Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020

Δώσε βάση: Πέντε πράγματα που δεν ήξερες για το πλύσιμο των jeans σου!

19 Μαρτίου 2018 17:46
Δώσε βάση: Πέντε πράγματα που δεν ήξερες για το πλύσιμο των jeans σου!

Όταν φτάνει η ώρα να πλύνεις εκείνο το αγαπημένο σου denim είτε θα επιλέξεις κάποιο ήπιο πρόγραμμα πλύσης (διότι, εσένα τα κίνητρα σου είναι ευγενή) είτε, από φόβο μην πατήσεις λάθος κουμπιά και καταστρέψεις το ρούχο, θα το βάλεις στο γενικό πρόγραμμα.

Όπως και να ‘χει όμως, πριν πάρεις απόφαση να στείλεις το jean σου για πλύσιμο καλό είναι να γνωρίζεις πότε πρέπει και, αντίστοιχα, πότε δεν πρέπει, να πλύνεις το αγαπημένο κομμάτι της ντουλάπας σου.

Ακολουθούν λοιπόν 4 πρακτικές συμβουλές για την αποτελεσματική προστασία των jeans αλλά και για να παραμείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο σε άριστη κατάσταση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο πανεύκολος τρόπος να γλιτώσεις 200 θερμίδες την ημέρα -Δεν θα στερηθείς τίποτα

Τα καινούργια jeans δεν χρειάζονται πλύσιμο

Ναι, πρόκειται για συνήθεια που μάλλον έχει κληρονομήσει από τη μαμά σου ή από κάποια φίλη, που και εκείνη όμως από τη μαμά της θα το έμαθε.

Κάθε καινούργιο είναι ήδη πλυμένο κατά τη διαδικασία που αποκτούσε τη γραμμή και την εφαρμογή του (regular, fit, slim fit κτλ). Επομένως, όχι δεν είναι ανάγκη να το πλύνεις αμέσως μόλις το αγοράσεις. Ακόμα και στην σπάνια περίπτωση που έχεις κάποιο παντελόνι από ανεπεξέργαστο denim, τότε, αν θες να εφαρμόζει σωστά στο σώμα σου, θα πρέπει πρώτα να το φορέσεις αρκετά ώστε να προσαρμοστεί στη σιλουέτα σου και έπειτα να το βάλεις για πλύσιμο.

Οι συχνές πλύσεις καταστρέφουν το jean

Ως «λογική» συνέχεια του παραπάνω μύθου, θα έχεις ακούσει ότι καλό είναι πλένεις το jean σου μετά από κάθε φορά που το έχεις χρησιμοποιήσει για κάποιο look. Ο λόγος είναι ότι, μετά τη πλύση γίνεται πιο στενό και δεν χάνει την εφαρμογή του. Λάθος! Πλέον τα jean είναι ελαστικά και κρατάνε τη γραμμή τους.

Στην πραγματικότητα, αυτό που πετυχαίνεις με τόσες συχνές πλύσεις είναι να καταστρέφεις το ύφασμα, καθώς όλα τα απορρυπαντικά περιέχουν λευκαντικές ουσίες που αλλοιώνουν το χρώμα του demim. Φόρεσε το λοιπόν και ξαναφόρεσέ το και μην ανησυχείς, θα παραμένει καθαρό. Αν θες οπωσδήποτε να σου πούμε από πόσες φορές και πάνω είναι καλό να το βάλεις στον κάδο με τα άπλυτα, τότε έχει στο μυαλό ότι κάθε 4 με 5 (το λιγότερο) φορές που το φοράς, καλό είναι να το στέλνεις και για μια βόλτα στο πλυντήριο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα στην ελληνική αγορά: Ποια αλυσίδα σούπερ μάρκετ... επιστρέφει και φέρνει τα πάνω κάτω;

Μόνο κρύο νερό

Η ιδανική θερμοκρασία για το πλύσιμο των jeans είναι το κρύο νερό, ειδικά όταν στην ίδια πλύση βρίσκονται jeans σε διαφορετικές αποχρώσεις. Με τον τρόπο αυτό, θα είσαι βέβαιη ότι τα χρώματα του denim θα διατηρηθούν για περισσότερο καιρό.

Θέλουν τον αέρα τους

Αν θες να διατηρούνται σε καλή κατάσταση για όσο καιρό δεν τα φοράς, θα πρέπει α) να φροντίζεις να τα κρεμάς (υπάρχουν ειδικές κρεμάστρες, αλλά και οι συμβατικές μια χαρά δουλειά κάνουν) και β) να τα βγάζεις έξω ώστε να αερίζονται.

Πηγή: pontiki.gr

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share