Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Είναι 100 χρονών μαιευτήρας με 18.000 γέννες στο ενεργητικό του!

19 Οκτωβρίου 2011
Είναι 100 χρονών μαιευτήρας με 18.000 γέννες στο ενεργητικό του!

Κάθε ημέρα ξυπνά στις 06:45, πλένεται, ντύνεται, παίρνει το πρωινό του και μέχρι τις 08:30 έχει φτάσει πλέον στο νοσοκομείο. Εκεί φοράει τη λευκή ιατρική ρόμπα του και ξεκινά τη «βάρδια» κάνοντας ένα πέρασμα από τις θερμοκοιτίδες, τις αίθουσες τοκετών και τα χειρουργεία.

Το παραπάνω πρόγραμμα δεν θα αποτελούσε κάτι το ξεχωριστό εάν ο ιατρός που το ακολουθεί αδιαλείπτως εδώ και 63 χρόνια δεν ήταν σήμερα 100 ετών. Λόγος για τον δόκτορα Γουόλτερ Γουάτσον από την Τζότζια των Ηνωμένων Πολιτειών, τον γηραιότερο εν ενεργεία ιατρό της υφηλίου. Απτόητος παρά τα χρονάκια του, ο αιωνόβιος μαιευτήρας, ο οποίος έχει μέχρι σήμερα φέρει στον κόσμο περισσότερα από 18.000 μωρά, αρνείται πεισματικά να βγει στη σύνταξη.

«Δεν υπάρχει τίποτα το ίδιο αξιοθαύμαστο με το θαύμα της γέννησης... λατρεύω την ιατρική και την επικοινωνία με τους ανθρώπους, μου επιτρέπει να σηκώνομαι από το κρεβάτι τα πρωινά με έναν σκοπό», δηλώνει ο Γουάτσον σε μια προσπάθεια να εξηγήσει τους λόγους που τον κρατούν στη δουλειά.

Σε ηλικία 100 ετών, ο εν λόγω ιατρός έχει πάψει πλέον να ξεγεννάει ο ίδιος λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει στην όραση και στην ακοή του αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται εκεί, προσφέροντας γνώση και (τεράστια) εμπειρία. Να σημειωθεί πως το ρεκόρ του μεγαλύτερου σε ηλικία λειτουργού του Ιπποκράτη το κατείχε η Λέιλε Ντένμαρκ, επίσης από την Τζόρτζια των ΗΠΑ, η οποία εργαζόταν έως τα 102 χρόνια της.

Πηγή:youkoufme.gr

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share