Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Βάζει σε μια κούπα μακαρόνια, γάλα και τυρί και τη βάζει στο φούρνο μικροκυμάτων - Το αποτέλεσμα θα σας ξετρελάνει!

Δοκιμάστε το!

6 Απριλίου 2023 14:51
Βάζει σε μια κούπα μακαρόνια, γάλα και τυρί και τη βάζει στο φούρνο μικροκυμάτων - Το αποτέλεσμα θα σας ξετρελάνει!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι αλήθεια πως με λίγη φαντασία ακόμη και σε ελάχιστο χρόνο μπορούμε να φτιάξουμε θαύματα. Όλοι μας λατρεύουμε τα μακαρόνια σε κάθε τους εκδοχή γι’ αυτό κι εμείς σήμερα βρήκαμε για εσάς μια από τις πιο έξυπνες και γρήγορες λύσεις για το τέλειο mac n cheese! Είναι απλούστατο. Για αρχή, βάζεις σε μια κούπα τα μακαρόνια με νερό και λίγο αλάτι για 2 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Στην συνέχεια προσθέτεις γάλα, τυρί τριμμένο, αλάτι και πιπέρι και ξαναβάζεις στο φούρνο. Σε δυο λεπτά... Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για νηστίσιμους κεφτέδες με ρεβύθια και φακές.

Είναι αλήθεια πως με λίγη φαντασία ακόμη και σε ελάχιστο χρόνο μπορούμε να φτιάξουμε θαύματα. Όλοι μας λατρεύουμε τα μακαρόνια σε κάθε τους εκδοχή γι’ αυτό κι εμείς σήμερα βρήκαμε για εσάς μια από τις πιο έξυπνες και γρήγορες λύσεις για το τέλειο mac n cheese!

Είναι απλούστατο. Για αρχή, βάζεις σε μια κούπα τα μακαρόνια με νερό και λίγο αλάτι για 2 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Στην συνέχεια προσθέτεις γάλα, τυρί τριμμένο, αλάτι και πιπέρι και ξαναβάζεις στο φούρνο. Σε δυο λεπτά μόνο έχεις έτοιμο ένα ολόκληρο γεύμα!

Αν πάλι θέλεις να χάσεις βάρος αλλά δεν μπορείς να αποχωριστείς τα αγαπημένα σου ζυμαρικά, δες εδώ τη δίαιτα με τα μακαρόνια!

Στο παρακάτω βίντεο θα δεις λεπτομέρειες για το τέλειο mac n cheese αλλά και μερικές ακόμη συνταγές που μπορείς να φτιάξεις στο φούρνο μικροκυμάτων:

Από τα χεράκια της γιαγιάς: Αυτά είναι τα πιο λαχταριστά μακαρόνια με κιμά όπως τα φτιάχνουν στο χωριό

Κανείς δεν μπορεί να πει όχι σ’ ένα πιάτο μακαρόνια με κιμά. Είναι χωρίς καμία αμφιβολία ένα από τα φαγητά που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Η παρακάτω συνταγή από τα χεράκια της γιαγιάς απογειώνει αυτό το κλασικό φαγητό, με μερικές συμβουλές κατευθείαν από το χωριό, για να τα φτιάξετε λαχταριστά.

Με την ευκαιρία, δείτε τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που «λασπώσουν» τα μακαρόνια.

Υλικά

  • 700 γρ σπαγγέτι
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 5 κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκ. Σκόρδο
  • 1 κ.τ.σ πελτέ τομάτας
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • 600 γρ τομάτα κον κασέ ή αποφλοιωμένα
  • 300 ml νερό
  • 1 κύβο βοδινό ή κότας1 ξύλο κανέλας
  • 2 φύλλα δάφνης3-4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κ.τ.γ ζάχαρη
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 250 γρ παρμεζάνα κομμάτι ή γραβιέρα

συνταγή γιαγιάς για μακαρόνια με κιμά

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα φαρδιά και χαμηλή (πλασωτέ) το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε και το σκόρδο.

Δυναμώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τον κιμά να σoτιριστεί.

Αφήνουμε να θωρακιστεί καλά και σπάμε σε κομμάτια του κιμά με ένα σύρμα χειρός, δεν ανακατεύουμεσυνεχώς.

Αφήνουμε να πάρει χρώμα, αυτό θα πάρει περίπου 7-8 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί καλά.

Προσθέτουμε την τομάτα, το κον κασέ, νερό, τον κύβο, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι, βάζουμε σε μέτρια ένταση την φωτιά
και σιγομαγειρεύουμε για 30-40 λεπτά.

Ανά διαστήματα ελέγχουμε μήπως χρειαστεί νερό.

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 1 λεπτό λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία, τα σουρώνουμε, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα όπου τα βράσαμε για να τα κρατήσουμε.

Όταν ο κιμάς μας είναι μελωμένος με πλούσια σάλτσα έτοιμος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Τρίβουμε τυρί στον πάτο του πιάτου, προσθέτουμε λίγα ζυμαρικά στη συνέχεια πάλι τυράκι, προσθέτουμε και άλλα ζυμαρικά και από πάνω τον κιμά.

Τέλος τρίβουμε και άλλο τυρί από πάνω και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share