Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Εύκολα βήματα για να καθαρίσετε την πόρτα της κουζίνας

Πως θα το κάνετε;

24 Φεβρουαρίου 2019 15:00
Εύκολα βήματα για να καθαρίσετε την πόρτα της κουζίνας

Πόσες φορές δεν έχετε παλέψει με τις ώρες χρησιμοποιώντας ότι έχετε βρει στο ράφι του σούπερ μάρκετ για να καθαρίσετε το τζάμι της πόρτας της κουζίνας;

Μια μητέρα από την Αυστραλία βρήκε μια πολύ απλή μέθοδο για να αφαιρέσει τους επίμονους λεκέδες χωρίς να περνάει ατελείωτες ώρες. Είπε ότι είχε δοκιμάσει κάθε προϊόν που μπορεί να φανταστεί κανείς για να καθαρίσει την βρώμικη κουζίνα της, αλλά κανένα δεν είχε αποτέλεσμα – μέχρι που χρησιμοποίησε μια απλή ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων και ζεστό νερό και ως διά μαγείας, καθάρισε σχεδόν αμέσως.



Η πόρτα της κουζίνας πριν το καθάρισμα

Η διαδικασία ήταν πολύ απλή. Έβαλε μια ταμπλέτα σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό και μετά χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι με το νερό αυτό, έτριψε απαλά όλους τους λεκέδες από την πόρτα της κουζίνας.

«Μετά από χρόνια χρήσης ισχυρών ουσιών για να καθαρίσω τον φούρνο μου, είμαι έκπληκτη που το μόνο που χρειαζόταν ήταν μια ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων, ζεστό νερό και ένα ελαφρύ τρίψιμο» έγραψε στην ομάδα «Mums Who Clean» στο Facebook. «Δεν το φανταζόμουν ότι θα ήταν τόσο εύκολο» πρόσθεσε.
Η πεντακάθαρη πόρτα μετά το καθάρισμα

Η γυναίκα εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ από το αποτέλεσμα, που αποφάσισε να μοιραστεί φωτογραφίες του «πριν» και του «μετά» για να δείξει τα αποτελέσματα.


«Ένα δοχείο με ζεστό νερό, βυθίζεις την ταμπλέτα του πλυντηρίου πιάτων και το χρησιμοποιείς ελαφρά για να τρίψεις το γυαλί» είπε για τη διαδικασία. «Βουτάς το σφουγγάρι συνεχώς στο νερό για παραμένει υγρό και να απομακρύνεις την βρωμιά».

Τα συστατικά της ταμπλέτας πλυντηρίου πιάτων σπάνε τα σωματίδια τροφίμων και την επίμονη βρωμιά και τα λίπη, βοηθώντας στην αφαίρεση των λεκέδων με ευκολία.
Κι άλλες μητέρες μοιράστηκαν τα δικά τους αποτελέσματα αφότου δοκίμασαν το κόλπο

Πολλοί άνθρωποι που είδαν τα αποτελέσματα ενθουσιάστηκαν και θέλησαν να το δοκιμάσουν και οι ίδιοι, ενώ μοιράστηκαν φωτογραφίες των απίστευτων αποτελεσμάτων τους. «Έκανα κι εγώ την δική μου σήμερα και δούλεψε μια χαρά» έγραψε μία γυναίκα.

Ένας άλλος είπε ότι είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων για να αφαιρέσει τους επίμονους λεκέδες από τα τηγάνια και τα ταψιά. «Πάντα χρησιμοποιώ ταμπλέτες αν έχω φαγητό κολλημένο στα πιάτα. Γεμίζω με ζεστό νερό και πάω για ύπνο. Εκπληκτικά καθαρό την επόμενη μέρα».
Το ζεστό νερό με την ταμπλέτα μπορεί να καθαρίσει ακόμη και τους πιο επίμονους λεκέδες

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που οι ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων χρησιμοποιούνται για το καθάρισμα της κουζίνας. Μια μητέρα μοιράστηκε πρόσφατα το έξυπνο κόλπο της, χρησιμοποιώντας αλουμινόχαρτο και και μία ταμπλέτα για το καθάρισμα της σχάρας της κουζίνας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share