Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020

Καθαριότητα στο σπίτι: Έτσι θα απομακρύνετε την άσχημη μυρωδιά από το πλυντήριο σας!

Μήπως τελευταία τα ρούχα σας… μυρίζουν;

3 Οκτωβρίου 2018 09:14
Καθαριότητα στο σπίτι: Έτσι θα απομακρύνετε την άσχημη μυρωδιά από το πλυντήριο σας!

Μήπως τελευταία τα ρούχα σας… μυρίζουν; Μήπως έχουν άσχημη μυρωδιά ακόμα και όταν χρησιμοποιείτε το πιο μυρωδάτο μαλακτικό; Τότε ίσως το πλυντήριό σας χρειάζεται ένα καλό καθάρισμα.

Αν ποτέ δεν έχετε καθαρίσετε το πλυντήριο μέχρι σήμερα, τότε ίσως χρειαστεί να αφιερώσετε λίγο χρόνο. Υποσχόμαστε όμως ότι κάθε λεπτό που θα αφιερώσετε αξίζει τον κόπο. Αφού το κάνετε την πρώτη φορά, στην συνέχεια θα χρειαστεί λιγότερος κόπος για να το συντηρήσετε.

Σε γενικές γραμμές αν θέλετε να μην μυρίζει το πλυντήριό σας καλό είναι να αφήνετε την πόρτα του κάδου ανοιχτή. Με αυτόν τον τρόπο θα επιτρέπετε στην υγρασία να εξατμιστεί και θα ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα να αναπτυχθούν βακτήρια. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν ο καιρός είναι ζεστός.

Τι θα χρειαστείτε: ¼ του φλυτζανιού μαγειρική σόδα, ¼ του φλυτζανιού νερό, 2 φλυτζάνια ξύδι, καθαριστικό για όλες τις χρήσεις, σφουγγάρι και πανάκια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: The Voice - ανατροπή: Η ανακοίνωση του Καπουτζίδη που αλλάζει όσα ξέραμε!

Ξεκινήστε καθαρίζοντας όλες τις εξωτερικές επιφάνειες με το καθαριστικό συμπεριλαμβανομένων του πάνω μέρους, των πλευρών του πλυντηρίου και του τζαμιού του κάδου. Έπειτα προχωρήστε και καθαρίστε το εσωτερικό του κάδου και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φτάσετε.

Αναμίξτε το νερό με τη σόδα και ρίξτε το μίγμα στο δοχείο που μπαίνει το απορρυπαντικό. Βάλτε έναν μεγάλο κύκλο πλύσης στην μεγαλύτερη δυνατή θερμοκρασία. Μόλις ολοκληρωθεί η πλύση κλείστε το πλυντήριο και αφαιρέστε τη θήκη του απορρυπαντικού. Ξεπλύντε τη με ζεστό νερό και αφήστε τη να στεγνώσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγικό τροχαίο με νεκρό έναν 24χρονο! Καραμπόλα με όχημα της οδικής που πρόσφερε βοήθεια!

Στο μεταξύ τρίψτε το λάστιχο που βρίσκεται γύρω από τον κάδο με ξύδι και αφήστε το να κάτσει για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια καθαρίστε το με ένα πανί ή με χαρτί κουζίνας.

Σε αυτό το σημείο η μυρωδιά κατά πάσα πιθανότητα έχει εξαφανιστεί. Αν θέλετε όμως να είστε 100% σίγουροι ρίξτε ξύδι στη θήκη του απορρυπαντικού (αφού την έχετε βάλει πίσω στη θέση της φυσικά) και βάλτε άλλη μία πλύση. Πλέον μπορείτε να βάλετε κανονική πλύση και να απολαύσετε πεντακάθαρα και μοσχομυριστά ρούχα!

Πηγή: spirossoulis.com

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share