Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πώς γίνεται να έχετε καθαρό σπίτι ενώ έχετε κατοικίδιο;

Σας βρήκαμε την λύση!

24 Απριλίου 2019 14:37
Πώς γίνεται να έχετε καθαρό σπίτι ενώ έχετε κατοικίδιο;

Έχετε κατοικίδιο στο σπίτι και έχετε απελπιστεί να καθαρίζετε διαρκώς; Κι όμως υπάρχει λύση για να έχετε πάντα καθαρό και οργανωμένο σπίτι ενώ έχετε κατοικίδιο!

Τα κατοικίδια όμως που «κυκλοφορούν» σε εξωτερικούς χώρους και διαμένουν εντός της οικίας η του διαμερίσματος, θα πρέπει είναι υπό την επιτήρηση μας για να μπορέσουμε να προστατέψουμε το σπίτι μας από την είσοδο μικροβίων και να διασφαλίσουμε την υγεία μας.

Τι πρέπει να κάνετε για να έχετε πάντα καθαρό τον χώρο σας:

Καθαρισμός πατουσών και μουσούδας: Μετά την επιστροφή από την βόλτα, θα πρέπει οι πατούσες αλλά και η μουσούδα του σκύλου να καθαρίζονται επιμελώς, προκειμένου τυχόν μικρόβια να μην διαμοιραστούν στους χώρους του σπιτιού. Χρησιμοποιούμε μαντιλάκια που έχουμε εμποτίσει με ειδική αντιμικροβιακή λοσιόν ή παίρνουμε έτοιμα όπως είναι τα μωρομάντηλα.

Κάνει τις ανάγκες του μέσα στο σπίτι: Αν το κατοικίδιο μας δεν έχει άλλη επιλογή από το να κάνει τις ανάγκες του μέσα στο σπίτι, θα πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας. Απαιτείται άμεσα καθαρισμός του σημείου που υπάρχουν κόπρανα ή ούρα και απολύμανσή του προκειμένου να εξοντωθούν παθογόνοι μικροοργανιμοί βλαβεροί για εμάς τους ίδιους. Μια καλή συμβουλή είναι η χρήση ξυδιού απολυμαίνει αλλά και διώχνει δυσάρεστες οσμές.

Περιποίηση τριχώματος και μπάνιο: Αν επιλέξουμε τετράποδο χωρίς ιδιαίτερα πλούσιο τρίχωμα δεν θα έχουμε και πολλά προβλήματα, αν όμως ο τετράποδος φίλος μας έχει πλούσιο τρίχωμα, τι γίνεται; Θα πρέπει να χτενίζουμε τακτικά το κατοικίδιο μας για να απομακρύνεται ο μεγαλύτερος όγκος τριχών και να διατηρούμε πιο καθαρό τον χώρο μας. Επιπλέον το κούρεμα σε ορισμένες περιπτώσεις κρίνεται απαραίτητο. Το μπάνιο φυσικά είναι πολύ σημαντικό στην περίπτωση του σκύλου. Με ειδικά σαμπουάν απομακρύνονται μικρόβια και μικροοργανισμοί.

Τέλος καλό θα ήταν να περιποιούμαστε τακτικά το χώρο του κατοικίδιου μας και να καθαρίζουμε το στρώμα η το μαξιλάρι του. Φυσικά καθαρίζουμε επιμελώς και τον καναπέ ή την πολυθρόνα που συνηθίζει να χρησιμοποιεί το τετράποδο μας.

Ακόμα καλό θα ήταν να μην αφήνουμε το σκύλο κυρίως να γλύφει το πρόσωπό μας και ιδίως μετά από την «έξοδο» του.

5+1 πράγματα που πετάμε όλοι αλλά είναι τρομερά χρήσιμα!

Έχουμε πει πολλές φορές πως καλό είναι να μην πετάτε τίποτα στο σπίτι σας αν δεν έχετε προηγουμένως σκεφτεί πώς να το αξιοποιήσετε με εναλλακτικούς τρόπους. Μην πετάτε λοιπόν τίποτα -και ειδικά τα παρακάτω- και γλιτώστε χρήματα από το τίποτε!

