Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ημίγυμνος άνδρας απαθανατίζεται να τραμπουκίζει αρκούδα - Αυτό που θα συμβεί λίγο αργότερα τον αφήνει άφωνο

Απίστευτο κι όμως αληθινό!

9 Ιουνίου 2023 14:00
Ημίγυμνος άνδρας απαθανατίζεται να τραμπουκίζει αρκούδα - Αυτό που θα συμβεί λίγο αργότερα τον αφήνει άφωνο
Από Ανθή Κουρεντζή

Οι Αρχές αναζητούν τον ημίγυμνο άνδρα που καταγράφηκε να κυνηγά και να «τραμπουκίζει» μία αρκούδα στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone, στις βόρειες ΗΠΑ. Με την ευκαιρία, δείτε το απίστευτο σκηνικό με τον οδηγό τραμ που σταμάτησε για να σώσει χελώνα.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό «Tourons of Yellowstone», ο οποίος έχει στόχο να ξεμπροστιάζει τους παρενοχλητές ζώων. Η Υπηρεσία του Εθνικού Πάρκου ασχολείται με την υπόθεση, καθώς είναι παράνομη η παρενόχληση ζώων μέσα στο πάρκο.

Η εκπρόσωπος της υπηρεσίας, Λίντα Βερές είπε στην Cowboy State Daily:

«Γνωρίζουμε γι’ αυτά τα βίντεο και ερευνούμε το περιστατικό. Ο δράστης μπορεί να κατηγορηθεί για πλημμέλημα κατηγορίας Β, που τιμωρείται με έως και έξι μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 5.000 δολαρίων. Οι κατηγορίες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, την παρενόχληση της άγριας ζωής, άτακτη συμπεριφορά (δημιουργία/διατήρηση επικίνδυνης κατάστασης) και/ή προσέγγιση άγριας ζωής.

Δώστε τους χώρο, αφήστε τα στην ησυχία τους, μην τα κυνηγάτε, κρατάτε αποστάσεις από τις αρκούδες, να έχετε σπρέι αρκούδας και να έχετε πάντα επίγνωση του περιβάλλοντός σας.

Η τυπική συμβουλή για τις συναντήσεις αρκούδων είναι να μην τρέχετε ποτέ, αλλά να φαίνεστε μεγάλοι, κρατώντας ψηλά τα χέρια για να εκφοβίσετε μια αρκούδα και να την αποτρέψετε από το να σας επιτεθεί.

Αλλά όσον αφορά την παρατήρηση της άγριας ζωής, η Υπηρεσία Εθνικών Πάρκων προτρέπει τους ανθρώπους να μείνουν τουλάχιστον 90 μέτρα μακριά από τις αρκούδες. Οι αξιωματούχοι προειδοποιούν:

Εάν προκαλείτε αλλαγή στην συμπεριφορά του ζώου, τότε είστε πολύ κοντά του», αναφέρει η υπηρεσία.

Ποτέ μην πλησιάζετε σκόπιμα σε μια αρκούδα. Η κάθε αρκούδα έχει τις δικές της προσωπικές απαιτήσεις χώρου, οι οποίες ποικίλλουν ανάλογα με τη διάθεση του ζώου.

Η καθεμιά θα αντιδράσει διαφορετικά και η συμπεριφορά της δεν μπορεί να προβλεφθεί. Όλες οι αρκούδες είναι επικίνδυνες και πρέπει να τις σεβόμαστε».

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share