Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μυρίζει άσχημα το ψυγείο σας; Όχι πια!

Αυτά είναι τα μυστικά για να το πετύχετε!

29 Μαρτίου 2019 10:36
Μυρίζει άσχημα το ψυγείο σας; Όχι πια!

Σας έχει τύχει να μυρίζει το ψυγείο σας και να μην ξέρετε τι να κάνετε; Ή να έχετε δοκιμάσει τα πάντα και να μην έχετε αποτέλεσμα; Μην απελπίζεστε πια σας βρήκαμε ποια είναι τα μυστικά για να μην έχετε πια άσχημες μυρωδιές στο ψυγείο σας!

Υπάρχουν μυστικά και κόλπα φυσικά και χωρίς χημικά που μπορείς να κάνεις για να έχεις ένα καθαρό ψυγείο. Πώς θα εξαφανίσεις σε χρόνο... μηδέν τις δυσάρεστες μυρωδιές από το ψυγείο;

Πρώτα πρώτα, άδειασε το ψυγείο, καθάρισέ το και πέταξε παλιά φαγητά, τάπερ, τελειωμένα προϊόντα. Έπειτα, καθάρισε με νερό και σαπούνι, μαγειρική σόδα αραιωμένη σε νερό και στο τέλος, βάλε κι εάν μπολ με σκέτη σόδα στο ψυγείο για να φύγουν και οι τελευταίες μυρωδιές. Μαγειρική σόδα: Ένα πολύτιμο... εργαλείο με 4 άγνωστες χρήσεις για το σπίτι!

Γνωρίζατε κάτι πολύ σημαντικό για το ψυγείο σας; Αυτή είναι η κατάλληλη θερμοκρασία για το ψυγείο το καλοκαίρι!

Τώρα, πάμε στα υπόλοιπα κόλπα πέραν της σόδας για να παραμείνει το ψυγείο καθαρό και να μοσχοβολάει.

Μια άλλη λύση είναι ο φρεσκοκομμένος καφές:

Βάλε ένα πιάτο με φρεσκοκομμένο καφέ στο ψυγείο για 24 ώρες τουλάχιστον. Αν δεν σου αρέσει ο καφές, η εναλλακτική είναι η βρόμη ή ο ενεργός άνθρακας (κάρβουνο) σε άδειο ψυγείο για 12 ώρες.

Βανίλια:

Μια άλλη λύση να αφήσεις ένα μικρό κομμάτι βαμβάκι να ποτίσει με έλαιο βανίλιας και να το τοποθετήσεις μέσα σε ένα ύφασμα για 12 ώρες μέσα στο ψυγείο.

Ξύδι:

Όπως και η σόδα, έτσι και το ξίδι είναι εξαιρετικό φυσικό καθαριστικό. Βάλε σε δοχείο με σπρέι μισή ποσότητα λευκού ξιδιού και μισή χλιαρού νερού και ψέκασε τα ντουλάπια ή τα ράφια. Το ξίδι εξουδετερώνει τις μυρωδιές εξαιρετικά.

Ξύδι: 13 απίστευτες χρήσεις του, που θα εύχεστε να ξέρατε νωρίτερα!

Λεμόνι:

Βάζε μισό κομμένο λεμόνι στο ψυγείο κάθε 3-4 ώρες για να απορροφήσει εύκολα τις μυρωδιές και να αποκτήσει ωραίο άρωμα. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με το πορτοκάλι ή με φλούδα πορτοκαλιού. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε με ένα λεμόνι και λίγο αλάτι!

Διαβάστε ακόμα ένα τρόπο που θα σας κάνει να γλιτώσετε περισσότερες άσχημες μυρωδιές από το ψυγείο σας..

Έξυπνο τρικ για να μη μουχλιάσει ποτέ ξανά το τυρί στο ψυγείο σας!

Για να μην πάει τίποτα ξανά χαμένο…

Πόσες φορές έχεις ξεχάσει ακάλυπτο το τυρί στο ψυγείο και έχει καταλήξει στα σκουπίδια;

Αυτό πλέον δεν θα ξανασυμβεί αν ακολουθήσεις την παρακάτω απλή συμβουλή:

Βάλε το τυρί σε ένα πλαστικό σακουλάκι. Πρόσθεσε 1-2 κύβους ζάχαρη και κλείσε καλά το σακουλάκι με ένα λαστιχάκι!

