Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έχεις κατοικίδιο; Αυτα είναι 7 μυστικά για να έχεις παντα το σπίτι σου καθαρό!

Και το σπίτι πάντα καθαρό!

10 Απριλίου 2019 15:56
Έχεις κατοικίδιο; Αυτα είναι 7 μυστικά για να έχεις παντα το σπίτι σου καθαρό!

Αν αγαπάτε την καθαριότητα αλλά αγαπάτε εξίσου και το αξιολάτρευτο λαμπραντόρ σας, τότε ίσως δυσκολεύεστε να τα συνδυάσετε. Μπορεί οι τετράποδοι φίλοι σας να κάνουν την καθαριότητα του σπιτιού δύσκολο εγχείρημα, αλλά με τις παρακάτω συμβουλές είναι σίγουρο πως θα καταφέρετε να περιορίσετε την ακαταστασία και να απολαύσετε ποιοτικό χρόνο μαζί τους.

5 Πράγματα που δεν Πρέπει να Κάνετε Ποτέ Μπροστά στον Σκύλο σας

Χρησιμοποιήστε πατάκια Μπορεί να τα θυμάστε στο σπίτι της γιαγιάς σας, αλλά σας πληροφορούμε πως είναι ιδιαίτερα χρήσιμα αν έχετε κατοικίδιο. Τα πατάκια είναι μια πολύ καλή λύση για να περιορίσετε τη σκόνη και τα νερά που φέρνει το κατοικίδιό σας μέσα στο σπίτι. Βάλτε ένα μπροστά από κάθε πόρτα στο εσωτερικό του σπιτιού ή ακόμα και μπροστά από τον καναπέ, την τραπεζαρία ή οποιοδήποτε μέρος του σπιτιού προτιμάει ο τετράποδος φίλος σας. Είναι πολύ πιο εύκολο να πλύνετε ένα πατάκι απ’ ότι ένα ολόκληρο χαλί.

Τα πατάκια είναι μια πολύ καλή λύση για να περιορίσετε τη σκόνη και τα νερά που φέρνει το κατοικίδιό σας μέσα στο σπίτι.
Ψεκάστε το μπολ του με λάδι Βάλτε λίγο λάδι μέσα σε ένα μπουκάλι σπρέι και ψεκάστε το μπολ που χρησιμοποιεί το αγαπημένο σας κατοικίδιο για να τρώει. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα κολλάνε οι τροφές στο μπολ και θα είναι πολύ πιο εύκολο να το καθαρίσετε. Μπορείτε επίσης να βάλετε ένα μικρό πλαστικό πατάκι κάτω από τα μπολ του νερού και του φαγητού ώστε να προστατεύσετε το πάτωμά σας.

Βάλτε λίγο λάδι μέσα σε ένα μπουκάλι σπρέι και ψεκάστε το μπολ που χρησιμοποιεί το κατοικίδιό σας για να τρώει.
Πράγματα που δεν Πρέπει να Έχει το Σπίτι σας αν Έχετε Σκύλο

Προμηθευτείτε ένα ζευγάρι πλαστικά γάντια Τα πλαστικά γάντια είναι από τις καλύτερες μεθόδους για να αφαιρέσετε τις τρίχες που αφήνει το σκυλάκι ή η γάτα σας σε διάφορα μέρη του σπιτιού. Φορέστε το γάντι, περάστε το χέρι σας πάνω από τον καναπέ, την πολυθρόνα ή το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας και θα μας θυμηθείτε!

Τα πλαστικά γάντια είναι από τις καλύτερες μεθόδους για να αφαιρέσετε τις τρίχες που αφήνει το σκυλάκι ή η γάτα σας.
Προσθέστε έναν αφρό ξυρίσματος στα προϊόντα καθαρισμούΜπορεί να έχετε δοκιμάσει διάφορα προϊόντα που προορίζονται για την αφαίρεση λεκέδων από το κατοικίδιο, αλλά αν δεν έχετε δοκιμάσει τον αφρό ξυρίσματος τότε χάνετε ένα πολύτιμο εργαλείο. Ο αφρός ξυρίσματος είναι ιδανικός για να αφαιρέσετε λεκέδες από εμετό ή ούρα – το μόνο που χρειάζεται είναι να ψεκάσετε τον λεκέ, να αφήσετε τον αφρό για 1 λεπτό και να ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Ο αφρός ξυρίσματος είναι ιδανικός για να αφαιρέσετε λεκέδες.
Έχετε πάντα διαθέσιμα μωρομάντηλα Για γρήγορο καθάρισμα της σκόνης ή κάποιου φρέσκου λεκέ, έχετε πάντα διαθέσιμα μερικά μωρομάντηλα. Είναι επίσης ιδανικά για να καθαρίσετε σημεία που μαζεύουν τρίχες και σκόνη (όπως πχ οι γωνιές του δωματίου), αλλά και για ένα γρήγορο καθάρισμα της… γούνας του κατοικιδίου σας όταν γυρνάτε από τη βόλτα.

