Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024

Απίστευτο: Γιατροί αφαίρεσαν πέτρα από τα νεφρά βάρους 800 γραμμαρίων!

Αδιανόητο ρεκόρ για το βιβλίο Γκίνες...

16 Ιουνίου 2023 14:03
Απίστευτο: Γιατροί αφαίρεσαν πέτρα από τα νεφρά βάρους 800 γραμμαρίων!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο βιβλίο Γκίνες μπήκε ασθενής από τη Σρι Λάνκα, καθώς οι γιατροί του αφαίρεσαν τη μεγαλύτερη πέτρα στα νεφρά που έχει αφαιρεθεί έως σήμερα στον κόσμο. Με την ευκαιρία, δείτε τι συνέβη όταν μία νοσοκόμα έβαλε κάμερα στην θερμοκοιτίδα του μωρού

Στο μέγεθος ενός γκρέιπφρουτ, με μήκος μπανάνας 13,372 εκατοστών και βάρος 801 γραμμαριων, ήταν η πέτρα που αφαιρέθηκε από τα νεφρά ασθενούς στη Σρι Λάνκα, στο νοσοκομείο του Κολόμπο.

Απίστευτο: Γιατροί αφαίρεσαν πέτρα από τα νεφρά βάρους 800 γραμμαρίων!
Πηγή: unsplash.com

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουνίου 2023. Το προηγούμενο ρεκόρ μήκους ήταν τα 13 εκατοστά, ενώ σε βάρος τα 620 γραμμάτια και είχε αφαιρεθεί το 2008 από ασθενή στο Πακιστάν.

Απίστευτο: Γυναίκα πηγαίνει στο νοσοκομείο με πόνο στα νεφρά και τελικά φεύγει με μωρό

Ένα απίστευτο περιστατικό έζησαν οι γιατροί που είχαν εφημερία στα επείγοντα του νοσοκομείου. Η 22χρονη Kayla Fustamante ήταν πεπεισμένη ότι υποφέρει από πέτρα στα νεφρά. Πονούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της βάρδιας της στο εστιατόριο που δούλευε και με το που σχόλασε έτρεξε στο νοσοκομείο για μάθει τι έχει.

Παράλληλα, δες εδώ την μπέμπα που κλείνει τα αυτιά σκύλου για να μην φοβάται τα πυροτεχνήματα.

«Στην αρχή δεν μου έδωσαν πολύ σημασία», λέει η νεαρή μαμά, «Ίσως επειδή έδειχνα πολύ χαλαρή με τα ρούχα που πάω στη δουλειά, αλλά εγώ νόμιζα ότι θα πεθάνω»

Μάλιστα, πριν κάνουν τον υπέρηχο, οι γιατροί πίστευαν ότι έχει απλώς κάποια κύστη που έσπασε – είχε διαγνωστεί πρόσφατα με μια κύστη στις ωοθήκες. Ο υπέρηχος, όμως, έδειξε κάτι που δεν περίμενε κανείς να δει. Ένας γιατρός, άλλος από εκείνους που την είχαν εξετάσει, την πλησίασε και της είπε: «Είστε έγκυος 38 εβδομάδων και σήμερα θα αποκτήσετε μωρό».

Η Kayla έπαθε σοκ αφού μόνο έτοιμη δεν ήταν για να γίνει μητέρα. Το σοκ βέβαια το έπαθε και επειδή ήταν έγκυος και δεν είχε καταλάβει τίποτα: «είχα διάφορα γυναικολογικά θέματα και δεν ήταν περίεργο να μην έχω περίοδο για πολλούς μήνες, ενώ τα κιλά που πήρα πρόσφατα, νόμιζα ότι ήταν επειδή έκανα κακή διατροφή – λόγω και της δουλειάς μου στο εστιατόριο».

Απίστευτο: Γυναίκα πηγαίνει στο νοσοκομείο με πόνο στα νεφρά και τελικά φεύγει με μωρό

Μόλις ξεπέρασε το σοκ, η 22χρονη άρχισε να ανησυχεί για το παιδί που κυοφορούσε, αφού, μη γνωρίζοντας ότι είναι έγκυος, δεν έκανε καθόλου προσεκτική ζωή – έτρωγε πρόχειρα και έπινε αλκοόλ. «Το πιο τρομακτικό της υπόθεσης», θυμάται, «ήταν η ανησυχία ότι το παιδί μου δεν θα είναι υγιές, επειδή δεν ήξερα ότι το κουβαλάω».

Επάνω στο αμαξίδιο, καθ’ οδόν για το δωμάτιο τοκετού, η Kayla τηλεφώνησε στην οικογένειά της για να τους ενημερώσει. Ακούγοντας τη φωνή τους και το πόσο την αγαπούν και τη στηρίζουν, ένιωσε λίγο καλύτερα για την βουτιά στο άγνωστο που μόλις ξεκινούσε.

Στο κρεβάτι του πόνου, της πήρε μόλις 12 λεπτά να γεννήσει ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

Μετά το εξιτήριο απ’ το μαιευτήριο, η Kayla ενημέρωσε και τον πατέρα, το πρώην αγόρι της, καθώς είχαν χωρίσει πριν 3 μήνες. Αρχικά, το ζευγάρι παρέμεινε χώρια, αφού εκείνος ήταν ήδη σε σχέση. Τα πράγματα όμως κύλησαν ομαλά και σήμερα, 5 χρόνια μετά, είναι παντρεμένοι και περιμένουν το δεύτερο παιδάκι τους.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share