Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

4 έξυπνα tips για να κρατήσεις το σκόρο μακριά από τα ρούχα σου!

30 Αυγούστου 2017 15:50
4 έξυπνα tips για να κρατήσεις το σκόρο μακριά από τα ρούχα σου!

Τα φυσικά μέτρα που μπορείτε να πάρετε ενάντια στον καταστροφέα των αγαπημένων σας ρούχων.

Τρώνε μάλλινα, κασμιρένια, μεταξωτά, βαμβακερά, σεντόνια, γούνες, χαλιά, τρίχωμα από κατοικίδια ζώα μέχρι και σκόνη. Ο λόγος για τους σκόρους που ζουν στις ντουλάπες λιγουρεύονται τα αγαπημένα σας ρούχα και μάλλινα αντικείμενα γεμίζοντας τα τρύπες.

Αποτέλεσμα; Όταν θέλετε να τα ξαναχρησιμοποιήσετε δεν τα ξαναβρίσκετε στην ακέραια τους μορφή.

Καθώς όλοι, λίγο-πολύ, ξαναφτιάχνουμε σιγά σιγά τις ντουλάπες για τη νέα σεζόν που έρχεται, ανεβοκατεβάζουμε καλοκαιρινά - φθινοπωρινά/ χειμερινά, κάνουμε μια γενικότερη ανακατάταξη στις ντουλάπες μας, χρειάζόμαστε τρόπους διαχείρισης του σκόρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καταγγελία - σοκ από την ΠΟΕΔΗΝ: Βρετανός ασθενής μεταφέρθηκε από τους Παξούς Ιωάννινα... πεταμένος σε γκαράζ πλοίου

Στο εμπόριο θα βρείτε πολλές μεθόδους πρόληψης ή αντιμετώπισης και απομάκρυνσης των απειλητικών για τα ρούχα σας εντόμων.

Είτε επειδή δε συμπαθείτε το άρωμα τους, είτε επειδή έχετε μια πιο οικολογική φιλοσοφία, σε περίπτωση που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε σκοροκτόνα του εμπορίου, υπάρχουν οι εξής φυσικοί τρόποι να κρατήσετε το σκόρο μακριά.

Αρχικά φροντίστε ο χώρος που κρεμάτε ή αποθηκεύετε τα ρούχα σας να είναι απαλλαγμένος από υγρασία και προτιμήστε ξύλινες κρεμάστρες. έναντι των πλαστικών ή των μεταλλικών, οι οποίες απωθούν το σκόρο.

Στη συνέχεια μπορείτε να εμπιστευτείτε τα παρακάτω φυσικά μέσα:

1) Μπαχαρικά: Λίγο γαρίφαλο (σε καρφάκια) ανάμεσα στα παλτά ή στις τσέπες των παντελονιών απωθεί τους επιδρομείς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατριχιαστικό! Τα τελευταία λόγια της Νταϊάνα, ενώ ψυχορραγούσε στη Mercedes!

2) Αιθέρια έλαια όπως λεβάντα, θυμάρι και μέντα. Όσο υπέροχα είναι για εσάς αυτά τα αρώματα, άλλο τόσο αντιπαθή είναι για τους σκόρους. Ακόμα ένα άρωμα που τους απομακρύνει είναι αυτό του σανταλόξυλου.

Για να τα χρησιμοποιήσετε όλα αυτά, ρίξτε μερικές σταγόνες από τα έλαια τους σε λίγο βαμβάκι και τοποθετήστε σε διάφορα σημεία της ντουλάπας.

3) Κόκκοι πιπέρι: Βάλτε τους μέσα σε μια παλιά νάιλον κάλτσα. Ο σκόρος δεν αντέχει τη μυρωδιά από τα περισσότερα μπαχαρικά

4) Σαπούνι: Μέσα σε ένα κομματάκι γάζας, τυλίξτε λίγο σαπούνι, τόσο για να διώξετε τους σκόρους, όσο και για να δώσετε στα ρούχα σας την αίσθηση της φρεσκάδας.

Πηγή: bovary.gr

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share