Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023

Για «γερά» μυαλά: Ο γρίφος που καταφέρνει να λύσει 1/10.000

Εσύ θα τα καταφέρεις;

31 Μαρτίου 2023 17:53
Για «γερά» μυαλά: Ο γρίφος που καταφέρνει να λύσει 1/10.000
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γρίφος: Ένας πάμπλουτος και ετοιμοθάνατος επιχειρηματίας πετούσε με το ελικόπτερό του πάνω από τις εκτάσεις που του ανήκαν. Με την ευκαιρία, δείτε το μαθηματικό κουίζ που έχει γίνει viral.

Συνεπιβάτης στην πτήση ήταν ο νέος σοφέρ του ο οποίος ήταν πρώτη μέρα στη δουλειά και πρώτη φορά ανέβαινε σε ελικόπτερο. Φαινόταν εντυπωσιασμένος από τα κτήματα, τα σπίτια και την ευρύτερη περιουσία του επιχειρηματία.

Κάποια στιγμή ο επιχειρηματίας τον πρόσεξε με τι τρόπο κοιτούσε από το παράθυρο του ελικοπτέρου και του έθεσε την εξής ερώτηση: «Το ξέρεις πως όλα αυτά μπορούν να γίνουν δικά σου; Δεν έχω απογόνους και ψάχνω έναν έξυπνο άνθρωπο, να του κόβει για να του αφήσω τα πάντα. Αν απαντήσεις σε μία ερώτηση τα πάντα θα γίνουν δικά σου μετά τον θάνατό μου».

Ο νεαρός έμεινε με το στόμα ανοιχτό περιμένοντας την ερώτηση η οποία ήρθε αμέσως μετά: «Bλέπεις εκείνο το πάρκινγκ με το κόκκινο αυτοκίνητο; Μπορείς να μαντέψεις ποιος αριθμός κρύβεται κάτω από το αυτοκίνητο;».

Ο νεαρός το κοίταξε, είδε τους αριθμούς 16, 06, 68, 88 και 98, όσο το ελικόπτερο έστριβε, ξανακοίταξε μια τελευταία φορά το πάρκινγκ, ψιθύρισε έναν αριθμό στο αυτί του επιχειρηματία και εκείνος τον αγκάλιασε και του είπε ότι σε λίγο καιρό θα είναι πλούσιος.

Ποια ήταν η απάντηση του νεαρού που τον έκανε πάμπλουτο;

Για «γερά» μυαλά: Ο γρίφος που καταφέρνει να λύσει 1/10.000

Απάντηση:

Πετώντας πάνω από το πάρκινγκ ο νεαρός είδε αυτήν την εικόνα. Όταν όμως πέρασε πάνω από αυτή τη θέση το ελικόπτερο, έκανε στροφή και ο νεαρός ξανακοίταξε πίσω του το ίδιο πάρκινγκ η εικόνα που αντίκρισε ήταν η παρακάτω. Η θέση που αναγράφεται κάτω από το αυτοκίνητο είναι η θέση 87.

Για «γερά» μυαλά: Ο γρίφος που καταφέρνει να λύσει 1/10.000

Για δυνατές «στροφές» - Ο γρίφος με τις κάλπικες λίρες

Γρίφος: Ας υποθέσουμε ότι έχουμε 10 πιθάρια με λίρες. Τα 9 πιθάρια περιέχουν κανονικές λίρες και το 1 πιθάρι κάλπικες. Η κανονική λίρα ζυγίζει 10 γραμμάρια ενώ η κάλπικη 9 γραμμάρια. Πώς μπορούμε να εντοπίσουμε ποιο είναι το πιθάρι που περιέχει τις κάλπικες λίρες, με ένα μόνο ζύγισμα. Σημειώνεται ότι έχουμε ζυγαριά ακριβείας και ότι μπορούμε να πάρουμε από τα πιθάρια όσες λίρες θέλουμε για το ζύγισμα. Με την ευκαιρία, δείτε την οφθαλμαπάτη με το φίδι.

Για δυνατές «στροφές» - Ο γρίφος με τις κάλπικες λίρες

Η απάντηση…

Αρχικά αριθμούμε τα πιθάρια από 1 έως το 10. Παίρνουμε μια λίρα από το πιθάρι με τον αριθμό 1, δύο λίρες από το πιθάρι με τον αριθμό 2 κ.ο.κ. μέχρι να φτάσουμε να πάρουμε δέκα λίρες από το πιθάρι με τον αριθμό 10. Ζυγίζουμε τις λίρες. Αν ήταν όλες γνήσιες θα έπρεπε να πάρουμε σαν αποτέλεσμα τον αριθμό 55Χ10 = 550. Έτσι, ανάλογα με το πόσα γραμμάρια λιγότερα έχουμε τόσες είναι και οι κάλπικες λίρες που υπάρχουν στο σύνολο των 55. Επομένως ξέρουμε και από ποιο πιθάρι, δηλαδή το πιθάρι με τον αντίστοιχο αριθμό τις είχαμε πάρει. Για παράδειγμα εάν έχουμε σαν αποτέλεσμα 545 έχουμε 5 κάλπικες λίρες άρα το πιθάρι με τις κάλπικες λίρες είναι το 5ο.

Super οφθαλμαπάτη: Εσύ πόσα ζώα λες ότι υπάρχουν σε αυτή την εικόνα; Η απάντηση θα σε εκπλήξει!

Οι άνθρωποι προβληματίζονται πρόσφατα με τον τελευταίο γρίφο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο – ζώα κρυμμένα μέσα σε μια οφθαλμαπάτη. Ο γρίφος, ο οποίος δείχνει διάφορα ζώα, προκάλεσε σύγχυση στους χρήστες των κοινωνικών δικτύων όσον αφορά το πόσα ζώα δείχνει.

Αν και ο ελέφαντας είναι ευδιάκριτος, τα άλλα κρυμμένα ζώα είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν.

Η φωτογραφία ανέβηκε χτες σε μια σελίδα στο Facebook και έχει διχάσει τους χρήστες. Οι απαντήσεις για το πόσα ζώα υπάρχουν στην εικόνα ποικίλουν από 4 σε 16. Μετά από προσεκτική παρατήρηση, φαίνεται ότι στην εικόνα υπάρχει ένας ελέφαντας, ένα γαϊδούρι, ένας σκύλος, μια γάτα, ένας αρουραίος, ένα φίδι, ένα δελφίνι, μια χελώνα και ένα ψάρι.

Αλλά ένας χρήστης αποκάλυψε 16 ζώα, ανάμεσα τους μια γαρίδα και ένας ξιφίας.

Εσύ πόσα ζώα λες ότι υπάρχουν σε αυτή την εικόνα; Η απάντηση θα σε εκπλήξει!

Αυτή η φωτογραφία κυκλοφόρησε μετά την εικόνα μιας μπαλαρίνας ανάμεσα σε ένα κοπάδι φλαμίνγκο που άφησε το διαδίκτυο εξίσου άφωνο.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share