Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πέντε κόλπα για να απαλλαγείτε απο την άσχημη μυρωδιά στην κουζίνα!

Υπάρχουν κάποια φαγητά που μυρίζουν πολύ άσχημα!

18 Μαρτίου 2019 09:34
Πέντε κόλπα για να απαλλαγείτε απο την άσχημη μυρωδιά στην κουζίνα!

Πολύς κόσμος αποκλείει φαγητά από τη διατροφή του για αυτόν ακριβώς το λόγο. Δεν χρειάζεται να βγάλετε το ψάρι ή το μπρόκολο από τη διατροφή σας επειδή η κουζίνα σας μυρίζει άσχημα όταν μαγειρεύονται. Ακολουθήστε το παρακάτω tip και κάθε είδους δυσάρεστη μυρωδιά θα εξαφανιστεί μια και καλή από την κουζίνα σας.

Τι θα χρειαστείτε Για να ξεφορτωθείτε τις δυσάρεστες οσμές θα χρειαστείτε ξίδι και ένα κατσαρολάκι.

Βήμα 1ο
Γεμίστε το κατσαρολάκι κατά το 1/4 με λευκό ξίδι και ανοίξτε το μάτι ώστε να αρχίσει το ξίδι να βράζει.


Βήμα 2ο
Αφού το ξίδι αρχίσει να κοχλάζει, σβήστε το μάτι της κουζίνας και αφήστε το εκεί για λίγα λεπτά.

Βήμα 3ο
Πετάξτε το ξίδι, πλύντε το κατσαρολάκι και συνεχίστε τη ζωή σας.

Η κουζίνα πλέον δεν θα μυρίζει άσχημα και κάθε δυσάρεστη οσμή θα έχει εξαφανιστεί. Μπορεί η κουζίνα να μυρίζει για λίγο ξίδι (όση ώρα βράζει το ξίδι) αλλά μόλις σβήσετε το μάτι η μυρωδιά θα είναι σχετικά ουδέτερη.


Αν θέλετε να δώσετε όμορφη μυρωδιά στο χώρο σας τότε απλά προσθέστε μέσα στο κατσαρολάκι με το ξίδι μερικά στικς κανέλας.

Πώς θα εξαφανίσετε τη μυρωδιά του τσιγάρου από το σπίτι σας!

Αν καπνίζετε εσείς ή και ο σύντροφός σας τότε σίγουρα το σπίτι σας θα έχει έχει μια πραγματικά πολύ άσχημη μυρωδιά την οποία αντιλαμβάνεστε κάθε φορά που μπαίνετε σε αυτό.

Για να πάψει να μυρίζει το σπίτι σας σαν ένα τεράστιο σταχτοδοχείο -μιας και μπορεί να υπάρχουν και παιδιά σε αυτό- δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές.

Αν κάτι τέτοιο δεν γίνεται τότε καλό θα είναι να έχετε ανοιχτά τα παράθυρα στον χώρο που καπνίζετε και να αερίζετε γενικότερα τον χώρο και το σπίτι σας καθημερινά.

Βγάλτε την μυρωδιά του τσιγάρου από το σπίτι σας μια και καλή.

Αδειάζετε πάντα τα σταχτοδοχεία και κυρίως να το κάνετε κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο. Επιπλέον, μια ωραία ιδέα που θα απαλύνει την άσχημη μυρωδιά του τσιγάρου είναι να ρίξετε λίγη βανίλια σε σκόνη μέσα στα σταχτοδοχεία σας.

Μια άλλη ιδέα που θα κάνει τον χώρο σας να μυρίζει όμορφα είναι να πάρετε ένα μήλο, να το κόψετε σε φέτες, να πάρετε και μερικά ξυλάκια κανέλας και να βράσετε αυτά τα δύο υλικά σε ένα κατσαρολάκι στο οποίο θα έχετε ρίξει και νερό. Η όμορφη μυρωδιά θα μεταφερθεί σε όλο το σπίτι σας και θα το κάνει να μυρίζει υπέροχα.

Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε σε ένα μπολ λίγο λευκό ξίδι και να αφήσετε το μπολ στον χώρο που καπνίζετε για να απορροφήσει την άσχημη μυρωδιά. Πριν πάτε για ύπνο χύστε και το ξίδι. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με λίγη μαγειρική σόδα η οποία επίσης απορροφάει την μυρωδιά.

Γενικότερα τουλάχιστον μια φορά το τρίμηνο καλό θα είναι να πλένετε ριχτάρια, θήκες από τα διακοσμητικά σας μαξιλάρια και κουρτίνες για να φρεσκάρετε τον χώρο σας και να φεύγει η μυρωδιά της τσιγαρίλας από αυτά.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share