Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

Αστυνομικό κουίζ για αληθινούς ντετέκτιβ: Το 99% όσων προσπάθησαν δε βρήκαν τον πραγματικό δολοφόνο!

Εσύ μπορείς;

3 Ιανουαρίου 2024 11:42
Αστυνομικό κουίζ για αληθινούς ντετέκτιβ: Το 99% όσων προσπάθησαν δε βρήκαν τον πραγματικό δολοφόνο!
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Τον τελευταίο καιρό τα τεστ και τα κουίζ στο διαδίκτυο έχουν την... τιμητική τους. Άλλα μαθηματικών, άλλα παρατηρητικότητας κι άλλα ψυχολογίας.

Για να δούμε έχεις αστυνομικό δαιμόνιο, ένστικτο και παρατηρητικότητα; Ο γρίφος που καλείσαι να λύσεις έχει να κάνει με μια νεκρή γυναίκα στις τουαλέτες ενός εστιατορίου και 4 υπόπτους. Γίνε Σέρλοκ Χόλμς για λίγα λεπτά
Μπορείς να βρεις ποιος είναι ο δολοφόνος και γιατί; Βάλε το μυαλό σου να δουλέψει. Αν πάλι είστε παίκτης... ψυχολογίας, δείτε εδώ το τεστ με το παγάκι στην έρημο που σίγουρα πρέπει να κάνετε.

Αν δεν έχεις βρει την απάντηση ή δεν είσαι σίγουρος διάβασέ την

Ο δολοφόνος είναι ο πελάτης Νο4 και υπάρχουν τρεις αποδείξεις γι’ αυτό: Λείπει απ’ το τραπέζι του το μαχαίρι (εργαλείο του φόνου που βρίσκεται μάλιστα δίπλα στο θύμα), έχει βγαλμένα ρούχα σαν να προηγήθηκε σωματική επαφή και είναι ακριβώς δίπλα στην πόρτα της τουαλέτας (αν και είναι τουαλέτες γυναικών οι υπόλοιποι πελάτες δεν έχουν τη δυνατότητα να δουν ποιος μπαίνει μέσα). Τέλος, οι πολύ παρατηρητικοί θα είδαν ότι πίσω από το αυτί του δολοφόνου, υπάρχει αίμα…

Αυτόν το μαθηματικό γρίφο μόνο 11% τον έχει λύσει - Εσύ θα τα καταφέρεις;

Αστυνομικό κουίζ για αληθινούς ντετέκτιβ: Το 99% όσων προσπάθησαν δε βρήκαν τον πραγματικό δολοφόνο!

Τα μαθηματικά κουίζ μπορούν να μας δυσκολέψουν όλους μας κατά καιρούς, αλλά αυτό το πρόβλημα αποδεικνύεται πιο δύσκολο απ” ό,τι οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου μπορούν να χειριστούν!

Είσαι ένας από τους λίγους που μπορεί να το λύσει με την πρώτη προσπάθεια; Πιάσε μολύβι και χαρτί και δοκίμασε!

Η λύση έχει να κάνει με το ακρωνύμιο «PEMDAS.» Οι περισσότεροι άνθρωποι το μαθαίνουν στο δημοτικό ή το γυμνάσιο, τα αρχικά του οποίου αναφέρονται στη σειρά των πράξεων, όταν πρόκειται για μαθηματικά προβλήματα. Ξεκινάμε με τις παρενθέσεις (αν υπάρχουν), στη συνέχεια ακολουθούν οι εκθέτες, ο πολλαπλασιασμός, η διαίρεση και, τέλος, η πρόσθεση και η αφαίρεση.

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share