Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Οι πιο ευφάνταστοι τρόποι για να δημιουργήσετε διάφορα διακοσμητικά για το σπίτι σας!

Πώς θα αξιοποιήσετε τα άδεια βαζάκια;

16 Οκτωβρίου 2018 14:12
Οι πιο ευφάνταστοι τρόποι για να δημιουργήσετε διάφορα διακοσμητικά για το σπίτι σας!

Τα περισσότερα σπίτια έχουν δεκάδες άδεια βαζάκια μαρμελάδας που έχουν ξεμείνει.

Το ξέρατε, όμως, ότι υπάρχουν πολλοί ευφάνταστοι τρόποι για να δημιουργήσετε διάφορα διακοσμητικά για το δικό σας σπίτι; Δείτε 8 διαφορετικούς τρόπους για να δώσετε στον χώρο σας την προσωπική σας πινελιά.

Κεριά Το πιο απλό διακοσμητικό που μπορείτε να δημιουργήσετε με άδεια βαζάκια μαρμελάδας είναι τα κεριά.

Μπορείτε είτε να προσθέσετε πετρούλες και ρεσό ή να βάψετε τα βαζάκια σας δίνοντάς τους περισσότερο στιλ.

Προσθέστε κορδέλες, κολλήστε χρυσόσκονη, φτιάξτε σχέδια ή βέλτε τους ύφασμα για να δημιουργήσετε αυτά τα μοναδικά διακοσμητικά κεριά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Θλίψη: "Έσβησε" η πιο αγαπημένη φωνή των νεανικών μας χρόνων!

Βάζα λουλουδιών Μια άλλη καλή λύση είναι να βάψετε τα βαζάκια σας με μπογιά σε διάφορες αποχρώσεις και να δημιουργήσετε αυτοσχέδια βάζα για τα ανοιξιάτικα λουλούδια σας.

Μην σας νοιάζει να είναι άψογα βαμμένα. Αν χρησιμοποιήσετε την κατάλληλη μπογιά τα βάζα σας θα δείχνουν ελαφρώς vintage και αυτό είναι ακόμα πιο ωραίο.

Αρωματικό χώρου Πάρτε μόνο τα καπάκια από τα βαζάκια σας, ενώστε τα μεταξύ τους ώστε να σχηματιστεί ένας κύκλος (δείτε στην εικόνα παρακάτω) και δέστε τα μεταξύ τους με σχοινί ή κορδέλα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ; Σοκ: Έφυγε από την ζωή ο Γιάννης Κατελάνος!

Τοποθετήστε στη μέση μερικά κλωναράκια κανέλας και έτσι απλά θα έχετε δημιουργήσει το πιο όμορφο φθινοπωρινό διακοσμητικό-αρωματικό για την κουζίνα που, για να είμαστε και ειλικρινείς, μοιάζει επίσης με μια μικρή κολοκύθα.

Αποθηκευτικοί χώροι Αν έχετε έστω και μερικά στοιχεία vintage στη διακόσμησή σας, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα βαζάκια σαν δοχεία αποθήκευσης. Μπορείτε να βάλετε μέσα κουμπιά, είδη ραπτικής ή ακόμα και καλλυντικά. Μπορείτε να έχετε 2-3 βαζάκια στο μπάνιο με το καθένα να περιέχει τα πινέλα σας, τα κραγιόν σας και τα απαραίτητα του καθημερινού σας μακιγιάζ.

Ποτήρια Αν κάνετε ένα πάρτι την άνοιξη, θα μπορούσατε αντί για ποτήρια να έχετε βαζάκια γεμισμένα με πάγο και λεμόνι και μία μεγάλη κανάτα με λεμονάδα πάνω στο τραπέζι. Το θέαμα θα είναι όμορφο και οι καλεσμένοι σας θα ευχαριστηθούν τη λεμονάδα τους μέσα στα πρωτότυπα αυτά δοχεία.

Κουζίνα Μια επίσης καλή επιλογή είναι να βάλετε τα βαζάκια σας πάνω σε ένα ράφι στην κουζίνα. Επιλέξτε βαζάκια σε διαφορετικά μεγέθη και βάλτε μέσα στο καθένα τα μπαχαρικά σας, τη ζάχαρη, τον καφέ. Μπορείτε να φτιάξετε και όμορφες ετικέτες για να κολλήσετε πάνω τους ώστε να τα ξεχωρίζετε πιο εύκολα.

Δώρα Βάζοντας κορδέλα και ντύνοντας το βάζο σας με δαντέλα, λινάτσα ή κάποιο άλλο υλικό μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να βάζετε δωράκια για τους φίλους σας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Άση Μπήλιου προειδοποιεί: Αστρολογικές προβλέψεις για τα 12 ζώδια!

Μίνι θερμοκήπια Μπορείτε να δημιουργήσετε μίνι γλαστράκια-θερμοκήπια που θα περιέχουν φυτά που μπορούν να αναπτυχθούν σε κλειστούς χώρους. Αυτή είναι μία καλή λύση για να δώσετε ζωή στον εσωτερικό χώρο του σπιτιού σας τοποθετώντας 2-3 βαζάκια με φυτά δίπλα στο παράθυρό σας.

Πηγή: spirossoulis.com

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share