Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019

Ο ύπουλος... εχθρός: Αυτοί είναι οι λόγοι που το σπίτι μας γεμίζει διαρκώς σκόνη!

20 Σεπτεμβρίου 2017 09:42
Ο ύπουλος... εχθρός: Αυτοί είναι οι λόγοι που το σπίτι μας γεμίζει διαρκώς σκόνη!

Όσο σχολαστική κι αν είσαι στην καθαριότητα του σπιτιού, υπάρχουν παράγοντες που σου διαφεύγουν και μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα.

Η σκόνη είναι πάντα ένας «πονοκέφαλος» στο σπίτι. «Αφού μόλις καθάρισα, πώς γίνεται να εμφανίστηκε πάλι;»: ένα ερώτημα που συχνά μπορεί να θέτεις στον εαυτό σου χωρίς να παίρνεις απάντηση.

Η σκόνη μπορεί να εμφανιστεί και πάλι αμέσως αν δεν δείξουμε προσοχή σε μικρές λεπτομέρειες που την «μαγνητίζουν» και την φέρνουν και πάλι στο χώρο μας. Ποιοι είναι οι λόγοι που το σπίτι μας γεμίζει συνεχώς σκόνη ακόμα κι αν το καθαρίζουμε συχνά;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survival Secret - γκάφα: Μας δουλεύουν; Την ώρα που οι Αγωνιστές μάζευαν την καλύβα τους, δεν φαντάζεστε τι εμφανίστηκε από πίσω τους! (photos)

1) Αφήνεις τα παράθυρα ανοιχτά: Ένα από τα συνηθέστερα λάθη. Ο φρέσκος αέρας δεν είναι τόσο… φρέσκος. Αν ζείτε στην πόλη, τότε είναι αναπόφευκτο να αποφύγετε τη σκόνη που μπορεί να εισχωρήσει από τα παράθυρα του σπιτιού. Μπορεί να πιστεύετε ότι όσο τα κρατάτε ανοιχτά ανανεώνεται η ατμόσφαιρα του σπιτιού, ωστόσο δεν μπορείτε να εμποδίσετε την σκόνη που μπορεί να μπαίνει από το παράθυρο.

2) Οι συνθετικές επιφάνειες: Τα συνθετικά υλικά απορροφούν περισσότερη σκόνη από τα φυσικά υλικά (όπως η πέτρα και το ξύλο).

3) Αν έχεις μετακομίσει πρόσφατα ή έχεις κάνει ανακαίνιση: Σε αυτή την περίπτωση και πάλι είναι δύσκολο να αποφύγεις τη σκόνη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

4) Τα χαλιά: Απορροφούν μεγάλη ποσότητα σκόνης, είναι η τέλεια «παγίδα» για εκείνη. Το στεγνό καθάρισμά τους σε τακτική βάση μπορεί να βοηθήσει.

5) Μπορεί να φταίει το φίλτρο του κλιματιστικού: Αν αυτό δεν αλλάζει και δεν καθαρίζεται, τότε η σκόνη εξαπλώνεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Τατουάζ": Μας κάνουν πλάκα; Η απίστευτη γκάφα της παραγωγής! Την ώρα που η Παπούλια μιλούσε με τον Πέρρο από πίσω… (video)

6) Καθαρίζεις με... στεγνό ξεσκονόπανο: Με αυτό πετυχαίνεις μόνο να ανακατεύεις τη σκόνη και να την περιφέρεις από τη μια γωνιά του σπιτιού στην άλλη. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος ξεσκονίσματος γίνεται με τη χρήση ενός καθαρού πανιού με νερό και ξύδι.

7) Δεν πλένεις συχνά τα καλύμματα, τα ριχτάρια και τα κλινοσκεπάσματα: Άλλος ένας παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την παρουσία της σκόνης στο χώρο. Φρόντισε να τα πλένεις όσο πιο τακτικά μπορείς.

Πηγή: bovary.gr

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share