Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023

«Οικογενειακές ιστορίες»: Πατέρας κατηγορεί την αδερφή του ότι εκμεταλλεύεται τα παιδιά του για τα social media

«Τα "χρησιμοποιεί" για να παίρνει δωρεάν πράγματα»

22 Σεπτεμβρίου 2023 17:13
«Οικογενειακές ιστορίες»: Πατέρας κατηγορεί την αδερφή του ότι εκμεταλλεύεται τα παιδιά του για τα social media
Από Ανθή Κουρεντζή

Ένας μπαμπάς αρνήθηκε η κόρη του να συμμετέχει στον γάμο της αδερφής του, αφού εκείνη μοιράστηκε την πρόθεσή της να δημοσιεύσει τις φωτογραφίες της σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει.

Με την ευκαιρία, δείτε την συγκινητική ιστορία πατέρα και γιού που θα σας κάνει να «λυγίσετε».

Οι γονείς δεν ήθελαν η κόρη τους να εμφανιστεί στις φωτογραφίες που θα ανέβαιναν στα social media, καθώς η θεία της έχει πολύ μεγάλο κοινό.

Γράφοντας την ιστορία του στο Reddit, ο δυσαρεστημένος μπαμπάς, αναρωτιέται αν κάνει λάθος και εξηγεί τι ακριβώς συνέβη: «Η αδερφή μου παντρεύεται. Είναι influencer/vlogger/δημιουργός περιεχομένου – πείτε το όπως θέλετε. Πριν από μερικά χρόνια έφτιαξε ένα video με τα παιδιά μου στη Disneyland και της επέτρεψα να το δημοσιεύσει στα κανάλια της.

Αισθάνθηκα πραγματικά άβολα και ένιωσα πως παραβιάστηκε η ιδιωτικότητα των παιδιών μου, όταν κατάλαβα πόσα άτομα -άγνωστα – είδαν το video και σχολίασαν. Έλεγαν πως ο γιος μου είναι ο αγαπημένος τους, σαν να ήταν κάποιος ήρωας κινουμένου σχεδίου.

Είπα πως δεν θα το ξανακάνω ποτέ.

Η αδερφή μου φαινόταν να το σέβεται αυτό. Περιστασιακά έχει προσπαθήσει να υπαινιχθεί ότι ο τάδε χορός ή η τάδε φάρσα θα ήταν τόσο αστεία μαζί τους, αλλά σε γενικές γραμμές το έχει αφήσει. Άλλωστε, δεν περνάει πολύ χρόνο με τα παιδιά μας επειδή ζούμε σε διαφορετικές πολιτείες».

Συζητώντας για το πού ξεκίνησαν τα προβλήματα, ο πατέρας αποκάλυψε ότι τώρα η αδελφή του παντρεύεται και χρησιμοποιεί τις διασυνδέσεις της ως influencer για να παίρνει εκπτώσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες, με αντάλλαγμα την προβολή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ίδιος εξήγησε: «Η αδελφή μου δεν έχει καμία σχέση με… την αδελφή μου. Δεν την αναγνωρίζω: Οι εταιρείες την πληρώνουν για να χρησιμοποιεί ορισμένα αντικείμενα και παίρνει επίσης εκπτώσεις από κάποιους προμηθευτές. Προφανώς, αυτό συνεπάγεται ότι αρκετά από τα προϊόντα της τελετής, της δεξίωσης και της προετοιμασίας πρέπει να αναρτηθούν στο διαδίκτυο.

«Οικογενειακές ιστορίες»: Πατέρας κατηγορεί την αδερφή του ότι εκμεταλλεύεται τα παιδιά του για τα social media

Είχε ζητήσει από την 10χρονη κόρη μου να είναι το κορίτσι των λουλουδιών και παράνυμφος στον γάμο της. Πριν το προτείνουμε στην κόρη μας, ζητήσαμε από την αδερφή μου να μας επιβεβαιώσει ότι το κοριτσάκι μας δεν θα ήταν παρόν σε κανένα από τα στιγμιότυπα που θα ανέβαιναν στο διαδίκυτο.

Της εξήγησα ότι μπορεί να ζητήσει από τους φωτογράφους να τραβήξουν φωτογραφίες με και χωρίς εκείνη. Και να κρατήσει τις δεύτερες για τη δουλειά της. Ωστόσο, εκείνη διατείνεται πως δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Επιπλέον, θεωρεί ότι όλο αυτό θα έκανε τα πάντα να μοιάζουν περίεργα και ανοργάνωτα, ενώ θεωρεί πως μία τέτοια απαίτηση από τους συνεργάτες της είναι παράλογη.

