Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ο παλιός πέτρινος νερόμυλος έγινε εξοχική κατοικία που ζηλεύουμε! (Photos)

1 Ιουλίου 2017 15:45
Ο παλιός πέτρινος νερόμυλος έγινε εξοχική κατοικία που ζηλεύουμε! (Photos)

Λίγα χιλιόμετρα από την πηγή του Alge creek στην περιοχή Figueiró dos Vinhos της κεντρικήςΠορτογαλίας, η φύση δημιούργησε στην πάροδο των αιώνων ένα μαγευτικό τοπίο. Τεράστιοι βράχοι που διαβρώθηκαν από το νερό δημιούργησαν το μαγευτικό φαράγγι του São Simão.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Το δημόσιο ευχαριστώ της Βαλαβάνη σε ένα πρόσωπο... έκπληξη και η αδημοσίευτη φωτογραφία από τον Άγιο Δομίνικο!










Το απαράμιλλης ομορφιάς φαράγγι, οι επιβλητικοί, σχεδόν κάθετοι βράχοι, ο ήχος του νερού και η χαρακτηριστική βλάστηση προσδίδουν στον τόπο ένα μαγικό συναίσθημα ειρήνης και ηρεμίας, όπου η φύση και ο άνθρωπος γίνονται ένα.

Στόχος του αρχιτέκτονα Bruno Lucas Dias ήταν να δημιουργήσει ένα ενεργειακά αποδοτικό κτίριο με έναν χαμηλό προϋπολογισμό, χωρίς να παραβλέπει την λειτουργικότητα και την άνεση.






Ο σχεδιασμός διέπεται από την αγάπη και τον σεβασμό του αρχιτέκτονα στο παραδοσιακό κτίριο, που στο παρελθόν ήταν ο νερόμυλος της περιοχής και στοχεύει να επαναπροσδιορίσει την σχέση της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής με τις σύγχρονες απαιτήσεις διαβίωσης.

Ως εκ τούτου, η ανακατασκευή επικεντρώθηκε σε μία όσο το δυνατόν πιο διακριτική και φιλική προς το περιβάλλον λύση με χαμηλό προϋπολογισμό. Το πεύκο, ένα από τα φυσικά στοιχεία της περιοχής, είναι το μόνο υλικό που επιλέχθηκε και τις εσωτερικές κατασκευές, ενώ οι εξωτερικές παρεμβάσεις περιορίζονται στα πλαίσια των παραθύρων (αντικαθίστανται από νέα ξύλινα κουφώματα με διπλά τζάμια) και στην αλλαγή της κεραμοσκεπής με τις αντίστοιχες θερμομονωτικές παρεμβάσεις.







Οι εσωτερικοί χώροι σχεδιάστηκαν ανάλογα με τη λειτουργία τους και τον φυσικό φωτισμό τους. Δημιουργήθηκαν τέσσερις ξεχωριστοί χώροι: Ένας ενιαίος χώρος που περιλαμβάνει το σαλόνι, την τραπεζαρία και την κουζίνα, το μπάνιο και το υπνοδωμάτιο. Ένα μικρό αίθριο με θέα στο βουνό και τον ποταμό προσφέρουν χαλάρωση και ηρεμία.




πηγη: designhome

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share