Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021

Ποιο είναι το προφίλ ενός εγκληματία;;; (Μάθετε για να "κοβετε" φάτσες)

10 Δεκεμβρίου 2013
Ποιο είναι το προφίλ ενός εγκληματία;;; (Μάθετε για να

Τα νεαρά άτομα που έχουν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης παρουσιάζουν εξαιρετικά υψηλούς δείκτες εξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες, κακής ψυχικής υγείας και επικίνδυνης σεξουαλικής συμπεριφοράς, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Ερευνητές από το Ερευνητικό Κέντρο Murdoch και το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης μελέτησαν 500 νεαρά άτομα. Ανέλυσαν δεδομένα που αφορούσαν στο εκπαιδευτικό και επαγγελματικό υπόβαθρο, τη βία και την επικίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά, το ποινικό μητρώο, το οικογενειακό ιστορικό ψυχικής υγείας και φυλάκισης, καθώς και τη χρήση ουσιών.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι κατά μέσο όρο το 50% των νεαρών παραβατών παρουσιάζει εξάρτηση από το αλκοόλ και τις ναρκωτικές ουσίες. Παράλληλα, τα περιστατικά κατάθλιψης ήταν αρκετά σε αριθμό και πολλοί από τους συμμετέχοντες δήλωσαν ότι έχουν κάνει κακό στον εαυτό τους. Το 29% εξ αυτών ανέφερε ότι υπάρχει ιστορικό κακής ψυχικής υγείας στην οικογένεια.

Επίσης, το μεγαλύτερο ποσοστό των συμμετεχόντων ανάφερε πως έκανε σεξ για πρώτη φορά πριν την ηλικία των 15 ετών και περίπου ένας στους δέκα δήλωσε πως είχε περισσότερους από πέντε σεξουαλικούς συντρόφους τους τελευταίους έξι μήνες.

Τα ευρήματα της μελέτης υποδεικνύουν την άμεση ανάγκη αντιμετώπισης των προβλημάτων υγείας αυτών των παιδιών, προκειμένου να έχουν ένα καλύτερο μέλλον και να μείνουν μακριά από το έγκλημα.
onmed.gr

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share