Για γρήγορο καθάρισμα της σκόνης ή κάποιου φρέσκου λεκέ, έχετε πάντα διαθέσιμα μερικά μωρομάντηλα.
«Πως μπορώ να απαλλαγώ από τις τρίχες του σκύλου;»

Επενδύστε στα… φθηνά ριχτάρια Ένα φθηνό ριχτάρι ή μια οικονομική κουβέρτα στον καναπέ, σας δίνει την ευκαιρία να απολαύσετε την συντροφιά του μικρού σας φίλου και να χαλαρώσετε παρέα. Είναι μια πολύ καλή λύση για να προστατεύσετε τα υφάσματά σας και να παρατείνετε τη ζωή των επίπλων σας.

Είναι μια πολύ καλή λύση για να προστατεύσετε τα υφάσματά σας και να παρατείνετε τη ζωή των επίπλων σας.
Διατηρήστε ένα καθαριστικό… εκτάκτου ανάγκης Βάλτε σε ένα μπουκάλι ένα μέρος νερό, ένα μέρος λευκό ξύδι και 2-3 σταγόνες υγρό πιάτων. Το καθαριστικό αυτό είναι πολύ χρήσιμο, βρίσκει εφαρμογή παντού – από τους τοίχους μέχρι τα πατώματά σας – και θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο τις φορές που ο χνουδωτός σας φίλος θα είναι… απρόσεκτος!

Κι όμως εσύ το ήξερες; - 7 πράγματα που πρέπει να καθαρίζετε μόνο 1 φορά τον χρόνο!

Τέλειο; Κι όμως, ο θεός της καθαριότητας μας λυπήθηκε και μας έστειλε 7 πράγματα τα οποία μπορούμε να καθαρίζουμε μόνο 1 φορά το χρόνο στο σπίτι. Ποιο είναι το σωστό... καθάρισμα;

Καθάρισμα της έξω μεριάς των παραθύρων

Δεν υπάρχει λόγος να καθαρίζετε την έξω μεριά των παραθύρων συνέχεια. Μια φορά το χρόνο είναι αρκετή. Μιλάμε κυρίως για εκείνα τα παράθυρα που δύσκολα μπορείτε να φτάσετε την έξω μεριά τους.

Πλύσιμο κουρτίνων

Kατά τη διάρκεια της χρονιάς οι κουρτίνες σας μαζεύουν σκόνη. Βγάλτε τις μια φορά το χρόνο, λοιπόν, και πλύντε τις στο πλυντήριο ή δώστε τις σε κάποιο καθαριστήριο.

Βγάλτε τις κουρτίνες σας μια φορά τον χρόνο.

Καθάρισμα τζακιού

Με το που θα τελειώσει ο βαρύς χειμώνας καθαρίστε το τζάκι σας με μια ηλεκτρική σκούπα και έπειτα περάστε το με μια ελαφρώς βρεγμένη πετσέτα. Σε ό,τι αφορά τον καθαρισμό της καμινάδας θα χρειαστείτε βοήθεια από κάποιον ειδικό.

Βαθύ καθάρισμα του καναπέ και των πολυθρόνων σας

Κάντε το μια φορά το χρόνο μόνοι σας ή με τη βοήθεια ειδικού.

Καθάρισμα αποθήκης

Πόσα χρόνια έχετε να καθαρίσετε και να ξεκαθαρίσετε την αποθήκη σας; Επειδή σίγουρα κάθε χρόνο μαζεύονται σε αυτήν πράγματα άχρηστα που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα χρησιμοποιήσετε ποτέ, καλό είναι μια φορά το χρόνο να της κάνετε ένα καλό καθάρισμα.

Φροντίστε τα χαλιά σας ώστε να μην χρειάζονται πολύ συχνά πλύσιμο

Καθάρισμα επίπλων εξωτερικού χώρου

Λίγο πριν μπει το καλοκαίρι καλό είναι να κάνετε ένα καλό καθάρισμα στα έπιπλα της βεράντας. Για να το κάνετε αυτό διαλύστε απορρυπαντικό πιάτων σε ένα μπολ με ζεστό νερό και καθαρίστε με αυτο το μείγμα τραπέζια και καρέκλες.

Βαθύ καθάρισμα του χαλιού σας

Επειδή ένα σπίτι συνήθως έχει πάνω από ένα χαλιά καλό είναι μια φορά το χρόνο με το που τελειώνουν τα κρύα να φωνάζετε κάποιον ειδικό για να τα καθαρίσει. Μάλιστα μπορείτε να τα δώσετε και για φύλαξη μέχρι τον επόμενο χειμώνα.

Πηγή : spirossoulis

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Δείτε επίσης στο AthensMagazine.gr!

Ένα εύκολο κόλπο για να κάνετε το μπάνιο σας να μοσχομυρίσει στο λεπτό!

Εύκολα tips για να καθαρίσεις γρήγορα την καφετιέρα από τα άλατα!

Για περισσότερα θέματα για το σπίτι δείτε στο AthensMagazine.gr

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share