Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

«Μεράκλωσε» με Χαρούλα Αλεξίου ο Ερντογάν: Τραγουδά «Όλα σε θυμίζουν» λίγο πριν φτάσει στην Αθήνα και προκαλεί πανικό σχολίων (video)

Ο Tούρκος πρόεδρος έρχεται στη χώρα μας με προτάσεις για «νέα σελίδα» και «καζάν-καζάν»

4 Δεκεμβρίου 2023 10:58
«Μεράκλωσε» με Χαρούλα Αλεξίου ο Ερντογάν: Τραγουδά «Όλα σε θυμίζουν» λίγο πριν φτάσει στην Αθήνα και προκαλεί πανικό σχολίων (video)
Από Κυριάκος Μελλίδης

Λίγο πριν επισκεφτεί την Αθήνα για τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τραγούδησε μια διασκευή του «Όλα σε θυμίζουν».

Ο Tούρκος πρόεδρος αναμένεται στη χώρα μας στις 7 Δεκεμβρίου και οι προετοιμασίες στην πολιτική ηγεσία των δύο χωρών είναι εντατικές για την επίσκεψη και το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας.

O Ερντογάν έρχεται στην Αθήνα την Πέμπτη με προτάσεις για «νέα σελίδα» και «καζάν-καζάν». Σύμφωνα με όσα μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο Μανώλης Κωστίδης, στόχος είναι να υπογραφούν συμφωνίες σε θέματα προσφυγικού και ευρωπαϊκής πορείας. Οι δύο ηγέτες συναντώνται με στόχο να συνεχιστεί το καλό κλίμα που έχει επιτευχθεί μεταξύ των δύο χωρών το τελευταίο διάστημα.

Αν και οι προσδοκίες για εξελίξεις στα σοβαρά ζητήματα είναι χαμηλές, ωστόσο υπάρχουν θέματα στα οποία μπορούν να βρεθούν λύσεις, ώστε οι διμερείς σχέσεις να πάνε ένα βήμα παραπέρα και οι δύο χώρες να βγουν κερδισμένες. Παραδείγματος χάρη, το προσφυγικό και η βίζα. Αν επιτευχθούν τέτοιες συμφωνίες, τότε θα είναι μια επίσκεψη με ένα win-win αποτέλεσμα.

Η άφιξη και η ολιγόωρη παραμονή του τούρκου προέδρου στην Αθήνα αναμένεται να αποτελέσει, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα, το επόμενο βήμα και για τις δυο χώρες, έτσι ώστε να εδραιώσουν τη συνεργασία τους σε τομείς, όπου ήδη έχουν ανοίξει διαύλους επικοινωνίας και με βάση τους τρεις άξονες: τον πολιτικό διάλογο, τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και τη θετική ατζέντα.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν πως αυτό που θα επιδιωχθεί είναι να επιβεβαιωθεί στην πράξη η αμοιβαία βούληση για συνεργασία προς όφελος των δύο χωρών και για εξομάλυνση των σχέσεων σε πνεύμα αμοιβαίας ειλικρίνειας και σχέσεων καλής γειτονίας.

Σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές, τον τούρκο πρόεδρο θα συνοδεύουν 7 υπουργοί καθώς και ο διπλωματικός του σύμβουλος Ακίφ Κιλίτς. Τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί εάν θα έρθει και ο αρχηγός της ΜΙΤ, Ιμπραήμ Καλίν, που συνήθως συνοδεύει στο εξωτερικό τον τούρκο πρόεδρο.

Από ελληνικής πλευράς, όπως αναφέρουν πληροφορίες της ΕΡΤ, οι αντίστοιχοι έλληνες ομόλογοί τους θα είναι οι υπουργοί: Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης -και οι υφυπουργοί Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και Κώστας Φραγκογιάννης- Άμυνας Νίκος Δένδιας, Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης, Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, Μετανάστευσης Δημητρης Καιρίδης, Προστασίας του Πολίτη (για το Μεταναστευτικό) Γιάννης Οικονόμου, Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share