Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μην κουράζεστε άδικα: 9 πανέξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το σπίτι σας στο... άψε σβήσε! (Photos)

1 Ιουνίου 2017 21:49
Μην κουράζεστε άδικα: 9 πανέξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το σπίτι σας στο... άψε σβήσε! (Photos)

Υπάρχουν κάποια πράγματα που αφορούν το καθάρισμα του σπιτιού και φαίνονται ιδιαίτερα δύσκολα. Από τη σκόνη που έχει κάτσει πάνω στον ανεμιστήρα της οροφής μέχρι τις τρίχες που έχει αφήσει το κατοικίδιό σας στο πάτωμα, τα πράγματα αυτά μπορεί να φαίνονται «μπελάς», στην πραγματικότητα, όμως, η αντιμετώπισή τους είναι πολύ πιο εύκολη απ’ όσο φαντάζεστε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δέος: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραλαμβάνει τη σημαία με την οποία ήταν τυλιγμένο το φέρετρο του πατέρα του! (Photos)

Δείτε, λοιπόν, 9 πανέξυπνα κόλπα που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε μερικές καθημερινές προκλήσεις που αφορούν την καθαριότητα του σπιτιού και… κάντε τη διαδικασία του καθαρίσματος... παιχνιδάκι!

Δείτε τα στο athensmagazine.gr


Χρησιμοποιήστε παγάκια για να μην μυρίζει άσχημα το σιφόνι σας. Φτιάξτε παγάκια από ξύδι, βάλτε τα στον νεροχύτη σας και αφήστε τα λιώσουν.

Αν έχετε κάποια κατσαρόλα ή κάποιο ταψί στο οποίο έχει κολλήσει φαγητό, χρησιμοποιήστε μια μπάλα από αλουμινόχαρτο και τρίψτε την ξεραμένη τροφή με λίγο απορρυπαντικό πιάτων.
Για να γυαλίσετε τα ασημικά σας μπορείτε να ανακατέψετε 1 φλυτζάνι βραστό νερό με ¼ του φλυτζανιού μαγειρική σόδα και 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι. Βάλτε την πάστα πάνω στο ασημικό σας και καλύψτε το με ένα καπάκι κατσαρόλας (που ταιριάζει σε μέγεθος). Αφήστε το λίγα λεπτά και έπειτα απομακρύνετε το μίγμα.
Ρίξτε μια χούφτα κόκκους άσπρο ρύζι μέσα στον μύλο του καφέ και «αλέστε» τους. Θα απομακρυνθεί ο κολλημένος καφές και οι μυρωδιές.
Χρησιμοποιήστε ένα νωπό πλαστικό γάντι για να μαζέψετε τις τρίχες που άφησε το κατοικίδιό σας στον καναπέ ή σε οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια.
Χρησιμοποιήστε μια παλιά μαξιλαροθήκη για να καθαρίσετε τον ανεμιστήρα σας. Βάλτε το κάθε φύλλο ξεχωριστά μέσα στην μαξιλαροθήκη και «γλιστρήστε» τη προς τα πίσω. Η σκόνη θα μείνει εγκλωβισμένη μέσα στη μαξιλαροθήκη και δεν θα σκορπιστεί στον αέρα.
Χρησιμοποιήστε λεμόνι για να φρεσκάρετε ένα ξύλο κοπής. Κόψτε το στη μέση, τρίψτε το ξύλο κοπής και αφήστε το 20 λεπτά. Έπειτα ξεπλύνετε.
Θέλετε να καθαρίσετε την οθόνη της τηλεόρασης ή του υπολογιστή σας; Χρησιμοποιήστε ένα φίλτρο καφέ και μείνετε ήσυχοι πως δεν θα προκληθεί κάποια ζημιά.
Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα για να ξεβουλώσετε το σιφόνι σας. Ρίξτε μισό φλυτζάνι σόδα και μισό φλυτζάνι ξύδι. Καλύψτε το σιφόνι με ένα βρεγμένο πανί και αφήστε 5 λεπτά. Βγάλτε το πανί και ρίξτε ζεστό νερό. Το σιφόνι σας θα έχει ξεβουλώσει!
πηγη: spirossoulis
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share