Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Καθαριότητα στο σπίτι: Με αυτό το καθαριστικό θα έχει πεντακάθαρα τζάμια!

Κάντε τα θολά τζάμια παρελθόν!

2 Απριλίου 2019 15:47
Καθαριότητα στο σπίτι: Με αυτό το καθαριστικό θα έχει πεντακάθαρα τζάμια!

Κάντε τα θολά τζάμια του σπιτιού σας παρελθόν με ένα απόλυτα μη τοξικό και σούπερ αποτελεσματικό σπιτικό υγρό καθαρισμού!

Τον τελευταίο καιρό σας πιάνει πονοκέφαλος από τη θολούρα; Όχι, μην σπεύσετε να εξορίσετε το αλάτι από τη διατροφή σας γιατί σας ανεβάζει την πίεση-τουλάχιστον, όχι προτού τσεκάρετε αν τα τζάμια σας παραμένουν καθαρά. Κι όταν λέμε καθαρά εννοούμε χωρίς δαχτυλιές και θαμπά σημεία!

Εσείς γνωρίζετε ποια είναι τα πιο βρωμερά σημεία σε ένα σπίτι;

Αν το δεύτερο σενάριο παίζει... δυνατά, σας έχουμε τη λύση: φτιάξτε το σπιτικό υγρό για τα τζάμια. Κι αν αναρωτιέστε γιατί να μπείτε σε τόσο κόπο, σας έχουμε (πληρωμένη) απάντηση: η σπιτική συνταγή που σας προτείνουμε είναι πανεύκολη αλλά κυρίως είναι απόλυτα φυσική, οικολογική και οικονομική!

Φυσικό καθαριστικό για τα τζάμια
Τι θα χρειαστείτε 2 φλ. νερό + 2 φλ. λευκό ξίδι + 3 κ.σ. χυμό λεμονιού + 3-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο περγαμόντο (ή κάποιο της επιλογής σας) + ένα δοχείο για σπρέι (θα το βρείτε σε καταστήματα με είδη μαγειρικής)

To αιθέριο έλαιο περγαμόντου έχει αντικαταθλιπτική δράση!

Κι όμως! Υπάρχει σπρέι των 5 υλικών, το οποίο καθαρίζει κάθε βρωμιά και το φτιάχνετε μόνοι σας!

Αρωματίστε το υγρό για τα τζάμια με ένα αιθέριο έλαιο που σας αρέσει και σας χαλαρώνει!


Πώς θα το παρασκευάσετε Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ξίδι με το νερό και στη συνέχεια βάλτε το μείγμα στο δοχείο για σπρέι. Τέλος, προσθέστε το λεμόνι και το αιθέριο έλαιο κι ανακατέψτε καλά.

Πώς να καθαρίσετε σωστά την κουζίνα σας! - Αυτά είναι τα βασικά βήματα!

Πώς να το χρησιμοποιήσετε Πριν από κάθε χρήση, ανακινήστε το δοχείο καλά. Ψεκάστε την επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε και σκουπίστε καλά, χρησιμοποιώντας ένα καθαρό βαμβακερό πανί. Κι ένα tip για πιο... αστραφτερά αποτελέσματα: καθαρίστε τα τζάμια τις ώρες που δεν έχει έντονη ηλιοφάνεια. Ο ήλιος στεγνώνει το καθαριστικό των τζαμιών προτού προλάβετε να το σκουπίσετε.

Σπιτικό σπρέι για ξεσκόνισμα με λιγότερο από 1 ευρώ!

Είναι οικονομικό, φιλικό προς το περιβάλλον και κάνει και δουλειά!

Δείτε πώς να φτιάξετε το πιο εύκολο, σπιτικό σπρέι για το ξεσκόνισμα μέσα σε λίγα λεπτά!

Θα χρειαστείτε: 3 φλ. νερό, 1 φλ. ξίδι, 1/2 κ.γ. υγρό σαπούνι για τα πιάτα, 1/2 κ.γ. ελαιόλαδο και λίγο λεμόνι.

Αυτό το σπρέι είναι φιλικό και προς το περιβάλλον...


Ξεκινήστε ανακατεύοντας σε ένα μπολ το νερό με το σαπούνι και το ξίδι. Προσθέστε το ελαιόλαδο και το λεμόνι και ρίξτε το μείγμα σε ένα μπουκάλι για σπρέι. Ανακινείστε καλά το μπουκάλι. Ψεκάστε την επιφάνεια που θέλετε κι έπειτα περάστε την με ένα καθαρό βαμβακερό πανάκι. Η σκόνη θα εξαφανιστεί αμέσως. Το ελαιόλαδο θα βοηθήσει να μην σκονιστούν πάλι γρήγορα οι ξύλινες επιφάνειες.

Δοκιμάστε το!

Δείτε όλα τα θέματα για το σπίτι και τα tips καθαρισμού στο Athensmagazine.gr!

Πηγή: youweekly.gr

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share