Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020

Αν έχουν λήξει μη τα πετάξετε! 20 αντικείμενα που μπορούμε να χρησημοποιούμε και μετά την λήξη τους!

Τα έχουμε όλοι και μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε!

14 Μαρτίου 2019 09:18
Αν έχουν λήξει μη τα πετάξετε! 20 αντικείμενα που μπορούμε να χρησημοποιούμε και μετά την λήξη τους!

Όλοι έχουμε πράγματα στο σπίτι που είναι αποθηκευμένα για χρόνια, ακόμη και για δεκαετίες. Φαίνονται να διαρκούν αιώνια στα μάτια μας, αλλά η πλειοψηφία τους είναι στην πραγματικότητα περιορισμένη από μια ημερομηνία λήξης, μετά την οποία τα πράγματα αυτά γίνονται άχρηστα και ίσως ακόμη και επικίνδυνα.

Παρακάτω θα δείτε μια λίστα με τα πιο συνηθισμένα είδη οικιακής χρήσης που έχουν ημερομηνία λήξης. Ελέγξτε εάν αυτοί οι "θησαυροί" είναι αποθηκευμένοι κάπου στο σπίτι σας.

Υπεροξείδιο του υδρογόνου – 2 μήνες

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου φυλάσσεται στο φαρμακείο του καθενός, αλλά πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι αν ανοιχτεί χάνει τις ιδιότητές του μετά από 2 μήνες. Ακόμη και ένα σφραγισμένο μπουκαλάκι θα λήξει μετά από ένα χρόνο.

Μπαχαρικά – 2 χρόνια

Αυτά τα 20 αντικειίμεν χρησιμοποιούνται κι αν λήξουν!

Κακά νέα για όσους θέλουν να συλλέξουν σπάνια είδη μπαχαρικών! Θα πρέπει να ανανεώσετε τις προμήθειες σας μετά από 2 χρόνια, επειδή τα μπαχαρικά τείνουν να χάνουν τις ιδιότητες και τη γεύση τους μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Αθλητικά παπούτσια – 250 μίλια ή 6 μήνες

Όταν χρησιμοποιείτε ενεργά τα αθλητικά παπούτσια, το σύστημα απορρόφησης κραδασμών, τα πέλματα και οι πάτοι φθείρονται γρήγορα. Τα αθλητικά παπούτσια πρέπει να αλλάζονται κάθε 250 μίλια και τα παπούτσια για άλλες αθλητικές δραστηριότητες μετά από 6 μήνες κανονικής χρήσης.

Σακουλάκια τσαγιού – 6 μήνες

Αυτά τα 20 αντικειίμεν χρησιμοποιούνται κι αν λήξουν!

Ακόμα και σε κλειστές και αεροστεγείς συσκευασίες, τα σακουλάκια τσαγιού δεν είναι πλέον κατάλληλα για κατανάλωση μετά από 6 μήνες λόγω της ικανότητας των φύλλων του τσαγιού να πραγματοποιούν ζύμωση.

Γυαλιά ηλίου – 2 χρόνια

Οι υπεριώδεις ακτίνες έχουν αρνητική επίδραση στους φακούς. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, οι φακοί επιτρέπουν να περάσουν οι περισσότερες ακτίνες. Η ακριβής διάρκεια ζωής καθορίζεται από κάθε επιμέρους κατασκευαστή, αλλά συνιστάται να αλλάζετε τα γυαλιά ηλίου σας κάθε δύο χρόνια.

Οδοντόπαστα και οδοντόβουρτσα – 1 έτος και 3 μήνες

Αυτά τα 20 αντικειίμεν χρησιμοποιούνται κι αν λήξουν!

Μια οδοντόβουρτσα πρέπει να αλλάζεται κάθε 3 μήνες, ώστε να μην μετατραπεί σε εστία βακτηρίων. Η οδοντόκρεμα πρέπει να φυλάσσεται για ένα χρόνο μετά το άνοιγμά της. Επομένως, εάν έχετε ένα μικρό σωληνάριο ταξιδιού, ελέγξτε την ημερομηνία λήξης του.

Πετσέτες – 3 χρόνια

Αυτά τα 20 αντικειίμεν χρησιμοποιούνται κι αν λήξουν!

Εκτός από το γεγονός ότι οι υγρές πετσέτες είναι ένα ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηριδίων, το συχνό πλύσιμο απλώς φθείρει το ύφασμα. Το πλύσιμο σε υψηλές θερμοκρασίες κάνει κάτι τέτοιο να συμβεί ακόμα πιο γρήγορα. Συνιστάται να αλλάζετε πετσέτες κάθε 3 χρόνια.

Χτένες και βούρτσες – 1 έτος

Η διάρκεια ζωής της μέσης χτένας ή βούρτσας είναι μόνο ένα έτος, ακόμα και αν την καθαρίζετε και την πλένετε τακτικά. Μετά από αυτή την περίοδο μπορεί να προκαλέσει πιτυρίδα και προβλήματα με τα μαλλιά.

Βούρτσες μακιγιάζ και σφουγγάρια – 5 έτη και 6 μήνες

Αυτά τα 20 αντικειίμεν χρησιμοποιούνται κι αν λήξουν!