Ο γενικός κανόνας είναι ότι τα τυριά συντηρούνται στο ψυγείο σε θερμοκρασία 2-4 βαθμούς Κελσίου και έως την ημερομηνία λήξεως εφ’ όσον δεν ανοιχτεί η συσκευασία. Αν τα ανοίξουμε μπορούμε να τα διατηρήσουμε:

*Τα κρεμώδη τυριά πρέπει να βρίσκονται κλεισμένα σε αεροστεγή δοχεία. Τα υπόλοιπα μπορούν να μπουν σε τάπερ, κατά προτίμηση γυάλινα (αν χρησιμοποιήσουμε πλαστικό τάπερ θα πρέπει να βάλουμε στον πάτο χαρτί κουζίνας που είναι καλό να αλλάζουμε κάθε 1 ή 2 μέρες), και είναι σκόπιμο να βρίσκονται στα ψηλά ράφια του ψυγείου, κυρίως τα λευκά που είναι και πιο ευπαθή και χρειάζονται χαμηλότερες θερμοκρασίες.

*Τα τυριά δεν πρέπει να ανακατεύονται στα τάπερ, αν για παράδειγμα βάλουμε το ροκφόρ μαζί με την γκούντα είναι πιθανό να αποκτήσει σύντομα και η γκούντα τη μούχλα του ροκφόρ. Ούτε όμως πρέπει να φυλάμε μαζί τα μαλακά τυριά (π.χ. φέτα) που έχουν υψηλή οξύτητα με τα σκληρά τυριά (π.χ. κεφαλογραβιέρα) αφού το πιθανότερο είναι πως θα χαλάσουν ή θα αλλοιωθεί η γεύση όλων νωρίτερα από ότι θα περιμέναμε.

*Τα τυριά που έχουν εξωτερικό περίβλημα ή κόρα (π.χ. γκούντα, γραβιέρα κλπ.) δεν πρέπει να τα καθαρίζουμε όσο τα φυλάμε στο ψυγείο μας παρά μόνο όταν πρόκειται να τα φάμε, αν η κόρα δεν τρώγεται βέβαια μαζί με το εσωτερικό (π.χ. παρμεζάνα). Επίσης δεν είναι σκόπιμο να βγάζουμε τα τυριά που πωλούνται σε ειδικές συσκευασίες (π.χ. μοτσαρέλα, σεβρ κλπ.) από αυτές παρά μόνο όταν έχουμε σκοπό να τα καταναλώσουμε.

*Όταν αγοράζουμε τυριά μας τα τυλίγουν μέσα σε ένα ειδικό χαρτί. Παρ’ όλα αυτά πρέπει να τα βγάζουμε από αυτό όταν μπαίνουν στο ψυγείο, γιατί αλλιώς η ψύξη δεν διαπερνά εύκολα το χαρτί και υπάρχει κίνδυνος να αλλοιωθούν γρηγορότερα αλλά και να αποκτήσουν πολύ δυνατή γεύση και μυρωδιά. Αν θέλουμε να τα τυλίξουμε με κάτι για όσο διάστημα είναι στο ψυγείο μπορούμε να επιλέξουμε αλουμινόχαρτο ή διάφανη μεμβράνη για τρόφιμα.

*Τα λευκά τυριά, που είναι και αλμυρά, μπορούμε να τα ξαλμυρίζουμε σε νερό ή γάλα πριν τα βάλουμε στο ψυγείο. Μπορούμε όμως και να τα διατηρούμε μέσα σε γάλα ώστε να παρατείνουμε τη διάρκεια «ζωής» τους. Επίσης, τη φέτα μπορούμε να τη διατηρήσουμε μέσα σε άλμη που φτιάχνουμε μόνοι μας ως εξής: Βράζουμε 80 γραμμάρια αλάτι μαζί με 1 λίτρο νερό. Το αφήνουμε να κρυώσει και κατόπιν το τοποθετούμε στο ψυγείο σε καθαρό δοχείο και όταν η θερμοκρασία φτάσει στους 2 με 4 βαθμούς Κελσίου τοποθετούμε μέσα τη φέτα.

Προσοχή: Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καταναλώνουμε αυτά τα τυριά αν έχουν «μυρίσει» ή κιτρινίσει.

*Το τυρί που έχουμε σκοπό να τρίψουμε, π.χ. για να το προσθέσουμε στα μακαρόνια, καλό είναι το διατηρούμε ολόκληρο γιατί έτσι συντηρείται για περισσότερο διάστημα και σε καλύτερη κατάσταση και να το τρίβουμε όταν έχουμε σκοπό να το καταναλώσουμε.

*Το τριμμένο τυρί μπορούμε να το διατηρήσουμε στην κατάψυξη και να βγάζουμε κάθε φορά όσο θέλουμε να καταναλώσουμε.

Διαβάστε περισσότερα θέματα για το σπίτι και deco στο Athensmagazine.gr.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share