Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021

Κι όμως εσύ το ήξερες; - 7 πράγματα που πρέπει να καθαρίζετε μόνο 1 φορά τον χρόνο!

Δώστε βάση!

10 Απριλίου 2019 14:40
Κι όμως εσύ το ήξερες; - 7 πράγματα που πρέπει να καθαρίζετε μόνο 1 φορά τον χρόνο!

Τέλειο; Κι όμως, ο θεός της καθαριότητας μας λυπήθηκε και μας έστειλε 7 πράγματα τα οποία μπορούμε να καθαρίζουμε μόνο 1 φορά το χρόνο στο σπίτι. Ποιο είναι το σωστό... καθάρισμα;

Καθάρισμα της έξω μεριάς των παραθύρων

Δεν υπάρχει λόγος να καθαρίζετε την έξω μεριά των παραθύρων συνέχεια. Μια φορά το χρόνο είναι αρκετή. Μιλάμε κυρίως για εκείνα τα παράθυρα που δύσκολα μπορείτε να φτάσετε την έξω μεριά τους.

Πλύσιμο κουρτίνων

Kατά τη διάρκεια της χρονιάς οι κουρτίνες σας μαζεύουν σκόνη. Βγάλτε τις μια φορά το χρόνο, λοιπόν, και πλύντε τις στο πλυντήριο ή δώστε τις σε κάποιο καθαριστήριο.

Βγάλτε τις κουρτίνες σας μια φορά τον χρόνο.

Καθάρισμα τζακιού

Με το που θα τελειώσει ο βαρύς χειμώνας καθαρίστε το τζάκι σας με μια ηλεκτρική σκούπα και έπειτα περάστε το με μια ελαφρώς βρεγμένη πετσέτα. Σε ό,τι αφορά τον καθαρισμό της καμινάδας θα χρειαστείτε βοήθεια από κάποιον ειδικό.

Βαθύ καθάρισμα του καναπέ και των πολυθρόνων σας

Κάντε το μια φορά το χρόνο μόνοι σας ή με τη βοήθεια ειδικού.

Καθάρισμα αποθήκης

Πόσα χρόνια έχετε να καθαρίσετε και να ξεκαθαρίσετε την αποθήκη σας; Επειδή σίγουρα κάθε χρόνο μαζεύονται σε αυτήν πράγματα άχρηστα που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα χρησιμοποιήσετε ποτέ, καλό είναι μια φορά το χρόνο να της κάνετε ένα καλό καθάρισμα.

Φροντίστε τα χαλιά σας ώστε να μην χρειάζονται πολύ συχνά πλύσιμο

Καθάρισμα επίπλων εξωτερικού χώρου

Λίγο πριν μπει το καλοκαίρι καλό είναι να κάνετε ένα καλό καθάρισμα στα έπιπλα της βεράντας. Για να το κάνετε αυτό διαλύστε απορρυπαντικό πιάτων σε ένα μπολ με ζεστό νερό και καθαρίστε με αυτο το μείγμα τραπέζια και καρέκλες.

Βαθύ καθάρισμα του χαλιού σας

Επειδή ένα σπίτι συνήθως έχει πάνω από ένα χαλιά καλό είναι μια φορά το χρόνο με το που τελειώνουν τα κρύα να φωνάζετε κάποιον ειδικό για να τα καθαρίσει. Μάλιστα μπορείτε να τα δώσετε και για φύλαξη μέχρι τον επόμενο χειμώνα.

Πηγή : spirossoulis

Αυτά είναι τα 3 πράγματα που δεν πρέπει να πετάμε στο νεροχύτη!

Οι συνήθειες που μάλλον θα σε οδηγήσουν σύντομα στην αλλαγή σωληνώσεων στην κουζίνα περιλαμβάνουν τσόφλια αυγών, αλεύρι και κατακάθι καφέ. Μπορεί να φαντάζει βολικό να αδειάσεις το περιεχόμενο στον νεροχύτη και να ανοίξεις τη βρύση όμως κατά πάσα πιθανότητα κάνεις ένα σοβαρό λάθος που θα φράξει τις σωληνώσεις σου. Πως θα εξαφανίσεις τους κίτρινους λεκέδες από τα άσπρα ρούχα;

Τσόφλια αυγών
undefined

Μπορεί να νομίζεις πως ρίχνοντας τα τσόφλια στο νεροχύτη και εν συνεχεία στην αποχέτευση δε θα προκαλέσεις κανένα απολύτως πρόβλημα, αλλά κάνεις λάθος. Τα κομμάτια μπορεί να είναι μικρά, όμως, καθώς πέφτουν, συγκρατούν τα υπολείμματα των τροφών που ενδεχομένως θα πέσουν στις σωληνώσεις με αποτέλεσμα να βρεθείς με μία βεντούζα στο χέρι. Σπασμένα γυαλιά; Δες πως θα τα μαζέψεις με μια μόνο κίνηση!

Αλεύρι
undefined

Όταν το αλεύρι αναμειχθεί με νερό δημιουργείται ένα παχύρρευστο μείγμα (έχε στο νου στο χυλό) που κατεβαίνει στις σωληνώσεις και τις φρακάρει. Η κίνηση που έχεις να κάνεις είναι μία. Άδειασε το σκεύος στον κάδο απορριμάτων και έπειτα ξέπλυνε στο νεροχύτη. Πλυντήριο πιάτων: Tα 6 πράγματα που κάνατε λάθος έως τώρα!

Κατακάθι καφέ
undefined

Οι υδραυλικοί θεωρούν πως το κατακάθι του καφέ είναι η συχνότερη αιτία που βουλώνουν οι σωλήνες του νεροχύτη. Εναλλακτική λύση: αντί να πετάξεις το κατακάθι στα σκουπίδια μπορείς να το ρίξεις στις γλάστρες σου και να έχεις ένα τέλειο φυτικό λίπασμα.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Δείτε επίσης στο AthensMagazine.gr!

Ένα εύκολο κόλπο για να κάνετε το μπάνιο σας να μοσχομυρίσει στο λεπτό!

Εύκολα tips για να καθαρίσεις γρήγορα την καφετιέρα από τα άλατα!

Για περισσότερα θέματα για το σπίτι δείτε στο AthensMagazine.gr

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share