Όχι μόνο θα πρέπει να πλένετε τις βούρτσες μακιγιάζ μετά από κάθε χρήση, θα πρέπει επίσης να τις ανανεώνετε κάθε 5 χρόνια – το δέρμα σας θα σας ευχαριστήσει γι 'αυτό. Τα σφουγγάρια πρέπει να ανανεώνονται κάθε 6 μήνες.

Σουτιέν – 2 χρόνια

Κατά μέσο όρο, αυτό το στοιχείο της ντουλάπας μας αρχίζει να χάνει το σχήμα του μετά από 2 χρόνια, επειδή τα ένθετα τείνουν να παραμορφώνονται και το ίδιο το ύφασμα αλλοιώνεται.

Παντόφλες – 6 μήνες

Οι παντόφλες για το σπίτι "ζουν" μόνο για μισό χρόνο και στη συνέχεια μετατρέπονται σε πιθανό έδαφος αναπαραγωγής για τους μύκητες.

Μαξιλάρια – 2-3 χρόνια

Ανεξάρτητα από τον τύπο του, ένα μαξιλάρι χάνει το σχήμα του μετά από 2-3 χρόνια και αρχίζουν να εμφανίζονται τα ακάρεα σκόνης. Ένας υγιής ύπνος είναι πιο σημαντικός από το να μην αλλάξετε μαξιλάρια, έτσι δεν είναι;

Κουβέρτα – 7 χρόνια

Αυτά τα 20 αντικειίμεν χρησιμοποιούνται κι αν λήξουν!

Οι κουβέρτες τείνουν να περνούν τις ίδιες αλλαγές με τα μαξιλάρια. Ωστόσο, μπορούν να "ζουν" περισσότερο – έως και 7 χρόνια. Με προσεκτική φροντίδα και τακτικό καθάρισμα, μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής μιας κουβέρτας έως και 10 χρόνια. Μετά από αυτό, θα πρέπει να αποκτήσετε μια καινούρια.

Στρώμα – 8-10 χρόνια

Θυμηθείτε να πάρετε ένα νέο στρώμα όταν πηγαίνετε να αγοράσετε μια νέα κουβέρτα γιατί θα πρέπει επίσης να αλλάζει κάθε 8-10 χρόνια. Επίσης, να έχετε κατά νου ότι πρέπει να αναποδογυρίζετε το στρώμα κάθε 6 μήνες, ώστε να μην φθείρεται τόσο γρήγορα.

Ξύλινες σανίδες κοπής – 3 χρόνια

Αυτά τα 20 αντικειίμεν χρησιμοποιούνται κι αν λήξουν!

Απαιτούν αντικατάσταση ανά 3 χρόνια. Διαφορετικά, γίνονται ένα καλό περιβάλλον για τα βακτήρια. Επιπλέον, οι σανίδες κοπής τείνουν να χάνουν το σχήμα τους λόγω της υγρασίας και των μαχαιριών.

Σπάτουλες – 2 χρόνια

Οι σπάτουλες για το ανακάτεμα στο μαγείρεμα, οι κουτάλες και άλλα αντικείμενα που συχνά αγγίζουν τα τρόφιμα πρέπει να αλλάζονται κάθε 2 χρόνια. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα ξύλινα.

Σφουγγάρια για πλύσιμο των πιάτων – 2 εβδομάδες

Αυτά τα 20 αντικειίμεν χρησιμοποιούνται κι αν λήξουν!

Η περίοδος ασφαλούς και αποτελεσματικής χρήσης τέτοιων σφουγγαριών είναι μόνο 2 εβδομάδες.

Μάσκες αερίου – 1 έτος

Σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου ή πυρκαγιάς, μπορεί να έχετε μια μάσκα αερίου στο σπίτι. Μην ξεχάσετε να καταγράψετε την ημερομηνία αγοράς της. Τα φίλτρα σε αυτές τις μάσκες περιορίζονται από την ημερομηνία λήξης και πρέπει να φυλάσσονται για ένα χρόνο κατ 'ανώτατο όριο.

Βιταμίνες – 3 χρόνια

Αυτά τα 20 αντικειίμεν χρησιμοποιούνται κι αν λήξουν!

Οι βιταμίνες μπορούν να αποθηκευτούν μόνο για 3 χρόνια. Δεν θα μετατραπούν σε βιολογικό όπλο μετά την ημερομηνία λήξης, αλλά θα χάσουν σίγουρα τα ευεργετικά τους χαρακτηριστικά.

Smartphone – 2-3 χρόνια

Αυτά τα 20 αντικειίμεν χρησιμοποιούνται κι αν λήξουν!

Δυστυχώς, ακόμη και τα smartphones έχουν ημερομηνία λήξης. Μπορείτε να περιμένετε σταθερή λειτουργία από το νέο σας smartphone μόνο για τα επόμενα 2-3 χρόνια. Μετά από αυτή την περίοδο, θα αρχίσει να μην λειτουργεί σωστά με απότομες διακοπές στη δραστηριότητά του. Αυτό αφορά ειδικά σε μοντέλα με μπαταρία που δεν μπορεί να αφαιρεθεί.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share