Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024

Ανακοπή καρδιάς εχθές: Φίδι καταπίνει ολόκληρο έναν αλιγάτορα - Η στιγμή που τον βγάζουν από το σώμα του (video)

Θα είχαμε ήδη φύγει από το δωμάτιο

22 Ιουνίου 2024 17:18
Ανακοπή καρδιάς εχθές: Φίδι καταπίνει ολόκληρο έναν αλιγάτορα - Η στιγμή που τον βγάζουν από το σώμα του (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απίστευτο αλλά αληθινό. Δεν πίστευαν στα μάτια τους αυτό που είδαν κάτοικοι της Φλόριντα των ΗΠΑ!

Όταν άνοιξαν το σώμα ενός βιρμανικού πύθωνα και βρήκαν μέσα σε αυτό έναν ολόκληρο αλιγάτορα μήκους 1,5 μέτρου!

Δείτε επίσης: Έπαθαν συγκοπή και οι πιο σκληροί: Πύθωνας καταπίνει ολόκληρο ένα ελάφι (video)

Φίδι καταπίνει ολόκληρο έναν αλιγάτορα

Ο βιρμανικός πύθωνας είχε μήκος 5,5 μέτρα και εντοπίστηκε στη Φλόριντα. Πριν τον βρουν και τον θανατώσουν, το τεράστιο φίδι είχε καταπιεί έναν ολόκληρο αλιγάτορα. Η ομάδα που ανέλαβε να ανοίξει το σώμα του φιδιού βρήκε άθικτο τον αλιγάτορα μέσα στο κουφάρι του.

Το βίντεο ανέβηκε σε λογαριασμό στο Instagram από την επιστήμονα Rosie K Moore και πολλοί ήταν αυτοί που διαμαρτυρήθηκαν για την θανάτωση του φιδιού.

Η Moore ωστόσο, εξήγησε τους λόγους που οι βιρμανικοί πύθωνες της Φλόριντα πρέπει να θανατώνονται νόμιμα, καθώς αποτελούν απειλή για την τοπική άγρια ζωή της φύσης.

Εξήγησε επίσης ότι η νεκροψία έγινε για να προσδιοριστεί ο αντίκτυπος που έχουν τα επεμβατικά φίδια στο τοπικό οικοσύστημα και η κατάποση ολόκληρου ενός αλιγάτορα σίγουρα μετράει ως αντίκτυπο.

Ο βιρμανικός πύθωνας, ένα από τα μεγαλύτερα φίδια στον κόσμο, είναι γνωστός για τον τρόπο που πιάνει και τρώει την λεία του. Αυτό το φίδι χρησιμοποιεί τα κοφτερά, στραμμένα προς τα πίσω, δόντια του για να πιάσει το θήραμά του.

Στην συνέχεια τυλίγει το σώμα του γύρω από το ζώο, σφίγγοντάς το λίγο πιο σφιχτά σε κάθε εκπνοή, μέχρι να πνιγεί. Οι ελαστικοί σύνδεσμοι στα σαγόνια τους, τους επιτρέπουν να καταπίνουν ζώα έως και πέντε φορές μεγαλύτερα από το κεφάλι τους.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share