρο σου για την άνοιξη;

Καθαριότητα στο σπίτι: Με αυτό το καθαριστικό θα έχει πεντακάθαρα τζάμια!

Κάντε τα θολά τζάμια του σπιτιού σας παρελθόν με ένα απόλυτα μη τοξικό και σούπερ αποτελεσματικό σπιτικό υγρό καθαρισμού!

Τον τελευταίο καιρό σας πιάνει πονοκέφαλος από τη θολούρα; Όχι, μην σπεύσετε να εξορίσετε το αλάτι από τη διατροφή σας γιατί σας ανεβάζει την πίεση-τουλάχιστον, όχι προτού τσεκάρετε αν τα τζάμια σας παραμένουν καθαρά. Κι όταν λέμε καθαρά εννοούμε χωρίς δαχτυλιές και θαμπά σημεία!

Αν το δεύτερο σενάριο παίζει... δυνατά, σας έχουμε τη λύση: φτιάξτε το σπιτικό υγρό για τα τζάμια. Κι αν αναρωτιέστε γιατί να μπείτε σε τόσο κόπο, σας έχουμε (πληρωμένη) απάντηση: η σπιτική συνταγή που σας προτείνουμε είναι πανεύκολη αλλά κυρίως είναι απόλυτα φυσική, οικολογική και οικονομική!

Φυσικό καθαριστικό για τα τζάμια
Τι θα χρειαστείτε 2 φλ. νερό + 2 φλ. λευκό ξίδι + 3 κ.σ. χυμό λεμονιού + 3-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο περγαμόντο (ή κάποιο της επιλογής σας) + ένα δοχείο για σπρέι (θα το βρείτε σε καταστήματα με είδη μαγειρικής)

To αιθέριο έλαιο περγαμόντου έχει αντικαταθλιπτική δράση!

Κι όμως! Υπάρχει σπρέι των 5 υλικών, το οποίο καθαρίζει κάθε βρωμιά και το φτιάχνετε μόνοι σας!

Αρωματίστε το υγρό για τα τζάμια με ένα αιθέριο έλαιο που σας αρέσει και σας χαλαρώνει!


Πώς θα το παρασκευάσετε Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ξίδι με το νερό και στη συνέχεια βάλτε το μείγμα στο δοχείο για σπρέι. Τέλος, προσθέστε το λεμόνι και το αιθέριο έλαιο κι ανακατέψτε καλά.

Πώς να καθαρίσετε σωστά την κουζίνα σας! - Αυτά είναι τα βασικά βήματα!

Πώς να το χρησιμοποιήσετε Πριν από κάθε χρήση, ανακινήστε το δοχείο καλά. Ψεκάστε την επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε και σκουπίστε καλά, χρησιμοποιώντας ένα καθαρό βαμβακερό πανί. Κι ένα tip για πιο... αστραφτερά αποτελέσματα: καθαρίστε τα τζάμια τις ώρες που δεν έχει έντονη ηλιοφάνεια. Ο ήλιος στεγνώνει το καθαριστικό των τζαμιών προτού προλάβετε να το σκουπίσετε

Για περισσότερα θέματα για το σπίτι δείτε στο AthensMagazine.gr




 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share