Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Βάλτε ένα δοχείο με ρύζι στην ωτουλάπα σας και δείτε τι θα συμβεί!

Για μάθε!

10 Απριλίου 2019 16:10
Βάλτε ένα δοχείο με ρύζι στην ωτουλάπα σας και δείτε τι θα συμβεί!

Μπορεί το ρύζι να είναι ιδανικό συνοδευτικό σε οποιοδήποτε γεύμα αλλά οι χρήσεις του δεν περιορίζονται στην κουζίνα. Η γνωστότερη εκτός κουζίνας χρήση του είναι για να διασώσει κινητά τηλέφωνα που έχουν πέσει στο νερό. Τι δουλειά μπορεί, όμως, να έχει στη ντουλάπα σας;

Προσοχή! Αποφύγετε το Μαλακτικό σε ΑΥΤΑ τα Ρούχα

Το ρύζι έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδιότητα: απορροφά τις μυρωδιές. Δοκιμάστε να βάλετε μια κούπα με ρύζι σε έναν χώρο που μυρίζει άσχημα και θα καταλάβετε πόσο αποτελεσματικό είναι. Γίνεται, ωστόσο, ακόμα αποτελεσματικότερο αν το αρωματίσετε. Πώς; Με αιθέρια έλαια! Μπορείτε τώρα να φανταστείτε πόσο χρήσιμο μπορεί να είναι για την ντουλάπα και τα ρούχα σας.

Οι χρήσεις του δεν περιορίζονται στην κουζίνα.
Αυτά τα Πράγματα δεν Πρέπει Ποτέ να Καθαρίσετε με ΞίδιΤι θα χρειαστείτε Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα μικρό δοχείο (τα γυάλινα βαζάκια φαγητού είναι ιδανικά), ένα σακουλάκι ρύζι και τα αγαπημένα σας αιθέρια έλαια. Αν η ντουλάπα σας μυρίζει πολύ τότε χρησιμοποιήστε αιθέριο έλαιο λεμονόχορτου – θα εξουδετερώσει τα πάντα. Αν θέλετε απλώς να προσθέσετε μια ευχάριστη μυρωδιά στην ντουλάπα δοκιμάστε δεντρολίβανο, μέντα ή λεβάντα. 1 – 2 φλυτζάνια ρύζι και 10-20 σταγόνες αιθέριου ελαίου είναι αρκετά. Μπορείτε προαιρετικά να κλείσετε το βάζο σας με ένα ύφασμα που αναπνέει και να το στερεώσετε με λάστιχο. Μην ξεχάσετε να το ανακινήσετε καλά για να πάει παντού το έλαιο.

Προσθέστε το αιθέριο έλαιο που σας αρέσει.
Να Γιατί Πρέπει να Βάλετε Φίλτρα Καφέ στο Σαλόνι σας!

Πού αλλού μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε Το βάζο σας δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα κανονικό αρωματικό χώρου και δεν θα κάνει ολόκληρο το σπίτι σας να μυρίζει αιθέρια έλαια. Είναι όμως ιδανικό για μικρούς χώρους. Εκτός, λοιπόν, από την ντουλάπα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στα μικρά δωμάτια, σε κάποια αποθήκη, στην είσοδο του σπιτιού σας, σε κάποια παπουτσοθήκη ή και στο μπάνιο σας για να περιορίσετε τι οσμές από τα άπλυτα ρούχα. Αν μετά από κάποιο καιρό παρατηρήσετε πως το βάζο δεν μυρίζει πια ανακινήστε το για να αναδευτούν τα αιθέρια έλαια. Ανάλογα με την υγρασία που υπάρχει στον χώρο το αρωματικό σας ρύζι θα διαρκέσει 4-6 μήνες.

6+1 Πράγματα που δεν πρέπει να ξανακάνετε με μαχαίρια!

Οι σεφ ξέρουν: τα καλά μαχαίρια θέλουν συγκεκριμένο τρόπο χρήσης για να μην χαλάσουν γρήγορα, αλλά και για να προστατευθείτε κι εσείς. Επίσης δείτε πως θα καθαρίσετε τη τσίχλα που κόλλησε στο χαλί του σπιτιού σας!

Τα καλά μαχαίρια είναι απαραίτητο εργαλείο για την κουζίνα σας και καλό είναι να τους φέρεστε όπως τους αξίζει για να είναι κι αυτά με τη σειρά τους καλά μαζί σας. Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγετε να κάνετε με τα μαχαίρια σας αν θέλετε να τα διατηρήσετε σε καλή κατάσταση για καιρό.

