Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πήλιο: Πώς ένα καμμένο αρχοντικό του 1897 μεταμορφώθηκε σε μια εντυπωσιακή κατασκευή! (Photo)

21 Ιουνίου 2017 13:00
Πήλιο: Πώς ένα καμμένο αρχοντικό του 1897 μεταμορφώθηκε σε μια εντυπωσιακή κατασκευή! (Photo)

Πέτρινοι τοίχοι, που διατηρούν μέσα στην ύλη τους «μνήμες ζωής» και συμμετέχουν σε ένα δημιουργικό μετασχηματισμό μαζί με τα στοιχεία της νέας κατασκευής, διεκδικώντας τη συνέχεια της ύπαρξής τους.

Σε ένα μεγάλο επικλινές, εντός σχεδίου, οικόπεδο στη θέση Αγ. Κυριακή στην Τσαγκαράδα Πηλίου, ένα υπάρχον οικιστικό συγκρότημα με κυρίαρχο ένα και νεότερα παράσπιτα συγκροτούν ένα νέο σύνολο.

Με κεντρικό πυρήνα τους υπαίθριους χώρους διημέρευσης και την ανοιχτή κολυμβητική δεξαμενή συγκροτείται ένα νέο σενάριο χρήσης.

Στο παλιό «αρχοντικό», από τα απομεινάρια της διώροφης πέτρας, αναδύεται η νέα κατασκευή και οι χώροι ανάπαυσης με τα «τζαμωτά» προς Νότο και Ανατολή και τη θέα στο Αιγαίο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor spoiler: Οι Μαχητές θέλουν να διώξουν τον Αγγελόπουλο! Ποιος αποχωρεί σήμερα; Αποκλειστικό ρεπορτάζ

Στους κάτω ορόφους καθώς και στα παράσπιτα υπάρχουν δωμάτια – σουίτες με αποκλειστικά μπάνια.

Η κατασκευαστική αρμονία δημιουργεί ένα σύνολο ζεστό και ζωογόνο, ταιριαστό με τις λεπτομέρειες του φυσικού περιβάλλοντος σε συνθήκες διακοπών.

Ανιχνεύοντας τις κρυφές συμβιώσεις, οι συνδέσεις στο χρόνο γίνονται αυτόματα, με μάρτυρά τους τα μεγάλα δέντρα, τα οποία ιχνηλατούν την συνέχεια και τη διαδοχή.

Κομμάτια της προηγούμενης ζωής ανασυντίθενται και δημιουργούν ένα νέο σύνολο με νέα δεδομένα τα οποία εξυπηρετούν της απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής, αξιοποιώντας τα υπάρχοντα κτίρια και τα φυσικά προσόντα της περιοχής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Έφτασε στην Ελλάδα ο Γιώργος Χρανιώτης! Το "καρφί" για τον Στέλιο Χανταμπάκη και η αποθέωση για Ντάνο (video)

Το αρχοντικό αναστηλώνεται ενισχύοντας την υπάρχουσα λιθοδομή χρησιμοποιώντας φυσικά και χειροποίητα υλικά με σεβασμό στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική της περιοχής και στο περιβάλλον του βόρειου Πηλίου.

Στοιχεία έργου:

Καταπολέμησε το Λίπος με το νέο Επαναστατικό Προϊόν Διατροφής!Αρχιτεκτονική μελέτη: Δημήτρης Φιλιππιτζής Στατική μελέτη: Νίκος Χατζηνικολάου H/M μελέτη: Παναγιώτης Αδάμος Επίβλεψη: Δημήτρης ΦιλιππιτζήςΤεχνική εταιρεία κατασκευής: Δημήτρης Φιλιππιτζής & Συνεργάτες Τοποθεσία: Θέση «Αγ. Κυριακή» – Τσαγκαράδα – Πήλιο Συνολικό εμβαδό κτιρίου: 358,92 m²Χρόνος μελέτης: 2009 Χρόνος κατασκευής: 2009-2013 Παρουσίαση: Δημήτρης Φιλιππιτζής Φωτογράφος: Γιάννης Γιαννέλος

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share