Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τεράστιος βούβαλος επιτίθεται σε μικρό ελεφαντάκι - Δεν θα πιστεύετε την οργισμένη αντίδραση της μαμάς του

Σοκ!

1 Απριλίου 2023 22:47
Τεράστιος βούβαλος επιτίθεται σε μικρό ελεφαντάκι - Δεν θα πιστεύετε την οργισμένη αντίδραση της μαμάς του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απίστευτες σκηνές με αυτόν τον βούβαλο που επιτίθεται σε μικρό ελεφαντάκι, δείτε τι κάνει η μαμά του!

Η ζωή για τα χορτοφάγα ζώα που ζουν στο Εθνικό Καταφύγιο Maasai Mara στην Κένυα δεν είναι εύκολη. Παλεύουν για να βρουν νερό, ενώ παράλληλα πρέπει να προστατεύουν τα μικρά τους από τα λιοντάρια, τα τσιτάχ, τις λεοπαρδάλεις και τις ύαινες. Αυτά τα ζώα θέλουν να μετατρέψουν όλα τα υπόλοιπα ζώα σε γεύμα τους, γι’αυτό κι εκείνα είναι τρομαγμένα.

Δεν χρειάζεται να ανησυχούν όμως μόνο για τα αρπακτικά. Υπάρχουν και άλλα μεγάλα ζώα που απειλούν την ύπαρξη τους. Για παράδειγμα, οι ιπποπόταμοι και οι ελέφαντες. Στις παρακάτω εικόνες θα δείτε ότι ο κίνδυνος είναι ο ίδιος, απλά πιο σπάνιος. Στο βίντεο θα δείτε έναν ελέφαντα και έναν βούβαλο να παλεύουν.

Είναι δύο από τα μεγαλύτερα ζώα της Αφρικής. Αλλά τα πράγματα δεν έχουν καλή κατάληξη για τον βούβαλο. Η Kimberly Maurer από το Τέξας ήταν αρκετά τυχερή ώστε να καταγράψει αυτή τη μάχη σε βίντεο. Γι’αυτό και της ζήτησαν να δώσει συνεντεύξεις ώστε να περιγράψει τι είδε στο πάρκο.

Σε μια συνέντευξη είπε: «Όταν έφτασα στο διάσημο Maasai Μara, μας συνάντησε ο οδηγός μας, John, ο οποίος μας ρώτησε αν θέλαμε να πάμε για κυνήγι πριν πάμε στο κατάλυμα μας. Στον δρόμο είδαμε μια ελεφαντίνα με την οικογένεια της να περπατάνε προς τα εμάς.» Η Maurer δεν είχε φτάσει ακόμα στο κατάλυμα της, αλλά ήδη φωτογράφιζε αυτά που έβλεπε γύρω της.

Ο οδηγός επιβράδυνε το όχημα ώστε οι επισκέπτες να μπορέσουν να δουν καλύτερα τους ελέφαντες. Τότε παρατήρησαν τον βούβαλο.
Η Maurer είπε ότι ο οδηγός νόμιζε ότι ο βούβαλος ήταν άρρωστος. Αυτά τα ζώα είναι συνήθως κοινωνικά, κι έτσι ο οδηγός κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά – ο βούβαλος ήταν ολομόναχος.

Μπορεί να είναι χορτοφάγος, αλλά ο βούβαλος θεωρείται από τα πιο επικίνδυνα ζώα της Αφρικής μαζί με το λιοντάρι, τον ρινόκερο, την λεοπάρδαλη και τον ελέφαντα. Και παρ’όλο που θεωρείται επικίνδυνο ζώο, κανείς – ειδικά η Maurer – δεν περίμενε αυτό που συνέβη στη συνέχεια.

«…Ο βούβαλος σήκωσε το κεφάλι του και σηκώθηκε όρθιος, κάτι που οι ελέφαντες πρέπει να θεωρούν απειλή. Καθώς ο βούβαλος πλησίαζε τους ελέφαντες, η μαμά ελεφαντίνα φώναξε και σήκωσε τον χαυλιόδοντα της στον αέρα.» Ήθελε να δώσει ένα μάθημα στο βούβαλο που πλησίαζε το μωρό της.

«Η ελεφαντίνα τότε μας εξέπληξε όλους χαμηλώνοντας το κεφάλι και, χωρίς προειδοποίηση, κατευθύνθηκε προς τον βούβαλο.» Χαμήλωσε το κεφάλι και έχωσε τον χαυλιόδοντα της στον βούβαλο μέχρι που βγήκε από την άλλη πλευρά. Μετά τον σήκωσε και τον χτύπησε στο έδαφος. Ο βούβαλος άρχισε να απομακρύνεται κουτσαίνοντας και μετά από μερικά μέτρα έπεσε κάτω.

Δείτε ακόμα και αυτόν τον ελέφαντα που έσωσε από θάνατο αυτόν τον άντρα!

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share