Μην τα βάζετε στο πλυντήριο πιάτων Είναι λάθος να πλένετε τα μαχαίρια σας στο πλυντήριο πιάτων. Μπορεί να στραβώσουν, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες βλάπτουν το μέταλλο. Προτιμήστε να πλένετε τα μαχαίρια σας στο χέρι με το σφουγγάρι να αγκαλιάζει την μη κοφτερή μεριά και με αρκετή προσοχή για να μην κοπείτε.


Φροντίστε να πλένετε στο χέρι τα μαχαίρια σας μετά από κάθε χρήση.
Μην αφήνετε τα μαχαίρια στον νεροχύτη Το ιδανικό είναι να τα πλένετε αμέσως με το που λερώνονται. Αν τα αφήνετε στο νεροχύτη άπλυτα για ώρες θα καταπονήσει το μέταλλο. Κάποια φαγητά περιέχουν οξύ και μπορεί να βλάψουν τα μαχαίρια σας αν δεν τα πλύνετε αμέσως. Το οξύ διαβρώνει το μέταλλο και έτσι τα μαχαίρια χαλάνε γρηγορότερα. Πλύντε τα αμέσως μετά τη χρήση και σκουπίστε τα καλά πριν τα βάλετε στο συρτάρι με τα υπόλοιπα μαχαιροπίρουνα (αν δεν τα σκουπίσετε και τα βάλετε βρεγμένα στο συρτάρι μαζί με άλλα πράγματα αυτό θα οδηγήσει σε μούχλα αλλά και στη δημιουργία βακτηρίων).

Σωστή αποθήκευση μαχαιριών Οι περισσότεροι από εμάς βάζουμε τα μαχαίρια μας σε συρτάρια μαζί με άλλα αντικείμενα και μαχαιροπίρουνα. Η καλύτερη και πιο ασφαλής λύση είναι να βάζετε τα μαχαίρια σας σε ειδικές θήκες ώστε να προστατεύονται από γρατσουνιές και σημάδια. Bonus tip: Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε τη θήκη των μαχαιριών σας. Είναι από τα αντικείμενα που δεν καθαρίζονται ποτέ.

Τα μαχαίρια καλό είναι να αποθηκεύονται σε ειδικές θήκες.
Επιλέξτε σωστά την επιφάνεια κοπής Τελευταία κυκλοφορούν πολλοί γυάλινοι πίνακες κοπής, κάτι που είναι μεγάλο λάθος και θα πρέπει να αποφεύγεται οπωσδήποτε. Οι ξύλινοι δίσκοι κοπής είναι οι καλύτεροι και για να επιλέξετε τον κατάλληλο τοποθετήστε το μεγαλύτερο μαχαίρι σας διαγώνια. Η ιδανική επιφάνεια κοπής είναι στη διαγώνιο 5-6 εκατοστά μεγαλύτερη από το μαχαίρι σας. Πως να κάνετε το σπίτι σας να μοσχοβολάει με έναν απλό τρόπο!

Καθαρίστε το Ξύλο Κοπής για να Γλιτώσετε από τα Βλαβερά Βακτήρια!

Μην χρησιμοποιείτε αλιμάριστα μαχαίρια Τα μαχαίρια που έχουν χάσει τη "φόρμα" τους με τον καιρό και δεν κόβουν καλά είναι πολύ επικίνδυνα και μπορείτε να κοπείτε πολύ χειρότερα απ' ό,τι με ένα κοφτερό. Φροντίστε να λιμάρετε συχνά τα μαχαίρια σας για να παραμένουν κοφτερά και να σας διευκολύνουν περισσότερο στην μαγειρική.

Προσέξτε όταν ψιλοκόβετε να κάνετε απαλές κινήσεις.
Μην χτυπάτε το μαχαίρι πάνω-κάτω για να ψιλοκόψετε Όταν θέλετε να ψιλοκόψετε κάποιο φαγητό, δεν πρέπει να κάνετε απότομες κινήσεις πάνω κάτω με το μαχαίρι σας γιατί αυτό θα βλάψει τη λεπίδα. Προτιμήστε να κόβετε κουνώντας απαλά το μαχαίρι σε μια συνεχόμενη ταλάντωση. Μπορεί να μην είναι πολύ εύκολο αλλά με λίγη εξάσκηση θα το καταφέρετε.

Μην χρησιμοποιείτε το μαχαίρι αμέσως μετά το λιμάρισμα Το λιμάρισμα του μαχαιριού δημιουργεί μικρά ρινίσματα μετάλλου που μπορεί να μην φαίνονται αλλά υπάρχουν πάνω στη λεπίδα. Φροντίστε να πλένετε το μαχαίρι σας μετά το λιμάρισμα ώστε να μην καταλήξουν τα ρινίσματα μέσα στο φαγητό σας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share