Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Wabi Sabi, το Hygge του 2018! Ταιριάζει σε όλους τους χώρους του σπιτιού!

24 Φεβρουαρίου 2018 15:38
Wabi Sabi, το Hygge του 2018! Ταιριάζει σε όλους τους χώρους του σπιτιού!

Για εσένα που αγαπάς τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων αλλά και για εσένα που σε απασχολούν όλες οι νέες τάσεις από όπου και αν προέρχονται, τα νέα είναι φανταστικά! Ανακαλύψαμε το καινούργιο Hygge. Ναι, ναι και όμως υπάρχει και λέγεται Wabi Sabi.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Baby boom στην ελληνική showbiz! Ποια γνωστή τραγουδίστρια αποκάλυψε την εγκυμοσύνη της μέσω Instagram;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, το Wabi Sabi δεν είναι κάτι καινούργιο. Προέρχεται από την αρχαία Ιαπωνία και είναι κάτι ανάμεσα σε φιλοσοφία και στιλ διακόσμησης (ξέρω, όσο πάει γίνεται και καλύτερο). Αυτό, λοιπόν, το καινούργιο σε εμάς trend έχει να κάνει με τις ατέλειες, τα ακατέργαστα υφάσματα, την απλότητα και φυσικά έχει να κάνει με συγκεκριμένα αντικείμενα. Στη συγκεκριμένη φιλοσοφία δίνεται βάση στην ισορροπία και στην αποδοχή. Υπάρχουν κεραμικά, γδαρμένα δέρματα και εξασθενημένα χρώματα.

Συμβουλές:
δε χρειάζεται όλα να είναι καινούργια: μια λάμπα από το σπίτι της γιαγιάς είναι πιο πολύτιμη από μια καινούργια καθώς πάνω της κουβαλάει μια ξεχωριστή ιστορία.

δώσε έμφαση στα φυσικά υφάσματα: εδώ δεν έχουν όλα να κάνουν με λεία, μοντέρνα υφάσματα.

διακόσμησε με μοναδικά και ιδιαίτερα κομμάτια: ένα χειροποίητο βάζο μπορεί να ταιριάξει με εξαιρετικό τρόπο στη φιλοσοφία του Wabi Sabi.

μην αγοράσεις όλο το σετ: το mix&match δεν αποτελεί trend μόνο στα ρούχα. Πάρε διαφορετικά κομμάτια και συνδύασε τα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φρίκη: Ο ΕΦΕΤ αποσύρει γνωστό τρόφιμο που μάλλον μολύνθηκε από ποντίκια! Μεγάλη πιθανότητα να το τρώνε τα παιδιά σας...

άφησε μακριά την τεχνολογία: εδώ φυσικά δεν ακριβολογούμε. Αυτό που σου προτείνουμε είναι να κρύψεις από τους χώρους που κινείσαι τις ηλεκτρονικές συσκευές. Έτσι, θα νιώσεις περισσότερη ηρεμία.

Πηγή:Savoirville

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share