Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Όταν οι ποδοσφαιριστές μιλάνε με τα μπλουζάκια τους!!(PHOTOS)

25 Οκτωβρίου 2011
Όταν οι ποδοσφαιριστές μιλάνε με τα μπλουζάκια τους!!(PHOTOS)

Με αφορμή το... περιβόητο μπλουζάκι του Μάριο Μπαλοτέλι μετά το γκολ του απέναντι στην Γιουνάιτεντ, παρουσιάζουμε τον ξεχωριστό τρόπο έκφρασης των ποδοσφαιριστών!

Η εικόνα του Μάριο Μπαλοτέλι να πανηγυρίζει με σηκωμένη τη φανέλα του και το μήνυμα «Γιατί πάντα εγώ;» έχει κάνει το γύρο του κόσμου και συνοδεύει τα περισσότερα ρεπορτάζ για τον θρίαμβο της Σίτι επί της Γιουνάιτεντ με 6-1! Δείτε λοιπόν ανάλογες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που μέσω t-shirt κάτω από τις φανέλες, έστειλαν τα δικά τους μηνύματα!

Η... βιασύνη του Ίαν Ράιτ
Οι πανηγυρισμοί με μπλουζάκια δεν αποτελούν κάτι το καινούργιο. Ο Ιαν Ράιτ, ο οποίος αγωνίστηκε στην Άρσεναλ από το 1991 μέχρι το 1998 πανηγύρισε την ισοφάριση με 178 γκολ του πρώτου σκόρερ των «Κανονιέρηδων», Κλιφ Μπάστιν, με ένα μπλουζάκι που... προϊδέαζε για τη συνέχεια. Έχοντας το σήμα της Nike και παραφράζοντας το γνωστό logo της, το t-shirt του πρώην επιθετικού της Άρσεναλ έγραφε «179 - Μόλις το έκανα», παρά το ότι είχε 178 γκολ! Στη συνέχεια του αγώνα ωστόσο πραγματοποίησε χατ-τρικ και όχι απλά έφτασε τα 179, αλλά τα ξεπέρασε κιόλας!

Ντάνι Χάρκε και Αντόνιο Πουέρτα
Ο Αντρέ Ινιέστα επέλεξε να πανηγυρίσει ένα γκολ με τεράστια βαρύτητα, όπως ήταν αυτό της Ισπανίας με την Ολλανδία στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010, αποτίοντας φόρο τιμής στον αδικοχαμένο Ντάνι Χάρκε. Ο Καταλανός μέσος άφησε την τελευταία του πνοή στις 8 Αυγούστου του 2009 και αποτελούσε στενό φίλο του Ινιέστα, ο οποίος επέλεξε να του αφιερώσει το γκολ. «Ντάνι Χάρκε για πάντα μαζί μας» έγραφε το μπλουζάκι του παίκτη της Μπαρτσελόνα, ενώ μετά την λήξη του ματς ο Σέρχιο Ράμος και ο Χέσους Νάβας αποκάλυψαν ανάλογα μηνύματα για τον Αντόνιο Πουέρτα, ο οποίος είχε «φύγει» τον Αύγουστο του 2007. Οι οπαδοί της Εσπανιόλ δεν ξέχασαν την κίνηση του Ινιέστα, τον οποίο χειροκρότησαν μετά από πέντε μήνες, παρά την ήττα της ομάδας με 5-1 από την Μπάρτσα στο ντέρμπι της Καταλονίας.

Ο... συνήθης ύποπτος Ανρί
Στο ντέρμπι της Άρσεναλ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2001, ο Τιερί Ανρί είχε σκοράρει και είχε αποκαλύψει μπλουζάκι που... αφιέρωνε το τέρμα του στις Δυτικές Ινδίες, θέλοντας να δείξει ότι δεν ξεχνά τις ρίζες του, καθώς ο πατέρας του προερχόταν από οικογένεια ιθαγενών στην Γουαδελούπη. Εντύπωση είχε προκαλέσει και το φανελάκι του Ανρί που έγραφε «For the New Born Kyd», αναφερόμενο στην τραγουδίστρια Σαρλίν, η οποία αποτελεί φανατικό οπαδό της Άρσεναλ και πριν από λίγες μέρες είχε φέρει στον κόσμο την κόρη της, την οποία θα ονόμαζε Μίστι Κιντ. Το περιστατικό μάλιστα είχε αναφερθεί στην Αγγλική Ομοσπονδία, η οποία απαγορεύει την προβολή μηνυμάτων με τέτοιο τρόπο, αλλά λόγω... καλής θέλησης δεν είχε ληφθεί παραπάνω δράση. Ο Ανρί, όπως φαίνεται και στο... κολάζ που ακολουθεί, χρησιμοποιούσε συχνά την συγκεκριμένη μέθοδο, είτε για να στείλε μηνύματα σε φίλους και συμπαίκτες, είτε για να εκφράσει την πίστη του στην ομάδα!

