Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023

Περηφάνια για την 49χρονη Φανή Κρεμιζή: Πτυχιούχος στο Παιδαγωγικό Τμήμα του ΑΠΘ η 49χρονη μητέρα με αναπηρικό αμαξίδιο

«Η φοίτηση με έκανε να νιώσω ελεύθερη»

26 Ιουλίου 2023 22:23
Περηφάνια για την 49χρονη Φανή Κρεμιζή: Πτυχιούχος στο Παιδαγωγικό Τμήμα του ΑΠΘ η 49χρονη μητέρα με αναπηρικό αμαξίδιο
Από Ανθή Κουρεντζή

Σήμερα το πρωί ήταν η τελετή ορκωμοσίας των φοιτητών του Παιδαγωγικού Τμήματος του ΑΠΘ. Ανάμεσα σε όσους ορκιστούν και κληθούν να παραλάβουν το πτυχίο τους στην επιβλητική αίθουσα τελετών του Ιδρύματος θα είναι και η Φανή Κρεμιζή. Με την ευκαιρία, δείτε την σπουδαία εφεύρεση φοιτητών στο ΑΠΘ.

Η 49χρονη απόφοιτη (πλέον) θα κλέψει για μία ακόμη φορά τις εντυπώσεις. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της ακριβώς στα τέσσερα χρόνια, το πτυχίο της έχει βαθμό 8,48, παρακολούθησε όλες τις παραδόσεις και πέτυχε όλα αυτά κινούμενη με το αμαξίδιο της!

Η μοίρα έπαιξε σκληρό παιχνίδι στη μητέρα τριών μεγάλων παιδιών. Ωστόσο, κατάφερε να «γυρίσει το παιχνίδι», να αποκτήσει την αυτοπεποίθησή της, να πετύχει την εισαγωγή της στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, να κάνει νέες φίλες στο πανεπιστήμιο και, παραδίδοντας «μαθήματα ζωής», να τελειώσει το Παιδαγωγικό Τμήμα του ΑΠΘ.

Με καταγωγή από την Αθήνα, η Φανή Κρεμιζή ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε στη Θεσσαλονίκη. Με τον σύζυγό της, Χρήστο Ατλάση απέκτησαν τρία παιδιά: τον 24χρονο Γιάννη (φοιτητή Ιατρικής), την 22χρονη Αναστασία (φοιτήτρια Φιλοσοφικής) και τη 17χρονη Δήμητρα (μαθήτρια Λυκείου). Για πολλά χρόνια ήταν διοικητική υπάλληλος στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Το 2015 και σε ηλικία 41 ετών άρχισε να κουτσαίνει. Δυστυχώς, δεν ήταν ένα επιπόλαιο πρόβλημα υγείας. Επρόκειτο για μία αιφνίδια κάκωση νωτιαίου μυελού, η οποία την οδήγησε στο να χάσει πλήρως την κίνησή της και την αίσθησή της από τη μέση και κάτω. «Ολα συνέβησαν απίστευτα γρήγορα. Μέσα σε πέντε μέρες βρέθηκα να μην μπορώ να κουνηθώ. Πήγαμε στους καλύτερους γιατρούς σε Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά δυστυχώς το αιμάτωμα ήταν πολύ μεγάλο και δεν μπορούσε να γίνει κάτι», είπε στον «Ε.Τ.».

Περηφάνια για την 49χρονη Φανή Κρεμιζή - Πτυχιούχος στο ΑΠΘ η 49χρονη μητέρα με αναπηρικό αμαξίδιο

Ξαφνικά, βρέθηκε εγκλωβισμένη. Συνέχισε για τρία χρόνια να δουλεύει εξ αποστάσεως στο ΑΠΘ, αλλά στο τέλος έλαβε αναπηρική σύνταξη. Η τόσο δραστήρια γυναίκα βρέθηκε να έχει περιοριστεί λόγω των αντικειμενικών δυσκολιών στη μετακίνησή της. «Δεν ήταν εύκολο. Καθημερινά ο σύζυγος και τα παιδιά έφυγαν από το σπίτι για τις υποχρεώσεις τους και εγώ έμενα πίσω. Με την παρότρυνση και την καθοδήγηση του συζύγου συμπλήρωσα το μηχανογραφικό που αφορά στα άτομα με ειδικές παθήσεις και κατάφερα να περάσω στο Παιδαγωγικό Τμήμα του ΑΠΘ», είπε. Εκεί φοίτησε με πολλές δυσκολίες, λόγω του ότι ως γνωστόν η πρόσβαση για τα άτομα που βρίσκονται σε αναπηρικό αμαξίδιο δεν είναι κάτι εύκολο. Τόσο ο σύζυγός της όσο και μία συνοδός ανέλαβαν τις καθημερινές μετακινήσεις από το σπίτι της μέχρι το πανεπιστήμιο και ορισμένες φορές περισσότερες από μία φορές τη μέρα. «Δεν ήξερα ή καλύτερα δεν θυμόμουν πώς είναι να κάθεσαι και πάλι να διαβάζεις καθημερινά και να δίνεις εξετάσεις. Αλλά ήταν κάτι που τελικά με γοήτευσε», πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, η Φανή Κρεμιζή ήταν υποδειγματική φοιτήτρια! Παρακολουθούσε ανελλιπώς όλες τις παραδόσεις των μαθημάτων και των εργαστηρίων. Μελετούσε συστηματικά τα μαθήματά της, ενώ πολλές φορές βοηθούσε και τους συμφοιτητές της. Ολοκλήρωσε επιτυχώς την πρακτική της άσκηση το τελευταίο της εξάμηνο σε Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Επίσης, συμμετείχε σε όλες τις διδασκαλίες που έλαβαν χώρα σε άλλα σχολεία. Η εξέτασή της σε όλα τα μαθήματα ήταν επιτυχής και μάλιστα με υψηλή βαθμολογία, πράγμα το οποίο αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι πήρε το πτυχίο της με βαθμό 8,48. Η φοίτηση αποτέλεσε πρόκληση για τη Φανή και την οικογένειά της! Μέσα από τις σπουδές της γνώρισε καινούργιους φίλους και διεύρυνε τους ορίζοντες και τα ενδιαφέροντά της.

«Η φοίτηση στο πανεπιστήμιο με έκανε να νιώσω και πάλι “ελεύθερη” και “δυνατή”. Eκανα νέες φιλίες. Γνώρισα συνομήλικες συμφοιτήτριες αλλά και νεότερες. Hταν μία δημιουργική φάση της ζωής μου», κατέληξε η 49χρονη, αποκαλύπτοντας πως μελλοντικός στόχος της είναι να παρέχει εθελοντικά τις υπηρεσίες της ως δασκάλα σε σχολεία με παιδιά που έχουν πραγματικά ανάγκη.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share