Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Σπίτι σε ενοίκιο; - Ένα έξυπνο κόλπο που θα απογειώσει την διακόσμηση σας!

Μια εναλλακτική που θα σας λύσει τα χέρια!

29 Ιουνίου 2018 15:05
Σπίτι σε ενοίκιο; - Ένα έξυπνο κόλπο που θα απογειώσει την διακόσμηση σας!

Εδώ και αρκετά χρόνια, η πρώτη σκέψη που κάνουν οι ιδιοκτήτες όταν θέλουν μια μεγάλη αλλαγή στο σπίτι τους είναι να επενδύσουν τους τοίχους με ταπετσαρία.

Τι γίνεται όμως όταν μένετε σε σπίτι με ενοίκιο;

Ευτυχώς υπάρχει μια εναλλακτική που θα σας λύσει τα χέρια χωρίς να χρειαστεί να κάνετε μεγάλες παρεμβάσεις.

Οι κουρτίνες είναι ένας εύκολος και πολύ δημιουργικός τρόπος για να φρεσκάρετε την εσωτερική σας διακόσμηση. Τελευταία, μάλιστα, δεν περιορίζονται στα παράθυρα αλλά γίνονται η ιδανική λύση για να καλύψετε άδειους τοίχους ή άλλες περιοχές του σπιτιού που χρειάζονται ανανέωση. Είτε τις χρησιμοποιείτε για να καλύψετε μια ντουλάπα, είτε ως υποκατάστατο των έργων τέχνης, ένα είναι το σίγουρο: έχουν την δύναμη να μεταμορφώσουν οποιονδήποτε χώρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκαριστική εξέλιξη με τους συγγενείς της Δώρας Ζέμπερη! Η μεγάλη ανατροπή!

Δώστε βάθος Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουρτίνες για να δώσετε βάθος και δραματικότητα σε οποιονδήποτε χώρο και να πειραματιστείτε με την διακόσμηση του σπιτιού σας. Για παράδειγμα, στην παρακάτω φωτογραφία ο χώρος παίρνει νέα ζωή με μια κουρτίνα που είναι τοποθετημένη πίσω από τον καναπέ. Τα έντονα χρώματα και τα vintage μοτίβα είναι ιδανικά αν θέλετε να αφήσετε το διακοσμητικό σας αποτύπωμα.

Δημιουργήστε θεατρικό σκηνικό Αν έχετε τη δυνατότητα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουρτίνες σε συνδυασμό με ταπετσαρία, ακριβώς όπως συμβαίνει στο γραφείο της παρακάτω εικόνας. Τα έντονα χρώματα και τα φλοράλ μοτίβα συνδυάζονται πολύ αρμονικά μεταξύ τους δημιουργώντας έναν χώρο με δραματικότητα και βάθος.

Προσθέστε υφές Οι κουρτίνες είναι ένας έξυπνος τρόπος για να φέρετε νέες υφές και να δημιουργήσετε ζεστούς και φιλόξενους χώρους. Στο υπνοδωμάτιο της παρακάτω φωτογραφίας χρησιμοποιούνται πίσω από το κρεβάτι και λειτουργούν παράλληλα ως κεφαλάρι και ως έργο τέχνης. Είναι μια μικρή παρέμβαση που όμως έχει τη δύναμη να ανανεώσει ολόκληρο τον χώρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Το Twitter «γλεντάει» τον καυγά Μελίνας - Αγόρου και «θρηνεί» την αποχώρηση του Τσίλη!

Χτίστε την κομψότητα Οι κουρτίνες μπορούν να αξιοποιηθούν για να εισάγετε μία νέα αισθητική και να φέρετε κομψότητα στον χώρο σας. Στην παρακάτω φωτογραφία θα τις δείτε πίσω από το κομοδίνο να εξυπηρετούν διττό σκοπό: αφενός χρησιμοποιούνται για σκίαση και αφετέρου δίνουν έναν «φλοράλ» τόνο στο δωμάτιο. Μπορείτε φυσικά να τις προεκτείνετε αρκετά πέρα από τα όρια του παραθύρου. Συνδυάστε τις με μερικά διακοσμητικά αντικείμενα που κινούνται στην ίδια αισθητική (όπως εδώ το βάζο με τα λουλούδια) και θα δείτε τον χώρο σας να απογειώνεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μας κούφανε! Η ατάκα της Γερονικολού για τον Τσιμιτσέλη και η διακοπή της συνέντευξης! (video)

Πηγή: spirossoulis.com

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share