Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυτές είναι οι 7 πιο... ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ χρήσεις του ΚΑΦΕ!

10 Δεκεμβρίου 2013
Αυτές είναι οι 7 πιο... ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ χρήσεις του ΚΑΦΕ!

Για πολλούς μια κούπα καφέ είναι η καλύτερη παρέα μέσα στη μέρα.....

Αν δεν ανήκεις στους λάτρεις του είδους, υπάρχουν 7 παράξενοι τρόποι χρήσεις του καφέ που αποδεικνύουν πως ένα κουτί καφέ δεν πρέπει να λείπει ποτέ από το ντουλάπι σου...

1. Διώξε τις δυσάρεστες μυρωδιές
Πάρε μερικούς κόκκους καφέ και αποξήρανέ τους σε ένα φύλλο χαρτιού. Στη συνέχεια τοποθέτησέ τους σε ένα ποτήρι ή πιάτο μέσα στο ψυγείο και θα απαλλαχτείς μια για πάντα από τις οσμές των τροφίμων.

2. Βάλτο στα φυτά σου
Το λένε και οι κηπουροί. Ο καφές και κυρίως το κατακάθι του ελληνικού καφέ είναι ιδανικός για τα τριαντάφυλλα, τις αζαλέες, και τις καμέλιες καθώς ο καφές βοηθά το φυτό να απορροφήσει πιο εύκολα τις θρεπτικές ουσίες του χώματος με το πότισμα.

3. Διώξε τα έντομα
Αντί να χρησιμοποιήσεις χημικές ουσίες, βάλε λίγο καφέ σε ένα δοχείο ψεκάσματος και ψέκασε με αυτό τις μυρμηγκοφωλιές.

4. Φτιάξε τη δική σου μπογιά
Αν βυθίσεις τους κόκκους καφέ σε ζεστό νερό, δημιουργείς μια καφέ χρωστική ουσία που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για δώσεις φυσικό καφέ χρώμα σε υφάσματα ή ακόμα και στα πασχαλινά αυγά.

5. Kάλυψε τις γρατζουνιές στα έπιπλα
Μουλιάζεις λίγους κόκκους καφέ σε νερό και με ένα πανί απλώνεις το υγρό στις γρατσουνιές των επίπλων οι οποίες δεν φαίνονται πια.

6. Διώξε τις γάτες από τον κήπο
Για να κρατήσεις τις γάτες μακριά από τα φυτά σου τοποθέτησε μερικούς κόκκους καφέ και λίγες φλούδες πορτοκάλι γύρω από τις γλάστρες σου.

7. Εξαφάνισε τους ψύλλους
Αφού πλύνεις τον σκύλο σου τρίψε το δέρμα του με μερικούς κόκκους καφέ. Οι ψύλλοι θα γίνουν άφαντοι ενώ το τρίχωμα του σκύλου θα γίνει ακόμα πιο μαλακό.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share