Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Γυναίκα βρήκε τυχαία ένα κέρμα 700 χρόνων! Αυτό που συνέβη 15 χρόνια αργότερα κάνεις δεν το περίμενε!

Απίστευτο!

8 Απριλίου 2023 21:25
Γυναίκα βρήκε τυχαία ένα κέρμα 700 χρόνων! Αυτό που συνέβη 15 χρόνια αργότερα κάνεις δεν το περίμενε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γυναίκα βρήκε τυχαία ένα κέρμα 700 χρόνων! Αυτό που το συνέβη 15 χρόνια αργότερα κάνεις δεν το περίμενε!

Η Κέιτ δεν μπόρεσε να βρει πληροφορίες 14 ολόκληρα χρόνια, για το μυστηριώδες κέρμα. Όταν έγινε 23 ετών, αποφάσισε να μάθει κάτι παραπάνω για το νόμισμα, και κυρίως από που προήλθε. Κανένας δεν μπορούσε να την βοηθήσει..

Προσέγγισε ειδικούς για μουσεία, για να πάρει περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία που αφορά το μετάλλιο, χωρίς να ξέρει ότι έμπλεξε με αυτή την ενέργεια. Ειδικοί εξέτασαν το ασυνήθιστο εύρημα της Κέιτ και της είπαν ότι το ενθύμιο που είχε για τόσο καιρό, δεν ήταν κέρμα.

Το «κέρμα» δεν είχε χρησιμοποιηθεί ποτέ ως νόμισμα, αλλά άξιζε πολλά περισσότερα, αφού μόνο τέσσερα είχαν βρεθεί! Αν και όλα φάινονταν καλά, τελικά έκανε λάθος..

Τι συνέβη με το κέρμα;

Γυναίκα βρήκε τυχαία ένα κέρμα 700 χρόνων! Αυτό που συνέβη 15 χρόνια αργότερα κάνεις δεν το περίμενε!

Τα παλιά ασημένια νομίσματα piedforts ζυγίζουν περίπου διπλάσια από ένα κοινό νόμισμα και είναι σχεδόν διπλάσια σε πάχος!

Ενώ η ακριβής χρήση αυτών των βαρέων νομισμάτων είναι άγνωστη, οι ιστορικοί πιστεύουν ότι χρησιμοποιούνταν ως αναφορά για τα ανταλλακτήρια νομισμάτων ή ως βάσεις διακανονισμού για τους αξιωματούχους. Το νόμισμα της Κέιτ ήταν ένα αντιπροσωπευτικό αντικείμενο που σηματοδότησε την ανέλιξη του Καρόλου IV στον γαλλικό θρόνο το 1322, συνεπώς ήταν πολύ σπάνιο και ηλικίας πάνω από 700 ετών. Η Κέιτ ξαφνιάστηκε πολύ και σοκαρίστηκε από αυτό που της είπε το προσωπικό του Μουσείου στη συνέχεια.

Το σπάνιο βαρύ νόμισμα είχε εκτιμώμενη αξία περίπου 3.000 δολαρίων, και δεν ήθελε να το δώσει πίσω.Η συναισθηματική αξία ήταν τεράστια για εκείνη. Το είχε κρατήσει κοντά της όλα αυτά τα χρόνια, επειδή βλέποντας το νόμισμα πάντα της θύμιζε τη μητέρα της.

Οι Αρχές είχαν άλλη γνώμη όμως, και όλο αυτό θα προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση!

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share