Προτείναμε ακόμη ότι ακόμη και αν τη φωτογραφίσουν κατά λάθος να θολώσουν το πρόσωπό της. Εκείνη διαφώνησε, οπότε αρνηθήκαμε.

Οι γονείς του μικρού κοριτσιού δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί η θεία της κάνει τόσο μεγάλο θέμα. «Μου δείχνει ότι η αδελφή μου θέλει εν μέρει να εμπλακεί η κόρη μου σε όλο αυτό μόνο και μόνο επειδή θέλει ένα χαριτωμένο παιδί να είναι στις φωτογραφίες του γάμου της».

Η δυσαρεστημένη θεία κατηγόρησε τον αδερφό της πως τη βάζει να διαλέξει ανάμεσα στην οικογένεια και την καριέρα της.

«Όπως έγραψα ήδη δεν είναι πολύ κοντά με τα παιδιά μας. Είναι υπέροχη όταν είναι μαζί τους και δεν είναι ότι περιμένω από μια 29χρονη να επενδύσει υπερβολικά σα παιδιά ή κάτι τέτοιο, αλλά μου μοιάζει αρκετά αναληθές να ισχυρίζεται τώρα ότι είναι τόσο κοντά τους που σπαράζει, επειδή δεν θα εμπλακούν στον γάμο της. Δεν μετανιώνω που αρνήθηκα, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το τι πρέπει να κάνω», γράφει ο πατέρας.

Οι απαντήσεις έχουν έναν κοινό παρανομαστή: Την προστασία του μικρού κοριτσιού
Η ανάρτησή του κατακλύστηκε γρήγορα από σχόλια ανθρώπων που τον διαβεβαίωναν ότι δεν έκανε λάθος. Ένα άτομο έγραψε: «Η κόρη σας είναι ανήλικη και δεν θα έπρεπε να δημοσιεύεται τίποτα σχετικό με εκείνη στο διαδίκτυο. Εκτός από το γεγονός ότι δεν είναι αρκετά ώριμη για να έχει λόγο, υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που είναι πρόθυμοι να κάνουν κακόβουλα πράγματα με την εικόνα της. Εσείς απλώς προστατεύετε την κόρη σας».

Ένα άλλο άτομο πρόσθεσε: «Η κόρη σας δεν είναι ένα λύση στην αύξηση των followers! Δεν βάζετε την αδελφή σας να “διαλέξει” μεταξύ οικογένειας και καριέρας – επιλέγει να είναι εγωίστρια και δύσκολη. Είναι απολύτως λογικό για έναν γονέα να μην θέλει να εκμεταλλεύονται τα παιδιά του και να τα βλέπουν τυχαίοι άγνωστοι στο διαδίκτυο. Εσείς δώσατε πολλές εναλλακτικές και βάλατε τα όριά σας στη χρήση των φωτογραφιών της στο Ίντερνετ.

Κρατήσατε ισορροπία στις αηδίες των social media. Το γεγονός ότι η αδελφή σας δεν ήταν ικανοποιημένη με αυτές τις εναλλακτικές λύσεις δείχνει απλώς ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που κοιτάζει μόνο την ικανοποίηση των οπαδών/χορηγών της και καθόλου το αν θέλει η ανιψιά της να είναι μέρος του γάμου της».

Μία μητέρα έγραψε: «Η κόρη σας είναι η κόρη σας. Η μερική έκθεση στο διαδίκτυο διορθώνεται εύκολα, η υπερέκθεση είναι αδύνατο να διορθωθεί. Τα παιδιά μου δεν είναι στο διαδίκτυο. Τελεία και παύλα. Οποιοσδήποτε στην οικογένειά μας το γνωρίζει αυτό και το σέβεται.

Έχω συγγενείς που κάνουν vlog και blog και ξέρουν πως απαγορεύεται να ανεβάζουν φωτογραφίες των παιδιών μας.

Ο σύζυγός μου και εγώ έχουμε ένα blog για κάμπινγκ, και πάλι χωρίς φωτογραφίες των παιδιών. Μπορεί να γίνει. Η αδελφή σας δεν θέλει μια οικογένεια στο γάμο της, θέλει απλώς “αντικείμενα” για περισσότερες προβολές».

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share