Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024

Έκαναν τον γύρο του κόσμου... στα 81 τους! Δύο φίλες πήραν την απόφαση να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα

Όλοι μιλάνε για αυτές

11 Απριλίου 2023 14:26
Έκαναν τον γύρο του κόσμου... στα 81 τους! Δύο φίλες πήραν την απόφαση να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός και αυτό το επιβεβαιώνουν δύο φίλες από το Τέξας, οι οποίες αποφάσισαν να μοιραστούν μια εμπειρία ζωής. Πιο συγκεκριμένα, έκαναν τον γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες. Παράλληλα, δείτε εδώ μια πεθερά που πήγε στο ταξίδι του μέλιτος της κόρης της και έμεινε έγκυος από τον γαμπρό της!

Η Σάντι Χέιζελιπ και η Έλι Χάμπι και οι δύο 81 ετών, επέστρεψαν πρόσφατα στα σπίτια τους μετά από ταξίδι διάρκειας 2,5 μηνών που ξεκίνησε από την Ανταρκτική και τους οδήγησε στον Βόρειο Πόλο και στην Αυστραλία.

Η περιπέτεια που εμπνεύστηκαν από το μυθιστόρημα του Ιούλιου Βερν «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» ξεκίνησε ως ιδέα το 2020, όταν οι δύο φίλες εργάζονταν και η Χέιζελιπ πρότεινε την ιδέα να ταξιδέψουν για τόσες μέρες όσες και η ηλικία τους.

«Η Έλι και εγώ αγαπάμε τα ταξίδια, η υγεία μας είναι καλή, ταξιδεύουμε καλά μαζί» είπε η Χέιζελιπ σύμφωνα με το blog «Αround the World at 80» που δημιούργησαν. «Σκεφτήκαμε: “Δεν θα ήταν λοιπόν διασκεδαστικό να κάνουμε τον γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες όταν θα είμαστε 80 χρονών;”» τόνισε.

Οι αναρτήσεις των δύο 81χρονων φίλων που ταξίδεψαν τον κόσμο σε 80 ημέρες

Χρειάστηκαν σχεδόν δύο χρόνια ακόμη για να ξεκινήσουν το ταξίδι τους η Σάντι Χέιζελιπ, γιατρός, και η Έλι Χάμπι, φωτογράφος, καθώς ήταν σε ισχύ ταξιδιωτικοί περιορισμοί που σχετίζονταν με την COVID-19 στους περισσότερους από τους προγραμματισμένους προορισμούς τους.

«Το αναβάλαμε μέχρι το 2023, για να μπορέσουμε να συμπεριλάβουμε στο ταξίδι την Ανταρκτική που ήταν στο αρχικό μας δρομολόγιο» είπαν οι δύο γυναίκες, οι οποίες συναντήθηκαν πριν από 23 χρόνια κατά τη διάρκεια μιας ιατρικής αποστολής στη Ζάμπια και έγιναν καλές φίλες.

Το ταξίδι ξεκίνησε με πτήση με αεροπλάνο στην Αργεντινή στις 11 Ιανουαρίου και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε πλοίο 60 ατόμων για να διασχίσουν το Πέρασμα του Ντρέικ για να φτάσουν στη λιγότερο επισκέψιμη ήπειρο και να περπατήσουν με πιγκουίνους.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share