Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Απίστευτη μετατροπή ενός ισογείου σε minimal κατοικία στην Θεσσαλονίκη (Photo)

26 Μαΐου 2017 15:17
Απίστευτη μετατροπή ενός ισογείου σε minimal κατοικία στην Θεσσαλονίκη (Photo)

Απίστευτη είναι η μετατροπή ενός ισογείου σε minimal κατοικία και επαγγελματικό χώρο στην Θεσσαλονίκη.

Έργο: Sleeping at work
Studio: Agarch+ architects
Design Team: Γιώργος Αναγνωστέλλης
Landscape design: Μιχάλης Πετσαγγουράκης
Lighting design: Μιχάλης Γκουρογιάννης
Εμβαδόν: 85 τ.μ.
Περιοχή: Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη
Φωτογράφος: Κώστας Αμοιρίδης

Ο Γιώργος Αναγνωστέλλης του αρχιτεκτονικού γραφείου Agarch+ architects, ανέλαβε να μεταμορφώσει έναν ισόγειο χώρο με στόχο να καλύψει τις σύγχρονες απαιτήσεις διαβίωσης και ενός νέου επιστήμονα.

Το studio Agarch+ architects περιγράφει το έργο:

Πρωινό ξυπνητήρι, καφές σε πλαστικό ποτήρι και 10 λεπτά στον κήπο του γραφείου, στην πίσω πλευρά της κατοικίας, πριν ξεκινήσει ακόμα μια μέρα στη δουλειά...!

Ο Μιχάλης Πετσαγγουράκης, Αρχιτέκτονας Τοπίου και ιδρυτής της Εταιρίας Φύτρων, αποφάσισε να δημιουργήσει μια κατοικία - γραφείο στην περιοχή του Αγίου Γιάννη στη Θεσσαλονίκη δημιουργώντας μια μικρή όαση πρασίνου σε ένα ισόγειο διαμέρισμα.

Η εγγύτητα με το έδαφος και η καλή προσβασιμότητα της περιοχής από οδικούς άξονες καθόρισαν την επιλογή του χώρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Όλη η αλήθεια για την οικειοθελή αποχώρηση παίκτη! Είναι ήδη στο ξενοδοχείο;

Η ταχύτητα της καθημερινότητας δημιούργησαν την ανάγκη για ένα χώρο που θα στεγάσει ταυτόχρονα το χώρο κατοικίας και το χώρο εργασίας χωρίς να χαθούν χαρακτηριστικά του ιδιοκτήτη όπως η ιδιωτικότητα, η κουλτούρα του κήπου, η ανάγκη για ζωή στο κέντρο της πόλης.

Ο χώρος αποτελείται από διακριτές ζώνες χρήσεων οι οποίες τοποθετούνται σε σειρά και εναλλάσσουν την ιδιωτικότητα και την “δημοσιότητα” του χώρου. Εξωτερικός χώρος κατοικίας, καθιστικό, χώρος ύπνου και φαγητού, γραφείο, εξωτερικός χώρος γραφείου.

Η καθημερινότητα της ζωής καταφέρνει να χωρέσει σε ένα κουτί χωρισμένο σε «θεματικές ενότητες ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι κυρίως στην αρχική μορφή τους όπως μέταλλο, μπετόν, ξύλο, γυαλί.

Τα φυτά του εξωτερικού χώρου χρησιμοποιήθηκαν ως δομικά στοιχεία για να καθορίσουν και καμιά φορά να “αποκρύψουν” την αρχιτεκτονική του χώρου και της πόλης.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share