Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το τεράστιο λάθος που σίγουρα κάνεις και εσύ όταν ανάβεις κερί στο σπίτι σου!

2 Νοεμβρίου 2017 16:04
Το τεράστιο λάθος που σίγουρα κάνεις και εσύ όταν ανάβεις κερί στο σπίτι σου!

Όταν ήσουν έφηβη θεωρούσες τα κεριά ένα πολύ βαρετό δώρο και στην καλύτερη περίπτωση θα τα άναβες για να μυρίζει ωραία το δωμάτιό σου ή για να κάνεις «ατμόσφαιρα» για τον παιδικό σου έρωτα! Τα κεριά, όμως, πλέον είναι αναπόσπαστο κομμάτι του σπιτιού σου και δεν μπορείς καν να διανοθείς το σαλόνι σου χωρίς αυτά! Όμως, κάνεις ένα τεράστιο λάθος κάθε φορά που ανάβεις κεριά στο σπίτι σου.

Οι ειδικοί έχουν να σου δώσουν μερικές συμβουλές για να φτιάχνεις ατμόσφαιρα στον χώρο σου με τον σωστό τρόπο, ενώ παράλληλα διατηρείς τα κεριά σου σε καλή κατάσταση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκλειστικό: Καταγγελία - σοκ για την δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη! Προσπάθησε να "ξαναχτυπήσει" ο δράστης;

Πρέπει να καθαρίζεις το κερί;

Το κερί σου θα διατηρηθεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση εάν το καθαρίζεις. Μόλις το κερί κρυώσει, απομάκρυνε μ’ ένα πανάκι τη σκόνη κι αφαίρεσε τα υπολείμματα κεριού που χαλάνε την εικόνα του.

Βεβαιώσου ότι το κερί έχει κρυώσει καλά για να μην έχεις ανεπιθύμητα ατυχήματα!

Για πόση ώρα πρέπει να καίει το κερί;

Για να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα, οι ειδικοί προτείνουν ν’ αφήνεις το κερί σου να καίγεται από 2 έως 4 ώρες προκειμένου να εξασφαλίσεις ότι λιώνει ομοιόμορφα και γεμίζει με άρωμα τον χώρο σου.

Με το φιτίλι τι γίνεται;

Πρέπει να κόβεις το φιτίλι απ’ το κερί ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ πριν το χρησιμοποιήσεις. Αυτό βοηθά το κερί να καεί ομοιόμορφα, ελαχιστοποιείς τον καπνό που θα βγάλει και ουσιαστικά του δίνεις ξανά ζωή.

Ποια αρώματα διαρκούν περισσότερο;

Όταν πας ν’ αγοράσεις αρωματικά κεριά ένα πράγμα πρέπει να θυμάσαι: Όταν πρόκειται για κεριά αρωματοθεραπείας, τα οποία περιέχουν αιθέρια έλαια, τα φυτικά, ξυλώδη μίγματα συνήθως κάνουν το κερί να διατηρεί για περισσότερο το άρωμά του.

Πώς γίνεται να σταματήσεις το «κάπνισμα» του κεριού;

Η κακή καθαριότητα και το μήκος του φιτιλιού ίσως είναι οι λόγοι που «καπνίζει» τόσο το κερί σου. Το φιτίλι δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 0,5 εκατοστά προκειμένου η φλόγα να μην δημιουργεί καπνό.

Εάν σου είναι δύσκολο να καθαρίζεις κάθε φορά το κερί σου, απλά κάλυψέ το μ’ ένα ειδικό καπάκι!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη: Η θυελλώδης σχέση της Κατερίνας Καινούργιου με τον Σταθοκωστόπουλο! Αυτόν φωτογράφισε στον Λιάγκα ότι την έδερνε;

Ποιο είναι το πιο χαλαρωτικό άρωμα;

Μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, το ν’ αράξεις στο σαλόνι σου και να καθίσεις με το φως και το άρωμα των κεριών μπορεί να είναι κάτι που θα σε χαλαρώσει πλήρως.

Εάν θέλεις να έχεις ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, προτίμησε ένα κερί με αιθέριο έλαιο λεβάντας ή σανταλόξυλο, τα οποία έχουν ηρεμιστική επίδραση στον εγκέφαλο.

Πηγή: ipop.gr

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share