Ο Φάουλερ στο πλευρό των λιμενεργατών
Ο Ρόμπι Φάουλερ λατρεύτηκε όσο λίγοι στην Λίβερπουλ και οι σχέσεις του με τον κόσμο της ομάδας είχαν περάσει σε... άλλο επίπεδο. Ιδιόρρυθμος και δημοφιλής, ο Φάουλερ, παρά τα χρήματα που κέρδισε δεν ξέχασε την... τάξη του. Γεννημένος στο Τόξτεθ, μία περιοχή στην οποία κατοικούν πολλοί από τους εργαζόμενους στο λιμάνι του Λίβερπουλ, ο Άγγλος στράικερ σήκωσε ένα μπλουζάκι με παραφρασμένο το σήμα της Calvin Klein, το οποίο έγραφε: «Στηρίξτε τους 500 απολυμένους λιμενεργάτες». Ο Φάουλερ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 1400 λιρών για την πράξη του...

Ο προκλητικός Τάιτ!
Ένα από τα πιο προκλητικά μπλουζάκια, για να μην πούμε το... πιο προκλητικό, ήταν αυτό του Πολ Τάιτ στο ντέρμπι του Μπέρμιγχαμ το 1995. Ο παίκτης της Μπέρμιγχαμ Σίτι πέτυχε το νικητήριο γκολ απέναντι στην Άστον Βίλα και σήκωσε τη φανέλα του αποκαλύπτοντας το Shit On the Villa» (χ..σε την Βίλα)! Τιμωρήθηκε με πρόστιμο ίσο με τους μισθούς δύο εβδομάδων από την ίδια την ομάδα του.

Φιλανθρωπία και χρόνια πολλά!
Ο Λιονέλ Μέσι επέλεξε να συνδέσει μία από τις πιο εμφατικές νίκες της Μπαρτσελόνα επί της «μισητής» Ρεάλ Μαδρίτης με ένα μήνυμα. Σκοράροντας στο 6-2 επί των Μερένχες, φανέρωσε ένα λευκό μπλουζάκι που έγραφε «Sidrome X Fragil», μία πάθηση που προκαλεί συναισθηματικά, νοητικά και σωματικά προβλήματα. Ο Λέο αποκάλυψε στη συνέχεια ότι πέρασε το πρωινό του με παιδιά που πάσχουν από αυτό το σύνδρομο και θέλησε να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο. Φέτος τον Γενάρη, σκοράροντας απέναντι στη Σαντατέρ ο «μάγος» της Μπαρτσελόνα έστειλε τις ευχές του στην μητέρα του! Ο Μέσι είχε αφιερώσει το χατ-τρικ του απέναντι στην Βαλένθια στην ανιψιά του, Βάλεν, η οποία είχε γεννηθεί πρόωρα.

Για την Παλαιστίνη!
Ο επιθετικός της Σεβίλης, Φρεντερίκ Κανουτέ, υπέστη κυρώσεις για την αναφορά της λέξης «Παλαιστίνη» σε μπλουζάκι. Η λέξη ήταν γραμμένη σε διαφορετικές γλώσσες, θέλοντας να εκφράσει την συμπαράστασή του στους κατοίκους της Γάζας. Η ισπανική Ομοσπονδία τον τιμώρησε με πρόστιμο, με τον Κανουτέ να τονίζει ότι «ήταν κάτι που έπρεπε να κάνω». Ανάλογο μπλουζάκι και μάλιστα σε διεθνή διοργάνωση είχε φορέσει ο Αιγύπτιος Μοχάμεντ Αμπού Τράικα. «Αλληλεγγύη στη Γάζα» έγραφε το μήνυμά του σε αγγλικά και αραβικά, στη νίκη της Αιγύποτυ με 2-0 απέναντι στο Σουδάν το 2008 για το Κόπα Άφρικα.

Στην άκρη η αντιπαλότητα
Παρά το ότι τους είχε ξεκαθαριστεί να μην φορέσουν μπλουζάκια με μήνυμα, οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης και της Λιόν δεν πτοήθηκαν και εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στον Ερίκ Αμπιντάλ πριν κάνει επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου από το συκώτι. Οι παίκτες και των δύο ομάδων, μετά τη λήξη ενός αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ, φόρεσαν t-shirts που έγραφαν «κουράγιο Αμπιντάλ», προκαλώντας την συγχαρητήρια δήλωση του Πικέ.

Η απάντηση του Ματεράτσι
Ο «βετεράνος» Μάρκο Ματεράτσι πέρασε ως αλλαγή στο 92' στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ του 2010 απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, όπου οι Νερατζούρι σφράγισαν το τρεμπλ. Ο Ιταλός αμυντικός, μετά τη λήξη του αγώνα έστειλε το... δικό του μήνυμα στην Γιουβέντους, με την εικόνα του ίδιου να σηκώνει το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ και τα λόγια: «Μήπως θέλετε και αυτό;», με αφορμή την απαίτηση της Γιούβε να πάρουν πίσω το Πρωτάθλημα της Ίντερ για τη χρονιά 2005-06, λόγω εμπλοκής και των Νερατζούρι στο σκάνδαλο Calciopolis.

