Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αν βρείτε χαρτονόμισμα στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας, μην χαρείτε! Είναι μεγάλη απάτη!

Μεγάλη προσοχή!

28 Μαΐου 2023 13:40
Αν βρείτε χαρτονόμισμα στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας, μην χαρείτε! Είναι μεγάλη απάτη!
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται στην νέα απάτη που κυκλοφορεί και θέλει κάποιου επιτήδειους να βάζουν λεφτά στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου!

Με όσα γίνονται στο διάστημα αυτό, ίσως πιστέψετε ότι μπορεί να λάβετε μια τυχαία πράξη καλοσύνης. Το ίδιο σκέφτηκε η Κίρι Βίλμαν, καθώς οδηγούσε προς το σπίτι της από αγορές με το μικρό γιο της.

Η Κίρι παρατήρησε κάτι να ανεμίζει στο παρμπίζ στη θέση του συνοδηγού. Στην αρχή σκέφτηκε ότι ήταν κάποιο διαφημιστικό.

Όταν κοίταξε πιο προσεκτικά είδε ότι ήταν ένα χαρτονόμισμα $100, που κάποιος άφησε κάτω από τους υαλοκαθαριστήρες. Αργότερα έγραψε στο Facebook:

“Πίστεψα ότι κάποιος έκανε μια πράξη καλοσύνης για μια μητέρα με ένα νήπιο για αυτές τις γιορτές. Τότε άρχισε να λειτουργεί η αφέλειά μου. Έκανα στην άκρη του δρόμου για να πάρω το χαρτονόμισμα, που ήρθε την κατάλληλη στιγμή στη ζωή μου. Το χαρτονόμισμα είχε τοποθετηθεί κάτω από τον υαλοκαθαριστήρα και έπρεπε να βγω έξω από το αμάξι, να περπατήσω τριγύρω και να το αρπάξω. Άνοιξα το χαρτονόμισμα και έγραφε κάτι παρόμοιο με ‘Χα, πίστεψες ότι θα ήταν πραγματικό;’”

Αν βρείτε χρήματα στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας, μην χαρείτε! Είναι μεγάλη απάτη!

Αυτή είναι μια προειδοποιητική ιστορία για όλους μας για οποιαδήποτε στιγμή. Μέτα από έρευνα στο διαδίκτυο, η Κίρι έμαθε ότι πρόκειται για απάτη με σκοπό την αρπαγή του οχήματος, δελεάζοντας τον οδηγό να βγει έξω από αυτό. Το ψεύτικο χαρτονόμισμα τοποθετείται στη θέση του συνοδηγού για να βγει ο οδηγός από την άλλη μεριά, έτσι ώστε ο ληστής να μπει άνετα μέσα και πιθανόν έχοντας ακόμα το αμάξι αναμμένο.

Στην περίπτωση της Κίρι, ο γιος της καθόταν στο πίσω κάθισμα! Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό και τρομακτικό.

Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο για να μη σας κλέψουν το αυτοκίνητο! (video)

Όσο... χαζό κι αν ακούγεται, αν τυλίξετε το κλειδί του αυτοκινήτου σας με αλουμινόχαρτο τότε θα το προστατεύσετε από τους κλέφτες. Αναφερόμαστε στα μοντέλα με σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί, που πλησιάζεις στο όχημα και εκείνο ξεκλειδώνει με το πάτημα του μπουτόν στη χειρολαβή, αυτόματα.

Οι κλέφτες έχουν ανακαλύψει κάποιες συσκευές αναμετάδοσης της συχνότητας που ξεγελούν το αυτοκίνητο και δουλεύουν με έναν πολύ απλό τρόπο. Πάνε το ένα μέρος της συσκευής κοντά στο σπίτι που βρίσκεται το κλειδί, το άλλο μέρος δίπλα στο αυτοκίνητο και αυτό νομίζει πως το πραγματικό κλειδί βρίσκεται κοντά του.

Έτσι ξεκλειδώνει και με το πάτημα του κουμπιού στο εσωτερικό, παίρνει και μπρος, με αποτέλεσμα οι ληστές να φεύγουν οδηγώντας το (παράδειγμα στο βίντεο παρακάτω).

Οι ειδικοί όμως, μας συστήνουν να τυλίγουμε αυτού του είδους τα κλειδιά με αλουμινόχαρτο και έτσι ο τρόπος που εξηγούμε παραπάνω δεν μπορεί να εφαρμοστεί καθώς το υλικό μπλοκάρει την αναμετάδοση της συχνότητας.

Βέβαια, μια πιο καλή λύση είναι η αγορά μιας ειδικής θήκης φύλαξης κλειδιών αυτοκινήτου στο σπίτι που κοστίζει λίγα χρήματα και κάνει την ίδια δουλειά, χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά να κόβετε αλουμινόχαρτο και να τυλίγετε το κλειδί.

Δείτε το βίντεο κάτω από τις διαφημίσεις του Athensmagazine.gr:

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share