Ρολό από χαρτί τουαλέτας Φανταζόμαστε πως πετάτε τα ρολά από τα χαρτιά υγείας που ξοδεύετε. Γιατί να μην κρατήσετε μερικά από αυτά ώστε να τα χρησιμοποιήσετε στην οργάνωση του γραφείου σας; Κόψτε τα στη μέση ώστε να έχετε δύο κυλινδρικά 'μπολάκια'. Βάλτε τα στα συρτάρια του γραφείου σας και αποθηκεύστε εκεί συνδετήρες, πινέζες, γόμες ή ό,τι άλλο θέλετε.

Αυτή είναι η Διακοσμητική Ανανέωση για την Τουαλέτα που Σίγουρα δεν Είχατε Σκεφτεί!

Χερούλια συρταριών Αν έχετε παλιά έπιπλα που σκοπεύετε να πετάξετε, βγάλτε τα χερούλια από τα συρτάρια και τις ντουλάπες και χρησιμοποιήστε τα στον τοίχο σας για να κρεμάτε φουλάρια, κασκόλ ή ακόμα και τσάντες. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να τα στερεώσετε καλά (με ούπα) σε τρύπες που θα ανοίξετε στον τοίχο. Επιπλέον με αυτό το τρόπο θα οργανώσετε σωστά την ντουλάπα σας για πιο εύκολη χρήση!

Χαρτοσακούλες Κρατήστε μερικές χαρτοσακούλες από το μανάβικο ή τον φούρνο για τις βροχερές μέρες του φθινοπώρου. Βάλτε μέσα σε αυτές βρεγμένα παπούτσια ή πχ. βρεγμένα μανίκια από το παλτό σας και θα τα δείτε να στεγνώνουν πολύ πιο γρήγορα. Οι χαρτοσακούλες έχουν την ικανότητα να απορροφούν αστραπιαία την υγρασία.

Οι χαρτοσακούλες είναι πολύ χρήσιμες για τις βροχερές μέρες.
Περίσσευμα από ελαιόλαδο Μόλις τελειώσει το μπουκάλι με το ελαιόλαδο και ετοιμάζεστε να το πετάξετε, πιέστε το μπουκάλι και αφήστε να τρέξουν σε ένα βαμβάκι οι τελευταίες σταγόνες λαδιού. Χρησιμοποιήστε αυτό το βαμβάκι για να λιπάνετε τους μεντεσέδες στις πόρτες που τρίζουν.

Κλιπάκια Όσα κλιπάκια και αν έχετε μην μπείτε ποτέ στη διαδικασία να τα πετάξετε.

Τα κλιπάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ένα σωρό διαφορετικούς τρόπους και είναι πολύ σταθερά. Πολύ γρήγορα θα γίνουν ο καλύτερός σας φίλος μέσα στο σπίτι. Αν για παράδειγμα θέλετε να πιάσετε στα πρόχειρα ένα μεγάλο καλώδιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κλιπάκια. Επίσης θα σας χρειαστούν για να παγιδεύσετε τη μισοτελειωμένη οδοντόκρεμα ψηλά στο σωληνάριο κι έτσι να μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε πιο εύκολα.

Τα κλιπάκια αυτού του είδους θα σας χρησιμεύσουν πολύ σε διάφορα μικροπροβλήματα μέσα στο σπίτι.
Φελλός Μην πετάτε ποτέ τους φελλούς των κρασιών γιατί θα σας χρειαστούν στο να δημιουργήσετε ένα σωρό πανέμορφα diy projects. Μπορείτε να φτιάξετε φανταστικά κεριά, δίσκους, χαλάκια, διακοσμητικά και πολλά άλλα ενδιαφέροντα πράγματα - και όλα αυτά με ελάχιστη προσπάθεια.

Υπάρχουν αμέτρητα πράγματα που μπορείτε να φτιάξετε με φελλούς. Εμείς σας προτείνουμε να δοκιμάσετε να φτιάξετε μερικά σουβέρ για τα ποτήρια του κρασιού.
Όπως βλέπετε βάζοντας τη φαντασία σας σε λειτουργία μπορείτε να πάρετε φαινομενικά άχρηστα αντικείμενα και να τα τους δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία. Γιατί λοιπόν να μην εκμεταλλευτείτε τις άπειρες πλέον ιδέες που μπορείτε να βρείτε στο the home issue και να δημιουργήσετε όμορφα πράγματα για το σπίτι σας χωρίς τη δαπάνη ούτε ενός ευρώ;

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share