Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Καλύτερα να τα αποφύγετε: 6 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να βάζετε στο μπλέντερ!

21 Οκτωβρίου 2017 20:15
Καλύτερα να τα αποφύγετε: 6 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να βάζετε στο μπλέντερ!

Είναι ένα από τα πιο χρήσιμα αντικείμενα στην κουζίνα σας μιας και με τη βοήθειά του μπορείτε να φτιάχνετε σούπες, smoothies και σως για τα φαγητά σας.

Επομένως, αυτό σημαίνει, πως πρέπει να του φέρεστε καλά για να διατηρείται σε καλή κατάσταση για πολλά πολλά χρόνια.

Για να το πετύχετε αυτό θα πρέπει να αποφεύγετε να βάζετε μέσα στο μπλέντερ σας αυτές τις 6 τροφές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μυστήριο με την στάση του πατέρα! Εκτός από το ότι ήταν στο νεκροταφείο την ώρα της δολοφονίας της 32χρονης φέρεται και να...

Παγάκια Αν δεν έχετε ένα σούπερ μπλέντερ που μπορεί να «αντέξει» τα παγάκια τότε καλό είναι να μην του βάζετε παγάκια. Αν θέλετε να φτιάξετε κάποιο δροσερό smoothie μπορείτε να κάνετε το εξής: Βάλτε μερικά από τα φρούτα σας στην κατάψυξη για 10-20 λεπτά και έπειτα ρίξτε τα στο μπλέντερ μαζί μετά υπόλοιπα φρούτα και λαχανικά σας. Έτσι θα έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε χωρίς να έχετε χρησιμοποιήσει παγάκια.

Πατάτες Αν θέλετε να φτιάξετε πουρέ καλό θα είναι να μην ρίξετε τις βραστές ή ψητές πατάτες σας στο μπλέντερ. Το αποτέλεσμα δεν θα είναι καθόλου καλό ούτε για τις πατάτες αλλά ούτε και για το μπλέντερ σας. Απλά δουλέψτε τις με το χέρι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα: Η ανάρτηση της 32χρονης Δώρας πριν 1,5 μήνα στο facebook που δείχνει τον δολοφόνο της!

Πολύ ζεστά υγρά Πριν ρίξετε οποιοδήποτε υγρό στο μπλέντερ αφήστε το να κρυώσει για μερικά λεπτά. Μην γεμίσετε το μπλέντερ σας πάνω από τη μέση και αρχίστε να το χτυπάτε σιγά-σιγά για να μην κάνετε άνω κάτω και το μπλέντερ και την κουζίνα σας ολόκληρη.

Αποξηραμένα φρούτα Τα αποξηραμένα φρούτα, όπως είναι τα βερίκοκα, οι χουρμάδες και τα δαμάσκηνα θα κάνουν το μπλέντερ σας να κολλάει πράγμα που θα σας δυσκολέψει πολύ στο καθάρισμα ενώ μπορεί και να το καταστρέψουν. Αν θέλετε να βάλετε αποξηραμένα φρούτα στο μπλέντερ μουλιάστε τα πρώτα σε ζεστό νερό. Έτσι θα είναι πιο μαλακά και δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα στη συσκευή σας. Διαφορετικά επενδύστε σε ένα πιο ακριβό και δυνατό μπλέντερ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη βόμβα από την θεία της 32χρονης: "Ο αδελφός μου χρωστούσε παντού! Ο δολοφόνος μπορεί να είναι..."

Κουτάλια Μπορεί να θέλετε να ανακατέψετε το smoothie σας την ώρα που το μπλέντερ το χτυπάει αλλά μην βάλετε σε καμιά περίπτωση κουτάλι μέσα την ώρα που αυτό δουλεύει. Κατά πάσα πιθανότητα θα καταστρέψετε και το κουτάλι, και το smoothie και το μπλέντερ. Σταματήστε το μπλέντερ σας, ανακατέψτε όσο θέλετε και έπειτα θέστε το και πάλι σε λειτουργία.

Ζύμη Είτε θέλετε να φτιάξετε ψωμί είτε κάποιο κέικ μην χτυπήσετε σε καμιά περίπτωση τη ζύμη σας στο μπλέντερ. Κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα την κάνει πάρα πολύ σκληρή ή δεν θα δέσουν πολύ καλά τα υλικά σας. Ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξετε ζύμη για κέικ ή ψωμί είναι να την επεξεργαστείτε στο μίξερ που είναι ιδανικό για τέτοιες δουλειές.

Πηγή: spirossoulis.com

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share