Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δέχτηκε να τον κάνουν μούμια!!

20 Οκτωβρίου 2011
Δέχτηκε να τον κάνουν μούμια!!

Ένας πρώην οδηγός ταξί στη Βρετανία μουμιοποιήθηκε εθελοντικά μετά θάνατον προκειμένου να δοκιμαστούν οι μέθοδοι που εφάρμοζαν στους φαραώ οι αρχαίοι Αιγύπτιοι.

Θύμα του καρκίνου του πνεύμονα, ο Άλαν Μπίλις πέθανε τον Ιανουάριο σε ηλικία 61 ετών. Είχε προλάβει όμως να δηλώσει εθελοντής σε ένα πείραμα μουμιοποίησης που συνδιοργάνωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Channel 4.

Η σύζυγός του Τζαν δείχνει να μην ενοχλήθηκε από την απόφαση του μακαρίτη: «Είμαι η μόνη γυναίκα στην Αγγλία που έχει μια μούμια για σύζυγο» αστειεύτηκε στο BBC.

Το σώμα του Μπίλις παραδόθηκε στον Δρ Στίβεν Μπάκλεϊ του Πανεπιστημίου της Υόρκης, ο οποίος συνεργάστηκε στο πείραμα με τον αρχαιολόγο Τζο Φλέτσερ.

Προηγούμενες μελέτες των δύο ερευνητών είχαν ταυτοποιήσει ορισμένα από τα υλικά που χρησιμοποιούνταν στη μουμιοποίηση των φαραώ, όπως κερί μέλισσας και διάφορα έλαια και ρητίνες.

Το πτώμα του Μπίλις αλείφθηκε με έλαια και παρέμεινε βυθισμένο σε μια δεξαμενή αλάτων για ένα μήνα. Τυλίχτηκε στη συνέχεια σε λινό ύφασμα και αφέθηκε να αφυδατωθεί για τρεις ακόμα μήνες, οπότε οι ερευνητές έκριναν ότι η διαδικασία είχε ολοκληρωθεί.

Ο πρώην οδηγός ταξί δεν απέκτησε πάντως τη δική του πυραμίδα -η μούμια του φυλάσσεται για περαιτέρω μελέτες στο Ιατρο-Νομικό Κέντρο του Σέφιλντ.

Πηγή:youkoufme.gr

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share