Οι... καθιερωμένες ευχές!
Τα χρόνια πολλά στις... εκάστοτε μητέρες μέσω t-shirt αποτελούν συχνό φαινόμενο στους ποδοσφαιριστές. Όντας ακόμα παίκτης της Άρσεναλ, ο Ισπανός Φάμπρεγας πανηγύρισε ΄στέλνοντας τα... χρόνια πολλά στην μητέρα του, σκοράροντας απέναντι στη Σαχτάρ. Ανάλογο μπλουζάκι φανέρωσε φέτος και ο Σεμπαστιάν Λέτο του Παναθηναϊκού! Ο Ντάνιελ Ντεφόε από την πλευρά του είχε επιλέξει να αφιερώσει ένα γκολ απέναντι στην Μίντλεσμπρο στην κοπέλα του, με το φανελάκι του να γράφει «χρόνια πολλά μωρό μου».

Η... διαφήμιση του Αρσάβιν
Μας έχει συνηθίσει στον πανηγυρισμό με το δάχτυλο στα χείλη του, σαν να δείχνει στους αντίπαλους να σιωπήσουν. Σκοράροντας απέναντι στην Μπαρτσελόνα τον Φεβρουάριο που μας πέρασε, ο Άντρεϊ Αρσάβιν πρωτοτύπησε και σήκωσε τη φανέλα, αποκαλύπτοντας ένα μπλουζάκι της δικής του φίρμας «Andrei Arshavin», το οποίο απεικόνιζε τον ίδιο να πανηγυρίζει με τον... κλασικό τρόπο!

Η λατινοαμερικάνικη τάση
Η... μόδα με τα μπλουζάκια οφείλεται εν πολλοίς στους Λατινοαμερικανούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αρκετά συχνά αποδεικνύουν την θρησκευτική τους προσήλωση με αυτόν τον τρόπο. Η οργάνωση «Αθλητές για τον Χριστό» παρακινεί τους Βραζιλιάνους να αποτυπώνουν φράσεις από την Βίβλο και αυτοί το κάνουν αρκετά συχνά. Τρανό παράδειγμα ο Κακά, ο οποίος με το αμάνικο «Ανήκω στον Χριστό» προκάλεσε με τη σειρά του την FIFA, η οποία του θύμισε ότι τέτοιες πρακτικές δεν επιτρέπονται και άκουσε... τα εξ' αμάξης από αρκετούς πιστούς!

Το μήνυμα του Ρίμπο!
Αρκετά μπλουζάκια με... χριστιανικά μηνύματα είχαμε δει και από τον Ριβάλντο, στην θητεία του στη χώρα μας. Ωστόσο, περισσότερο από όλα την παράσταση είχε κλέψει το μαύρο t-shirt με το οποίο ο Ρίμπο εμφανίστηκε στην προθέρμανση της ΑΕΚ πριν το ματς με τον Άρη τον Μάιο του 2008, το οποίο έγραφε «Η ΑΕΚ είναι η αληθινή πρωταθλήτρια», με αφορμή τα όσα είχαν προηγηθεί με το Πρωτάθλημα του Ολυμπιακού μετά την έφεση για την παράνομη συμμετοχή του Βάλνερ της Καλαμαριάς και την κατοχύρωση της νίκης για τους «ερυθρόλευκους »στα χαρτιά.

«Κατσούρ» και Τζιμπρίλ
Τα μπλουζάκια με μηνύματα αποτελούν τα τελευταία χρόνια μόδα και στον Παναθηναϊκό. Πέρα των ευχών του Λέτο που προαναφέραμε, ο Κώστας Κατσουράνης είχε αφιερώσει ένα γκολ απέναντι στην Καβάλα στον γιο του, ο οποίος έχει το παρατσούκλι «Τσίλιας». Φέτος, μετά το γκολ του Σαριέγκι απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Βάσκος είχε σηκώσει μαζί με τον «Κατσούρ» ένα μπλουζάκι που έγραφε «Λάζαρε, Σωτήρη παρήγορα μαζί μας», για τους τραυματίες Χριστοδουλόπουλο και Νίνη. Ο Τζιμπρίλ Σισέ είχε... αποκαλύψει μπλούζα με το σήμα της Θύρας 13, δείχνοντας έτσι το δέσιμο με τον κόσμο του Παναθηναϊκού, αλλά και μία με τον αριθμό 50, όταν συμπλήρωσε 50 γκολ με την πράσινη φανέλα!


Πηγή: gazzetta.gr

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share